Asociat unic in doua societati cu acelasi obiect secundar de activitate, sistem de impunere
valabil la 05 Mar 2024
Intrebare: Unic asociat la doua societati comerciale (microintreprinderi): X SRL - cu domeniu de activitate principal: 1051 - productia de lactate si domeniu secundar: 6820 - inchirierea bunurilor imobiliare; Y SRL - cu domeniul de activitate principal: 4711 - comertul cu amanuntul si domeniul secundar 6820 - inchirierea bunurilor imobiliare. Cifra de afaceri impreuna nu depaseste suma de 500 000 euro. Salariati au ambele societati. Conform noilor reglementari, una dintre societati va deveni platitoare de impozit pe profit. In cazul in care, unicul asociat doreste in luna martie 2024 sa cedeze fratelui sau partile sociale ale societatii Y SRL, pot ramane ambele societati la impozit pe venit? Daca ramane acelasi unic sociat pe ambele societati, cu acelasi domeniu secundar de activitate, ele vor deveni platitoare de impozit pe profit? Are importanta ca ambele au ca obiect de activitate secundar acelasi cod CAEN (6820)? De mentionat este faptul ca fratele nu detine parti sociale la nicio alta societate.
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro
Login utilizator
De ce sa te inregistrezi?
- 47 de experti sunt la dispozitia ta 24 / 7 / 365!
- Ai acces la o baza de date cu 90.000 intrebari si raspunsuri din contabilitate, fiscalitate, impozit pe salarii.
- Toate informatiile din portal iti stau la dispozitie oricand si din orice locatie!
- Accesul total in portal consultanta personalizata te costa acum doar 4 lei/zi, TVA inclusa.
- Consultanta oferita de specialistii PortalCodulFiscal.ro
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "SAF-T 2025"!
Intrebari similare din categoria Impozit pe Profit Microintreprinderi
Dec192024
Microintreprindere incetare contracte de munca in luna noiembrie 2024
de
Elena Ionescu
valabil la 19 Dec 2024
Intrebare:
O societate care este platitoare de impozit microintreprinderi inceteaza in luna noiembrie 2024 contractele de munca ale tuturor salariatilor in vederea dizolvarii voluntare cu lichitare a societatii si depune cerere de dizolvare in luna decembrie 2024, mai poate ramane la impozit pe venit microintreprinderi pana la lichidarea/radierea efectiva sau trebuie sa treaca la impozit pe profit? Daca ...
Dec172024
Neindeplinire conditii microintreprindere la infiintare. Optiune in anii urmatori
de
Irina Dumitrescu
valabil la 17 Dec 2024
Intrebare:
O firma (SRL) a fost infiintata in 29.01.2024, si direct la Registrul Comertului s-a inregistrat ca "platitor de impozit pe veniturile microintreprinderilor".
In termen de 30 de zile de la infiintare aceasta firma nu a angajat niciun salariat, astfel incat a fost obligata sa solicite inregistrarea ca "platitor de impozit pe profit" de la 31.01.2024, in acelasi timp iesind ...
Nov162024
Cotele de impozitare pe veniturile microintreprinderilor
de
Profeanu Laura
valabil la 16 Nov 2024
Intrebare:
Doi asociati detineau la 31.12.2023 doua societati, fiecare cu cate un procent de 50% din partile sociale ale celor doua societati. Ambele societati erau platitoare de impozit micro la 31.12.2023, iar cifra de afaceri cumulata a celor doua societati nu depasea 500.000 de euro.
In anul 2024 s-a decis ca una dintre sociatati sa treaca la impozit pe profit, conform prevederilor legale.
...
Nov132024
Reguli de aplicare a sistemului de impunere pe veniturile microintreprinderii
de
Profeanu Laura
valabil la 13 Nov 2024
Intrebare:
Persoana X detine o microintreprindere, cifra de afaceri sub 500.000 euro, asociat unic, doreste sa infiinteze o societate noua in care va fi tot asociat unic, cu acelasi obiect de activitate. Va rog sa-mi spuneti daca prima societate poate sa ramana ca microintreprindere, iar cea de-a doua platitoare de impozit pe profit, chiar daca va avea angajati.
Nov092024
Subunitate in Bulgaria. Impozit pe profit cu plati anticipate. IMCA. Definitivare an fiscal 2024
de
Otilia Roman
valabil la 09 Nov 2024
Intrebare:
Clarificare privind aplicarea impozitului pe profit si IMCA pentru o Societate infiintata in Romania, in contextul in care aceasta detine o Sucursala in alt stat membru (Bulgaria)
Speta:
O societate din Romania desfasoara activitate de comert in Bulgaria prin intermediul unei Sucursale inregistrate acolo (sediu permanent). Activitatea Sucursalei este supusa normelor fiscale din Bulgaria ...
Nov012024
Reguli de aplicare a sistemului de impunere pe veniturile microintreprinderii
de
Profeanu Laura
valabil la 01 Nov 2024
Intrebare:
O societate a devenit platitoare de impozit pe profit in luna ianuarie 2023, deoarece avea un salariat angajat pe perioada nedeterminata cu norma de 2 ore/zi.
In anul 2025, poate sa revina la plata impozit pe veniturile microintreprinderilor daca se schimba norma la 8 ore/zi sau ramane platitoare de impozit pe profit?