Achizitie, depozitare si vanzare marfuri in Romania de catre nerezident din SUA. Existenta unui sediu permanent. Obligatii fiscale declarative si de plata
Raspuns oferit deConstanta Popa
Consultant fiscal
valabil la 12 Aug 2022
Intrebare: O societate comerciala tip SRL din SUA (LLC) cumpara marfa din Romania. Marfa nu este expediata in SUA ci depozitata in spatiul unei firme din Romania, urmand a fi livrata catre clienti din Romania. Firma din Romania se ocupa atat cu depozitarea marfii cat si cu livrarea ei catre clienti din Romania utilizand serviciile unei firme de curierat. Firma din Romania incaseaza de la curieri c/val facturilor emise de catre societatea din SUA catre clienti si vireaza intreaga suma firmei din SUA. Firma din Romania incheie un contract cu firma din SUA pentru serviciile de logistica prestate, emite lunar factura pe care o incaseaza prin retinere la sursa din sumele cuvenite din incasari apartinand firmei din SUA. Firma din Romania este platitoare de tva. Ce obligatii fiscale si declarative are firma din Romania privind executarea acestui contract? Ce obligatii fiscale si declarative are firma din SUA avand in vedere tranzactiile efectuate pe teritoriul Romaniei. Multumesc.
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro
Login utilizator
De ce sa te inregistrezi?
- 47 de experti sunt la dispozitia ta 24 / 7 / 365!
- Ai acces la o baza de date cu 90.000 intrebari si raspunsuri din contabilitate, fiscalitate, impozit pe salarii.
- Toate informatiile din portal iti stau la dispozitie oricand si din orice locatie!
- Accesul total in portal consultanta personalizata te costa acum doar 4 lei/zi, TVA inclusa.
- Consultanta oferita de specialistii PortalCodulFiscal.ro
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "Intreprinderi legate
Impozit micro sau impozit pe profit?"!
Intrebari similare din categoria Obligatiile persoanelor impozabile
Oct012024
Impozit la norma pe venit, deductibilitatea cheltuielilor efectuate
de
Amelia Dumitras
valabil la 01 Oct 2024
Intrebare:
Referitor la raspunsul dvs, as avea nevoie de o clarificare:
- daca transferul de active si pasive NU se efectueaza cu plata, in cazul intreprinderii A, care plateste impozit pe venituri din agricultura pe norma de venit, cum influenteaza cheltuiala nedeductibila impozitul pe care ar trebui sa il plateasca?
Sep262024
Regimul special de scutire pentru intreprinderile mici
de
Profeanu Laura
valabil la 26 Sep 2024
Intrebare:
Incepand cu 1 aprilie 2024 societatea a solicitat scoaterea din evidenta ca platitor de tva, deoarece nu a depasit plafonul de 300.000 in anul precedent. Este posibil ca in luna noiembrie - decembrie 2024 veniturile din activitatea desfasurata sa depaseasca suma de 300.000 ron (venituri realizate dupa data de 1 aprilie 2024). Cum va calcula si la ce plafon se va raporta pentru a fi obligata sa ...
Aug022024
Achizitie servicii intracomunitare de la un neplatitor de TVA
de
Gina Popescu
valabil la 02 Aug 2024
Intrebare:
O societate din Romania platitoare de TVA primeste o chitanta-factura pentru plata de servicii de la un PFI din Italia (fara VIES) pentru servicii de studii de piata si intermediere investitii. Ce obligatii declarative are societatea din Romania? Va multumesc.
Mar132024
Schimbare certificat de inregistrare in scopuri de TVA
de
Elena Garofil
valabil la 13 Mar 2024
Intrebare: Societatea schimba forma juridica la RECOM din SRL in SA. Este necesara reemiterea certificatului in scop de TVA la ANAF din cauza acestei schimbari? Daca da, ce declaratii / documente se depun in acest sens si prin ce mijloace (se poate depune electronic solicitarea)? Multumesc.
Nov232023
Anulare din oficiu a inregistrarii in scopuri de TVA, societate in etapa II de radiere
de
Elena Garofil
valabil la 23 Nov 2023
Intrebare: O SRL, platitoare de tva trimestrial, vector impozit pe profit cu 01.01.2023, a depus etapa 1 de radiere la ONRC in luna martie 2023 in conformitate cu art. 227 alin. 1 lit. d coroborat cu art. 235 din Legea nr. 31/1990. Firma are asociat unic si administrator aceeasi persoana. Pentru ca nu s-a inchis imediat societatea, deconturile de tva la trimestrul 2 si 3 au fost depuse fara operatiuni. ...
Oct272023
Societate infiintata in anul 2023. Calcul plafon TVA de 300.000 lei
de
Mariana Prejbeanu
valabil la 27 Oct 2023
Intrebare: Societate comerciala infiintata in 11.07.2023, cod CAEN: 4791, neplatitoare de tva. Daca firma este infiintata in cursul anului, plafonul de 300.000 lei pentru inregistrarea in scopuri de tva este raportat la numarul de luni, in cazul nostru fiind infiintarea in cursul anului? Sau doar la depasirea acestuia devii automat platitor de tva?