Obligatii fiscale, din perspectiva accizelor, pentru energia electrica produsa din sursa solara
valabil la 24 Aug 2023
Intrebare: Societate platitoare de tva si impozit pe profit, a pus in functiune in luna aprilie panouri fotovoltaice, detine certificat de prosumator si are incheiat contract de vanzare-cumparare cu societatea Electrica. In acest contract, incheiat in luna mai 2023, detinem calitatea de vanzator, iar societatea Electrica de cumparator, si se mentioneaza urmatoarele - societatea Electrica cumpara energia electrica detinuta de vanzator cel mult egala cu cea consumata in aceeasi perioada de facturare la locul de consum si de producere - cantitatea de energie electrica produsa si livrata in reteaua electrica care excedeaza cantitatea de energie electrica mentionata mai sus, si reportata in vederea utilizarii de catre vanzator in luna contractuala urmatoare, este preluata de catre cumparator printr-o factura emisa de acesta in mod distinct, cu termen scadent de plata 24 luni de la data la care energia electrica excedentara este livrata in reteaua electrica. Detin urmatoarele date la luna iulie - cantitate de energie electrica produsa de panouri 19.800 kwh, consumata din panouri 10.000 kwh, injectata in retea 9.800 kwh, consumata din grid Electrica 4.000 kwh. La luna august cantitatea produsa de panouri 19.600 kwh, consumata din panouri 12.000, injectata in retea 7.600 kwh, consumat din grid Electrica 8.000. Pana la aceasta data nu am primit nici o factura de la societatea Electrica. Ce va factura societatea Electrica? Ce obligatii fiscale privind accizele avem in aceste luni, avand in vedere ca nu am transmis inca notificarea de scutire la autoritatea vamala teritoriala? Trebuie emisa autofactura pentru accize? Daca da, cu ce valoare? Urmeaza sa adaugam codul CAEN de productie energie electrica si sa transmitem notificarea de scutire accize pana la sfarsitul lunii august (anexa 23). Multumesc.
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro
Login utilizator
De ce sa te inregistrezi?
- 47 de experti sunt la dispozitia ta 24 / 7 / 365!
- Ai acces la o baza de date cu 90.000 intrebari si raspunsuri din contabilitate, fiscalitate, impozit pe salarii.
- Toate informatiile din portal iti stau la dispozitie oricand si din orice locatie!
- Accesul total in portal consultanta personalizata te costa acum doar 4 lei/zi, TVA inclusa.
- Consultanta oferita de specialistii PortalCodulFiscal.ro
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "SAF-T 2025"!
Intrebari similare din categoria Accize
Dec022024
Regim accize mica distilerie
de
Flavia Vlad
valabil la 02 Dec 2024
Intrebare:
Un SRL din Romania cu cod CAEN 1101 are ca obiect de activitate - Distilarea, rafinarea si mixarea bauturilor alcoolice. Societatea va produce in jur de 500 litri pe an. Ce trebuie sa faca firma, din punct de vedere fiscal, pentru a desfasura aceasta activitate? Cum se procedeaza cu timbrarea sticlelor pentru vanzare?
Nov252024
Regim accize pentru alcool - generalitati
de
Flavia Vlad
valabil la 25 Nov 2024
Intrebare:
Societate Comerciala, inregistrata in scopuri de TVA, a cumparat in luna octombrie 2024 din Comunitatea Europeana alcool imbuteliat in sticle. Achizitia va fi declarata in declaratia 390, se inregistreaza TVA 4426 = 4427. Alcoolul a fost achizitionat pentru protocol, nu pentru comercializare. Se colecteaza si se plateste TVA avand in vedere utilizarea. Va rugam sa ne comunicati daca in aceasta ...
Nov212024
Autofactura in scopuri de accize
de
Gina Popescu
valabil la 21 Nov 2024
Intrebare:
O SRL, platitoare de tva, are instalate panouri fotovoltaice.
A depus la Vama notificarea ANEXA 23 la normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal pentru a beneficia de scutirea de accize pentru consumul propriu prevazut la art. 399 alin. (1) lit. m) bifat la energie electrica.
De la vama i s-a comunicat ca trebuie lunar sa se emita o autofactura in ...
Nov062024
Regim accize pentru bauturi alcoolice
de
Flavia Vlad
valabil la 06 Nov 2024
Intrebare:
Avem o societate comerciala care doreste sa distribuie bauturi alcoolice atat prin magazinul propriu ce urmeaza a se deschide cat si prin livrare din depozit la clienti din HORECA.
Bauturile vor fi achizitionate atat din import cat si de pe piata interna.
Trebuie platite accize?
Care este procedura de inregistrare si plata atat in cazul importului cat si in cazul achizitiei de pe piata ...
Oct182024
Regim accize pentru energie electrica produsa din surse regenerabile (hidro si solara)
de
Flavia Vlad
valabil la 18 Oct 2024
Intrebare:
Suntem o societate producatoare de energie electrica din surse regenerabile, hidro, respectiv solara din panouri fotovoltaice.
Societatea vinde toata energia electrica produsa direct catre Electrica Furnizare (hidro), respectiv catre Transelectrica (solara), conform contractelor incheiate.
Societatea nu vinde direct catre consumatori finali.
In aceasta situatie, mai sunt aplicabile ...
Sep202024
Achizitie intracomunitara produse accizabile
de
Gina Popescu
valabil la 20 Sep 2024
Intrebare:
O societate din Romania achizitioneaza de la o societate dintr-un stat membru UE produse accizabile pe care ulterior le vinde in Romania.
Care este monografia contabila pentru produsele accizabile din achizitii intracomunitare?
Dar din punctul de vedere al vanzarii acestor produse?
Care sunt implicatiile fiscale si obligatiile declarative in ambele situatii?