Centrul intereselor vitale si sediul permanent - PFA
valabil la 14 Dec 2019
Intrebare: Un PFA (platitor TVA) desfasoara activitati de arhitectura (proiectare structura) pentru o firma din Belgia in perioada 2015-2017. PFA este o persoana care are domiciliul stabil in Romania, deci am considerat ca este persoana impozabila romana. Insa in urma unui audit efectuat la clientul din Belgia, autoritatile fiscale din Belgia au extins controlul si catre PFA din cauza faptului ca PFA are centrul intereselor sale in Belgia. Considera ca PFA datoreaza contributii si impozite statului belgian. Avand in vedere ca in aceasta perioada nu am depus declaratia de stabilire a rezidentei fiscale, cum pot acum sa inlatur orice suspiciune ca PFA este rezident fiscal in Romania? In caz contrar cum voi putea recupera sumele deja platite catre statul roman? Multumesc.
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulFiscal.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un Click AICI)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro -
cel mai apreciat site de consultanta fiscala din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu: TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 90.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in fiscalitate si contabilitate
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT ! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "SAF-T 2025"!
Intrebari similare din categoria Codul fiscal
12Oct2019
Cesiune parti sociale intre doi asociati persoane fizice
de
Mariana Prejbeanu
valabil la 12 Oct 2019
Intrebare: Societatea X SRL are doi asociati: primul detine 95% si al doilea detine 5%. Asociatul care detine 5% vinde partile sociale primului asociat la o valoare mai mare decat valoarea nominala. In anii anteriori capitalul social a fost majorat pe seama profiturilor nerepartizate din anii precedenti. La cesiunea titlurilor de participare care are ca efect modificarea structurii actionariatului, valoarea ...
01Nov2018
Facilitati fiscale aplicabile societatilor platitoare de impozit pe profit
de
Elena Ionescu
valabil la 01 Nov 2018
Intrebare: Firma platitoare de impozit pe profit trimestrial.
Care sunt facilitatile fiscale de care poate beneficia firma?
17Mar2018
PFA sofer
de
Mariana Prejbeanu
valabil la 17 Mar 2018
Intrebare: Un conducator auto are PFA si incheie un contract cu societatea X pentru a face curse in Romania si in afara, cu auto societatii X pentru clientii acesteia.
Este corect din punct de vedere fiscal? Sau este risc de reconsiderare a veniturilor? Daca da, de ce? Care este baza legala si interpretarea pe speta de mai sus?
16Feb2018
Termen pastrare mijloace fixe pentru care s-a beneficiat de reducere. Impozit pentru profitul reinvestit
de
Elena Garofil
valabil la 16 Feb 2018
Intrebare: Conform art. 22 din Codul fiscal, contribuabilii care beneficiaza de scutirea de impozit a profitului reinvestit au obligatia de a pastra in patrimoniu activele respective cel putin o perioada egala cu jumatate din durata de utilizare, dar nu mai mult de 5 ani. Se poate utiliza activul dupa cinci ani? Ce trebuie facut? Trebuie vandut sau casat?
16Nov2017
Contract de credit. Inregistrare
de
Mariana Prejbeanu
valabil la 16 Nov 2017
Intrebare: Clientul meu a contractat un credit de 10.000 euro de la firma pentru care presteaza servicii, in vederea achizitionarii unui autoturism necesar desfasurarii activitatii pentru clientul din Germania. Acest contract de credit trebuie sa-l inregistreze la ANAF sau trebuie declarat la alta institutie (BNR)?