Compensare intre drepturi si obligatii
valabil la 09 Dec 2023
Intrebare: O microintreprindere care aplica sistemul de TVA la incasare doreste sa ofere sub forma de dividende un birou (amenajat ca locuinta) impreuna cu parcarea subterana catre asociatul unic. Biroul a fost achizitionat impreuna cu parcarea subterana in ian. 2022 prin taxare inversa, iar livrarea catre asociat se doreste cu TVA de 5% ca parte a politicii sociale. Pasii pe care dorim sa ii urmam sunt in urmatoarea ordine: 1. stabilire valoare de piata imobil prin raport evaluator ANEVAR; 2. decizia asociatului unic de compensare dividende cu imobil (rog un model); 3. intocmire factura vanzare imobil cu TVA 5%; 4. incheiere contract prin autentificare la notar si eventual plata diferentei daca dividendele nu sunt suficiente; 5. compensarea valorii imobilului si parcarii cu valoarea dividendelor de plata catre asociat. Cheltuielile ocazionate de tranzactie sunt: - pentru societate: impozit pe dividende (8%), TVA (5%), impozit pe venit (1%); - pentru asociat: CASS care depaseste 24 de salarii minime -7.920 lei. Este corect?
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulFiscal.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un Click AICI)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro -
cel mai apreciat site de consultanta fiscala din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu: TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 90.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in fiscalitate si contabilitate
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT ! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "SAF-T 2025"!
Intrebari similare din categoria Tranzactii intre persoane afiliate
Ian112025
Plata CASS venituri dividende, calitatea de asigurat
de
Elena Garofil
valabil la 11 Ian 2025
Intrebare:
Un asociat unic desfasoara activitate de antrenor pe societate comerciala SRL, nu este salariat, repartizeaza dividende la sfarsitul anului. Asociatul unic incaseaza dividende si de la o alta societate comerciala. Valoarea dividendelor primite este peste 6 salarii.
Intrebare: in conditiile in care plateste CASS prin declaratia unica depusa, asociatul unic este asigurat pentru ...
Ian192024
Microintreprindere, detinere indirecta, asociati afiliati
de
Amelia Dumitras
valabil la 19 Ian 2024
Intrebare: O persoana fizica detine o microintreprindere cu un procent de 100%. Sotia detine si ea o alta microintreprindere tot cu 100%. De la 1 ianuarie mai pot fi ambele microintreprinderi sau se considera detinere indirecta? Multumesc.
Ian172024
Incadrare la microintreprinderi in cazul intreprinderilor legate
de
Olga Crevelescu
valabil la 17 Ian 2024
Intrebare: O societate comerciala este detinuta de doi asociati persoane fizice (A si B) in procente A 50% si B 50%. Aceasta societate este platitoare de impozit pe profit cu o CA de 1.000.000 euro. Asociatul A este administrator. Aceeasi asociati detin o alta societate comerciala in aceleasi procente. Aceasta societate este microintreprindere cu o CA de 100.000 euro. Asociatul A este administrator. Mai ...
Oct252023
Cesiune parti sociale. Aspecte contabile si fiscale
de
Constanta Popa
valabil la 25 Oct 2023
Intrebare: O societate platitoare de impozit pe profit vrea sa cesioneze partile sociale ale altei societati, un SRL platitor de impozit pe profit, sa devina astfel asociatul unic. In ce mod vor fi impactate cele doua SRL? Ce se schimba din punct de vedere fiscal si contabil pentru ambele societati? Multumesc.
Feb202021
Vanzare imobile catre asocitul unic-persoana fizica nerezidenta din UE. Aspecte fiscale si declarative
de
Otilia Roman
valabil la 20 Feb 2021
Intrebare: Societatea intentioneaza sa vanda catre asociatul unic - persoana juridica nerezidenta cu domiciliul fiscal in Luxemburg, un nr. de 5 apartamente, achizitionate initial in scop de investitie. Intrebare: Care ar fi obligatiile fiscale si declarative ale contractului astfel incheiat?
Aug042020
Conditii de intocmire a dosarului preturilor de transfer
de
Justinian Cucu
valabil la 04 Aug 2020
Intrebare: Va rog sa-mi spuneti daca trebuie intocmit dosarul preturilor de transfer pentru tranzactiile realizate intre doua societati din Romania (capital privat romanesc) fiecare cu asociat unic (detine 100% din capitalul social), grad de rudenie intre asociati "frati" si realizeaza tranzactii ocazionale? Multumesc.