Compensatie in cota forfetara. Deducerea pe baza de factura
valabil la 19 Sep 2019
Intrebare: Compensatia in cota forfetara (8%) achitata agricultorului persoana fizica (care nu este organizat sub forma de persoana fizica autorizata, intreprindere individuala sau intreprindere familiala) inscris in registrul agricultorilor care aplica regimul special de TVA pentru agricultori, se poate deduce de catre cumparator in baza carnetului de comercializare sau doar in baza unei facturii emise de agricultor care inscrie CNP-ul ca si cod de identificare fiscala?
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulFiscal.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un Click AICI)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro -
cel mai apreciat site de consultanta fiscala din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu: TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 90.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in fiscalitate si contabilitate
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT ! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "SAF-T 2025"!
Intrebari similare din categoria Regimul deducerilor
15Dec2019
Asociere in participatie. Dreptul de deducere a TVA
de
Irina Dumitrescu
valabil la 15 Dec 2019
Intrebare: In cazul unei asocieri in participatiune, al carui scop este gestionarea deseurilor, liderul are dreptul de deducere TVA, concomitent cu obligatia de a colecta TVA-ul din facturile emise catre beneficiar. Este corect ca liderul sa deduca doar TVA-ul aferent achizitiilor efectuate pe numele societatii, in conditiile in care este singurul care colecteaza TVA pentru serviciile efectiv prestate? Pot ...
31Oct2019
Achizitie autoturisme second-hand, exercitarea dreptului de deducere
de
Amelia Dumitras
valabil la 31 Oct 2019
Intrebare: O societate comerciala inregistrata in Romania, platitoare de TVA, efectueaza doar achizitii de masini din UE, prin intermediul unei platforme de licitatii auto, facturate de catre furnizori externi la regimul marjei. Pentru serviciile de transport si alte costuri externe (taxe licitatii, redactare documente, predare auto) societatea primeste si facturi de la furnizori externi, tot din UE, cu ...
26Iul2019
Operatiuni cu drept de deducere si fara drept de deducere pentru TVA. Regim mixt. Pro-rata
de
Dana Hristu
valabil la 26 Iul 2019
Intrebare: O societate cu activitate de amanet realizeaza operatii impozabile (vanzare de bijuterii, telefoane, etc) pentru care colecteaza TVA, vanzare lingouri de aur, scutite de TVA pentru care se aplica regimul special si veniturile din comisioane amanet, scutite fara drept de deducere (neimpozabile?, activitati financiare). Este obligatorie in acest caz folosirea proratei TVA sau putem aplica ...
25Iul2019
Furnizor neplatitor TVA, factura cu TVA colectata
de
Amelia Dumitras
valabil la 25 Iul 2019
Intrebare: Am o nelamurire in ceea ce priveste inregistrarea in contabilitate a unei facturi emise cu TVA de un furnizor care la verificarea pe ANAF figureza ca neplatitor. Deduc TVA-ul? Daca ramane cu codul fiscal trecut pe factura, D394 da erori. Daca inregistrez fara TVA aduc modificari si inregistrez eronat un act emis. Va multumesc.
22Feb2019
Deducere cheltuieli cu sponsorizarea din impozitul specific
de
Elena Ionescu
valabil la 22 Feb 2019
Intrebare: O societate platitoare de impozit specific poate deduce din impozitul specific o sponsorizare efectuata in limita a 20%?
25Oct2018
Paralela intre legislatia veche si noua privind limitarea dreptului de deducere a TVA pentru vehicule
de
Elena Garofil
valabil la 25 Oct 2018
Intrebare: Am gasit, in OUG 125/2011 la punctul 57, care reintregeste Codul fiscal, o precizare in care se face distinctie intre vehiculul mixt de tip autoutilitara, furgon, de vehiculul utilizat exclusiv in transport rutier de persoane, explicand ca numai pentru tranportul rutier destinat exclusiv persoanelor se aplica limitarea deducerii TVA. Totodata, pentrul tipul de transport mixt in circulara MFP ...