Asigurari de viata suportate de angajator
valabil la 31 Mar 2023
Intrebare: Cum se inregistreaza in contabilitate primele de asigurare de viata suportate de angajator pentru salariatii sai? Firma inregistreaza astfel: 613 (nedeductibil) = 5121, iar mai apoi sumele respective se duc pe fiecare salariat in parte ca suma impozabila astfel: 641 = 421 si 421 = 4315 (21,25%) inclusiv cu suma aferenta primei de asigurare de viata si nescazandu-se din restul de plata aferenta salariului (nu se diminueaza ct.421) si neregasindu-se nici in totalul sumei contului 641. Practic creste doar ct.4315. Este in regula asa? Ar mai trebui sa fac si alte inregistrari?
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulFiscal.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un Click AICI)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro -
cel mai apreciat site de consultanta fiscala din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu: TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 90.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in fiscalitate si contabilitate
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT ! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "SAF-T 2025"!
Intrebari similare din categoria Asigurari private si facultative de sanatate
16Nov2024
Asigurare privata de sanatate
de
Florentina Buzea
valabil la 16 Nov 2024
Intrebare:
Societate nationala cu capital integral de stat doreste sa incheie un contract de asigurare privata de sanatate pentru salariatii proprii. Contractul se va negocia astfel incat prima lunara platita pentru fiecare salariat sa se incadreze in limita de 400 euro pe an prevazuta ca neimpozabila la art 76) 41) f) din Codul fiscal.
Aceasta cheltuiala se incadreaza in BVC la Cap. C2 - Bonusuri, ...
03Nov2024
Avantaje salariale
de
Gina Popescu
valabil la 03 Nov 2024
Intrebare:
Avand faptul ca salariatul suporta integral contravaloarea asigurarii voluntare de sanatate a dependentului, se pot aplica dispozitiile art.76, alin.5 Cod fiscal in care se precizeaza: "(5) Avantajele primite in bani si in natura si imputate salariatului in cauza nu se impoziteaza."? Multumim!
24Oct2024
Asigurare voluntara de sanatate si avantaje in natura acordate salariatilor
de
Gina Popescu
valabil la 24 Oct 2024
Intrebare:
Angajatorul a incheiat asigurare voluntara de sanatate pentru salariati, in limita a 400 euro/anual de fiecare salariat.
Suplimentar a negociat si cuprins in polita si asigurarea de sanatate si asigurarea voluntara de sanatate pentru copilul minor al unuia din angajati (dependent), intrucat oferta in cadrul acestui pachet era mult mai avantajoasa decat cea individuala.
Salariatul urmeaza ...
30Iun2023
Asigurare voluntara de sanatate privata acordata salariatilor. Incadrarea sau neincadrarea in plafon
de
Profeanu Laura
valabil la 30 Iun 2023
Intrebare: Compania a decis sa acorde salariatilor o asigurare voluntara de sanatate privata in urma careia s-a semnat oferta finala incepand cu data de 19.06.2023. Decontul de plata s-a intocmit pe toata suma la care i s-a atasat o anexa cu fiecare membru, cost per membru/frecventa lei. Va rog sa ma ajutati cu o monografie contabila a inregistrarii decontului si a cheltuielii cu avantajele in natura ...
22Mai2023
Tratamentul fiscal-contabil al cheltuielilor cu abonamentele de servicii medicale acordate tertilor
de
Alexandru Palaghia
valabil la 22 Mai 2023
Intrebare: Administratorul societatii a decis decontarea unui abonament de servicii medicale pentru salariatii proprii a celor doua firme pe care le administreaza, fara sa depaseasca limita a 400 eur/an. Furnizorul de asigurari poate incheia un contract de colaborare doar cu firma unde exista un efectiv de peste 11 salariati si propune pentru cei 4 salariati ai firmei care nu se incadreaza in oferta lor ...
21Apr2023
Abonament medical pentru salariatii proprii si pentru membrii de familie. Tratament fiscal
de
Nicolae Liviu
valabil la 21 Apr 2023
Intrebare: Societatea a facut contract cu Centrul medical Unirea pentru abonamente de sanatate pentru angajati, dar si pentru copiii acestora. Conform Codului fiscal, nu sunt venituri neimpozabile decat abonamentele suportate de societate pentru angajatii proprii. Cum sa procedez pentru partea de abonamente pentru copiii angajatilor? Sa le pun la retineri si sa le scad de la salariati prin acordul lor, sa ...