Asigurare voluntara de sanatate suportata de salariat si angajator. Tratament fiscal
Raspuns oferit deNicolae Liviu
Consultant fiscal
valabil la 31 Ian 2023
Intrebare: Va rog sa ne ajutati cu clarificarea aspectelor de mai jos in cazul in care societatea noastra asigura plata de prime de asigurare voluntara de sanatate si servicii medicale furnizate sub forma de abonament, plata de pensii private si mai nou, abonamente pentru facilitati sportive: 1. Compania ofera aceste abonamente prin plati lunare catre furnizori astfel incat la nivelul unui an nu se depaseste pragul de 400 EUR. In acelasi timp angajatul doreste sa achite lunar inca o suma suplimentara (la acelasi furnizor sau la altii), cu incadrarea in plafonul anual de 400 EUR. In acest caz angajatul poate beneficia si de deducerea suplimentara la calculul impozitului pe veniturile din salarii pentru suma suportata de el? 2. Pentru a beneficia de deducerea suplimentara la calculul impozitului pe veniturile din salarii pentru suma suportata de el, plata trebuie sa fie facuta de companie in numele angajatului (cu angajament de plata si retinere ulterioara din salariu) sau direct de catre salariat si sa aduca apoi factura si OP pe numele lui? 3. Pentru a beneficia de aceasta deducere suplimentara la calculul impozitului pe veniturile din salarii angajatul trebuie sa faca vreo solicitare catre angajator in acest sens, chiar in cazul in care angajatorul face plata in numele lui sau poate angajatorul sa aplice deducerea direct cunoscand situatia? Practic angajatul are un abonament medical asigurat de companie pentru care firma isi deduce cheltuiala si inca un abonament suportat de el (ori prin angajator cu retinere salariala ori plateste el direct si vine la angajator cu documentele justificative). Va multumesc!
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro
Login utilizator
De ce sa te inregistrezi?
- 47 de experti sunt la dispozitia ta 24 / 7 / 365!
- Ai acces la o baza de date cu 90.000 intrebari si raspunsuri din contabilitate, fiscalitate, impozit pe salarii.
- Toate informatiile din portal iti stau la dispozitie oricand si din orice locatie!
- Accesul total in portal consultanta personalizata te costa acum doar 4 lei/zi, TVA inclusa.
- Consultanta oferita de specialistii PortalCodulFiscal.ro
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "Intreprinderi legate
Impozit micro sau impozit pe profit?"!
Intrebari similare din categoria Asigurari private si facultative de sanatate
Nov162024
Asigurare privata de sanatate
de
Florentina Buzea
valabil la 16 Nov 2024
Intrebare:
Societate nationala cu capital integral de stat doreste sa incheie un contract de asigurare privata de sanatate pentru salariatii proprii. Contractul se va negocia astfel incat prima lunara platita pentru fiecare salariat sa se incadreze in limita de 400 euro pe an prevazuta ca neimpozabila la art 76) 41) f) din Codul fiscal.
Aceasta cheltuiala se incadreaza in BVC la Cap. C2 - Bonusuri, ...
Nov052024
Asigurare facultativa membrii de familie
de
Gina Popescu
valabil la 05 Nov 2024
Intrebare:
Revin catre dvs. pentru ca sunt nelamurita.
In spetele prezentate de consultantii Rentrop si Straton am gasit materialul anexat, cu o situatie similara.
Speta prezentata de noi este identica si totusi interpretarea diferita, sunt doua abordari diferite pe aceeasi tema? Una interpreteaza asigurarea ca un avantaj in natura si automat se impune impozitarea, cealalta nu, in conditiile ...
Oct242024
Asigurare voluntara de sanatate si avantaje in natura acordate salariatilor
de
Gina Popescu
valabil la 24 Oct 2024
Intrebare:
Angajatorul a incheiat asigurare voluntara de sanatate pentru salariati, in limita a 400 euro/anual de fiecare salariat.
Suplimentar a negociat si cuprins in polita si asigurarea de sanatate si asigurarea voluntara de sanatate pentru copilul minor al unuia din angajati (dependent), intrucat oferta in cadrul acestui pachet era mult mai avantajoasa decat cea individuala.
Salariatul urmeaza ...
Mai152024
PFA. Lichidare asigurare de viata. Impozit, contributii
de
Florentina Buzea
valabil la 15 Mai 2024
Intrebare:
La lichidarea unei polite de viata se plateste impozit si CASS? Titularul este o persoana fizica autorizata.
Iun302023
Asigurare voluntara de sanatate privata acordata salariatilor. Incadrarea sau neincadrarea in plafon
de
Profeanu Laura
valabil la 30 Iun 2023
Intrebare: Compania a decis sa acorde salariatilor o asigurare voluntara de sanatate privata in urma careia s-a semnat oferta finala incepand cu data de 19.06.2023. Decontul de plata s-a intocmit pe toata suma la care i s-a atasat o anexa cu fiecare membru, cost per membru/frecventa lei. Va rog sa ma ajutati cu o monografie contabila a inregistrarii decontului si a cheltuielii cu avantajele in natura ...
Iun202023
Beneficii acordate salariatilor. Tratament fiscal si contabil
de
Dani Cucu
valabil la 20 Iun 2023
Intrebare: O societate suporta atat pentru angajatii proprii, cat si pentru copiii acestora servicii medicale sub forma de abonamente lunare.Care este tratamentul fiscal al acestor abonamente (atat cele pentru proprii angajati cat si pentru copiii acestora) si care este monografie contabila pentru acestea? Multumesc.