Cadouri neimpozabile de Craciun. Suma maxima neimpozabila
Raspuns oferit deRodica Mantescu
Consilier juridic
valabil la 05 Dec 2019
Intrebare: Doresc sa aloc angajatiilor societatii cate o prima de Craciun, m-am gandit sa procur pentru fiecare tichete cadou in valoare de 150 lei pentru ca din cate stiu suma care trece de aceasta valoare devine impozabila. In luna decembrie doresc sa aloc o prima de Craciun fiecarui angajat si de asemenea, pentru copii acestora o prima aferenta cadoului de Craciun. Avand in vedere ca si copii si parintii primesc cate o suma de bani, ne permite legea sa consideram neimpozabila suma de 150 lei per parinte si apoi daca I se aloca si copilului 150 pentru cadou, inca 150 lei? Cu alte cuvinte, angajatul Mihai primeste 150 lei prima Craciun, neimpozabila, dar daca are 2 copii pentru care primeste cate 150 lei cum vom considera aceasta suma? Impozabila? Va multumesc :)
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "Intreprinderi legate
Impozit micro sau impozit pe profit?"!
Intrebari similare din categoria Ajutoare materiale
Oct292024
Tichete de masa pentru salariati cu timp partial
de
Profeanu Laura
valabil la 29 Oct 2024
Intrebare:
Referitor la numarul de tichete de masa acordate intr-o luna.
In situatia in care este un contract cu timp partial de munca de 4 ore pe zi, functia de baza fiind la acest contract, se pot acorda un numar de tichete de masa egal cu numarul de zile lucratoare din luna?
Multumesc!
Oct122024
Acordare numar fix de tichete de masa in luna
de
Nicolae Liviu
valabil la 12 Oct 2024
Intrebare:
As dori sa intreb daca este legala acordarea de tichete de masa, de exemplu 35 lei/zi /pe salariat doar pentru 5 zile dintr-o luna si daca e corect ca un muncitor care a lucrat 10 zile sa primeasca 5 tichete de masa la fel cu un muncitor care a lucrat 20 zile. O zi buna!
Aug212024
Tratamentul fiscal aferent cheltuielilor salariatului cu deplasarea si cazarea
de
Florentina Buzea
valabil la 21 Aug 2024
Intrebare:
O societate din Romania a angajat o persoana nerezidenta cu domiciliul in UE.
Pentru acest angajat societatea suporta costurile cu deplasarea din tara de resedinta in Romania unde se afla biroul, precum si cazarea la hotel in Romania.
Cum trebuie tratate aceste cheltuieli d.p.d.v. fiscal?
Este obligatoriu sa fie precizata in contractul de munca decontarea acestora?
Multumim!
Aug092024
Ajutoare pentru bolile grave si incurabile. Cheltuieli sociale
de
Nicolae Liviu
valabil la 09 Aug 2024
Intrebare:
Dorim sa ii oferim unui angajat un ajutor pentru bolile grave si incurabile. Am gasit prevederea care ne permite sa oferim o astfel de suma, dar nu imi sunt clare conditiile de acordare. O astfel de cheltuiala ar intra in categoria cheltuielilor sociale care se limiteaza la 5% din fondul de salarii.
Intrebarea este cum se calculeaza fondul de salarii? Totalul salariilor dintr-un an si ce ...
Iul102024
Cheltuieli asimilate salariului versus cheltuieli sociale
de
Florentina Buzea
valabil la 10 Iul 2024
Intrebare:
Avem angajate 2 persoane din Filipine, iar in contractul incheiat intre noi si firma recrutoare se prevede ca o data la 2 ani, firma noastra trebuie sa suporte contravaloarea biletului dus-intors catre Filipine, in cazul in care acestia vor sa mearga acasa in concediu, si chiar daca nu pleaca in Filipine noi tot trebuie sa le acordam aceste sume la nivelul costului unui bilet de avion ...
Ian142024
Angajator microintreprindere. Sume pentru plasarea copiilor salariatilor in unitati de educatie timpurie
de
Rodica Mantescu
valabil la 14 Ian 2024
Intrebare: O SRL, platitoare de impozit pe venit microintreprindere, poate oferi salariatilor facilitatea de 1.500 lei/luna pentru angajatii care au copii inscrisi la cresa/gradinita sau doar cele platitoare de impozit pe profit? Care sunt conditiile prin care o firma poate deconta salariatilor suma de 1.500lei pt. gradinita astfel incat sa fie neimpozabile? Va rog raspuns continand baza legala si ...