Activitate desfasurata de administrator in Belgia. Aspecte fiscale
Raspuns oferit deIrina Dumitrescu
Consultant fiscal, Expert contabil
valabil la 15 Ian 2022
Intrebare: O firma se infiinteaza in august 2021 si incheie un contract de prestari servicii cu o firma din Polonia pentru o firma din Belgia. Lunar pe baza raportului de ore realizate, factureaza catre Polonia prin taxare inversa. Administratorul (si asociat unic fara angajare) inchiriaza un apartament (deduce pe firma utilitatile, chiria si mobilerul necesar desfasurarii activitatii) in Belgia pe numele lui (este mai ieftin decat la hotel si este inscirs la Primarie ca rezident) unde lucreaza on line, sambata si duminica iar de luni pana vineri la sediul firmei din Belgia. Isi deduce cheltuielile cu diurna zilnica, transportul Romania -Belgia-Romania cat si transportul Belgia-Polonia-Belgia. La o perioda de timp de 1-2 luni revine in Romania, de sarbatori sau weekenduri. Va rog sa-mi spuneti daca este in regula interpretarea cheltuielilor ca deductibile si daca are obligatii ca firma romaneasca sa se inregistreze la fisc si sa plateasca impozite si taxe in Belgia (exista o lege care te obliga sa te inregistrezi, sa platesti impozit si taxe pentru activitatea prestata pe teritoriul Belgiei daca depasesti 6 luni). Multumesc anticipat.
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro
Login utilizator
De ce sa te inregistrezi?
- 47 de experti sunt la dispozitia ta 24 / 7 / 365!
- Ai acces la o baza de date cu 90.000 intrebari si raspunsuri din contabilitate, fiscalitate, impozit pe salarii.
- Toate informatiile din portal iti stau la dispozitie oricand si din orice locatie!
- Accesul total in portal consultanta personalizata te costa acum doar 4 lei/zi, TVA inclusa.
- Consultanta oferita de specialistii PortalCodulFiscal.ro
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "Intreprinderi legate
Impozit micro sau impozit pe profit?"!
Intrebari similare din categoria Venituri realizate din strainatate
Nov072024
Angajatori nerezidenti care datoreaza contributiile sociale pentru salariati
de
Profeanu Laura
valabil la 07 Nov 2024
Intrebare:
Avem un angajat care are un contract de munca incheiat cu noi. El incheie un contract de munca paralel cu o universitate dintr-un stat membru UE. El va tine orele in acel stat membru.Trebuie sa duca cu el formularul A1 sa nu i se retina obligatii de CAS si CASS? Are obligatia declararii venitului in Romania si plata CAS si CASS pe aceste venituri? Cum declara aceste obligatii in Romania?
Mai102024
Obligatiile salariatilor rezidenti care desfasoara activitatea in Romania si obtin salarii de la angajatori din UE
de
Profeanu Laura
valabil la 10 Mai 2024
Intrebare:
Persoana fizica cu domiciliul in Romania are contract de munca cu o firma din Ungaria. Felul muncii fiind de domeniul IT, este salariat cu munca la domiciliu (Romania). In acest caz, fiind angajatul unei firme din Ungaria, dar desfasurand activitatea la domiciliul din Romania, ce obligatii fiscale si declarative are persoana fizica in Romania? Multumesc!
Apr272024
Activitate prestata din alte state membre UE. Contributii sociale. Aplicare CCM
de
Rodica Mantescu
valabil la 27 Apr 2024
Intrebare: Avem nevoie sa angajam cetateni straini (din UE, Franta, Italia) si non UE (UK) cu contract de munca. Ne intereseaza procedura prin care facem acest contract si ce demersuri trebuie sa facem noi si / sau viitorul angajat, pentru ca noi sa nu fim nevoiti sa platim contributii in Romania. Ce taxe suntem obligati sa achitam aici, in numele salariatului (ex impozit pe venit)? Ce obligatii avem noi si ...
Mar262024
Servicii de vopsitorie auto in Olanda. Implicatii fiscale
de
Constanta Popa
valabil la 26 Mar 2024
Intrebare: Societate infiintata in Romania vrea sa presteze servicii catre o societate din Olanda. Concret, unul dintre asociati lucreaza ca vopsitor auto in Olanda si ar dori sa factureze aceste servicii prin firma din Romania. Este acest lucru posibil si sub ce forma? De asemenea, ne-ar interesa si implicatiile fiscale ale acestor venituri din punct de vedere TVA, eventual impozit retinut la sursa si ...
Mar242024
Venituri din alte surse. Tratament fiscal
de
Ionut Jinga
valabil la 24 Mar 2024
Intrebare: O persoana fizica se inscrie pe un site Upwork sa presteze un anumit gen de consultanta. Inscrierea o face pe persoana fizica, nedetinand un pfa sau srl. Reuseste si ofera consultanta pe anul 2023 in suma de 1.000 lei. Acum, afla ca trebuia sa aiba pfa sau srl si sa se inregistreze cu el pentru a-si declara veniturile obtinute. Ce solutie are sa treaca in declaratia unica la anul 2023 aceasta ...
Ian112024
Asociat - administrator la doua intreprinderi. Conditii micro
de
Profeanu Laura
valabil la 11 Ian 2024
Intrebare: O societate platitoare de impozit microintreprinderi, al carei asociat unic este administrator (nu si actionar) la o alta societate (platitoare de impozit pe profit) este obligata sa ia in calcul la stabilirea plafonului de 500.000 de euro pentru a ramane la impozit micro si veniturile de la societatea unde asociatul este administrator, prin prisma noilor reglementari privind societatile legate?