Compensare creante si datorii reciproce
Raspuns oferit deMariana Prejbeanu
Expert contabil, Consultant fiscal, Auditor financiar
valabil la 26 Ian 2022
Intrebare: Un SRL are creante si datorii egale de compensat cu 2 parteneri. Unul dintre parteneri cu datorii si creante in val de 20.700 lei este firma activa, dar nu mai desfasoara activitate din 2018, in 2019 si 2020 nu are cifra de afaceri. Nu reusim sa luam legatura cu proprietarii, acestia sunt plecati din tara. Noi suntem inscris pe platforma de compensare SICOD-CPPI dar eu niu sunt si nicu nu sunt interesati sa o faca. Creantele sunt din 29.09.2016 iar datoriile din data de 07.06.2018. Cum putem inchide aceste soduri asa incat sa nu riscam sanctiuni pentru nerespectarea prevederilor legale in materie de compensare, disciplina financiara. Al doilea partener este in faliment. Avem o creanta mai mare decat datoria iar cu diferenta suntem acceptati la masa credala. Cum inchidem, compensam diferenta in acest caz, asa incat sa nu riscam sanctiuni pentru nerespectarea prevederilor legale in materie de compensare, disciplina financiara. Multumim.
• Tip societate: S.R.L.
• Numar de angajati: 11-50 angajati
• Platitoare TVA: Da
• Cod CAEN: comert
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro
Login utilizator
De ce sa te inregistrezi?
- 47 de experti sunt la dispozitia ta 24 / 7 / 365!
- Ai acces la o baza de date cu 90.000 intrebari si raspunsuri din contabilitate, fiscalitate, impozit pe salarii.
- Toate informatiile din portal iti stau la dispozitie oricand si din orice locatie!
- Accesul total in portal consultanta personalizata te costa acum doar 4 lei/zi, TVA inclusa.
- Consultanta oferita de specialistii PortalCodulFiscal.ro
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "Intreprinderi legate
Impozit micro sau impozit pe profit?"!
Intrebari similare din categoria Legislatie
Nov032024
Compensare contravaloare constructie cu cesiune parti sociale
de
Gina Popescu
valabil la 03 Nov 2024
Intrebare:
O societate platitoare de TVA si impozit pe profit, cu o CA >2000000 Euro, ii construieste unei societati platitoare de TVA cu o CA = 10000 Euro (societatea este infiintata in cursul acestui an), o constructie usoara (un modul care nu necesita intabulare).
Pretul negociat este cval a 40.000 Euro. TVA
Beneficiarul, doreste ca in schimbul acestui modul construit, sa ii cedeze ...
Oct312024
Creante mai vechi de trei ani
de
Profeanu Laura
valabil la 31 Oct 2024
Intrebare:
Curtea de Conturi solicita date despre furnizorii si creditorii din sold la 31 decembrie. In sold la creditori avem si sume care sunt mai vechi de 3 ani, pentru care nu au fost cereri de restituire. Avem vreo culpa pentru faptul ca nu sunt restituite?
Mar112024
Dizolvarea societatii cu durata determinata de functionare
de
Alexandru Palaghia
valabil la 11 Mar 2024
Intrebare: Societatea are inregistrata in Actul Constitutiv ca data de expirare a duratei de functionare, decembrie 2024. Ce implicatii are acest aspect din punct de vedere fiscal si al Registrului Comertului, avand in vedere ca societatea se afla in procedura de faliment si nu se doreste prelungirea duratei de functionare? Multumesc.
Feb022024
Sistemul de compensare datorii si creante SIC
de
Profeanu Laura
valabil la 02 Feb 2024
Intrebare: Daca am optat sa facem compensari conform HOTARARE nr. 773 din 28 octombrie 2019, respectiv prin intermediul platformei CPPI cu acei parteneri care la randul lor sunt inrolati pe aceasta platforma. Cu ceilalti parteneri care NU s-au inrolat putem face compensari si pe hartie - acord de compensare, proces verbal de compensare etc, sau nu ne mai este permisa compensarea decat prin CPPI? Multumesc!
Dec192023
Scaderea din gestiune a creantelor clienti neincasate
de
Alexandru Palaghia
valabil la 19 Dec 2023
Intrebare: Suntem o societate platitoare de impozit pe profit si TVA. Avem un client extern pentru care s-a emis o factura in 2019, fara TVA, valoare in valuta, factura fiind neincasata pana in prezent. Nu am putut sa mai luam legatura cu acest client pana in prezent. Creanta este inregistrata in contul 4118 si sunt constituite ajustari pentru depreciere 50% deductibile si 50% nedeductibile. Se doreste ...
Aug152023
Tratamentul venitului din anularea datoriilor la stabilirea plafonului de scutire TVA pentru micro
de
Alexandru Palaghia
valabil la 15 Aug 2023
Intrebare: Daca asociatul unei societati comerciale renunta la creditarea firmei pentru a acoperi pierderea societatii, iar renuntarea la acest imprumut reprezinta pentru societate un venit impozabil, chiar daca nu reprezinta o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, efectuata cu plata. Intrebare: Acest venit, astfel obtinut/ provenit din creditare, se ia in considerare la calculul plafonului de ...