Conditii acordare concediu pentru formare profesionala
Raspuns oferit deDani Cucu
Consultant fiscal, expert contabil
valabil la 08 Apr 2016
Intrebare: Un salariat informeaza prin mail administratorul societatii, dupa programul normal de munca, si HR verbal in timpul celor 8h de munca faptul ca in ziua urmatoare urmeaza sa mearga la un curs de pregatire profesionala in intervalul de munca 9-13 in 15 martie. La sfarsitul lunii, acesta este pontat ca absent nemotivat deoarece administratorul nu a aprobat plecarea acestuia pe motiv ca a fost instiintat prea tarziu. In conditiile in care in CIM-ul incheiat cu societatea programul de munca se desfasoara in intervalul 17-18 (1h/zi), care este temeiul legal pentru a considera absenta acestuia de la birou nemotivata. Angajatul ce drepturi are in conditiile respective?
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro
Login utilizator
De ce sa te inregistrezi?
- 47 de experti sunt la dispozitia ta 24 / 7 / 365!
- Ai acces la o baza de date cu 90.000 intrebari si raspunsuri din contabilitate, fiscalitate, impozit pe salarii.
- Toate informatiile din portal iti stau la dispozitie oricand si din orice locatie!
- Accesul total in portal consultanta personalizata te costa acum doar 4 lei/zi, TVA inclusa.
- Consultanta oferita de specialistii PortalCodulFiscal.ro
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "Intreprinderi legate
Impozit micro sau impozit pe profit?"!
Intrebari similare din categoria Impozit salarii, venit
Ian202020
Comert cu autoturisme second hand. Microintreprindere neplatitoare de TVA
de
Olga Crevelescu
valabil la 20 Ian 2020
Intrebare: O societate comerciala, platitoare de impozit pe venit microintreprindere, neinregistrata in scopuri de TVA, efectueaza achizitii de masini second hand din Germania. Societatea vinde aceste masini second hand in Romania la persoane fizice. Ce obligatii fiscale are societatea din punct de vedere al impozitului pe venit microintreprindere (aplica cota de 3% la total factura emisa sau numai la ...
Dec192019
Decontare servicii de turism. Curs de schimb
de
Rodica Mantescu
valabil la 19 Dec 2019
Intrebare: Firma deconteaza salariatiilor conform contractului colectiv de munca, concediul de odihna. Concediul de odihna se deconteaza la sfarsitul anului. Va rugam sa specificati daca salariatul prezinta factura (invoice) in moneda straina cu data de 15 august, data cand a efectuat concediul, ce curs se foloseste? Cursul de la data platii (sfarsitul anului) sau cursul de la data efectuarii concediului ...
Dec092019
Parteneriat dintre o asociatie sportiva si o persoana fizica. Implicatii fiscale
de
Constanta Popa
valabil la 09 Dec 2019
Intrebare: O asociatie sportiva, incheie un parteneriat cu o persoana fizica, pentru cresterea numarului de practicanti, coordonarea sectiei, pentru dezvoltarea numerica si valorica a acesteia. Ce taxe si impozite se platesc?
Dec102019
Dividende distribuite in anul 2019. Obligatii declarative si de plata
de
Ionut Jinga
valabil la 10 Dec 2019
Intrebare: O persoana fizica este asociat si administrator al unei societati cu raspundere limitata. In anul 2019 nu a avut calitatea de salariat la societatea pe care o administreaza. In noiembrie 2019 i s-au distribuit dividende de 50000 lei. Ce impozite se platesc ca persoana fizica? Ce obligatii declarative are persoana fizica si ce termen de plata au eventualele contributii si impozite datorate?
Dec102019
Neindeplinirea obligatiilor de declarare
de
Dani Cucu
valabil la 10 Dec 2019
Intrebare: Este obligatorie rectificarea declaratiilor D112 pentru lunile iulie si august pentru o firma care activeaza in sectorul constructiilor si beneficiaza de facilitatile fiscale? Care ar fi repercursiunile asupra firmei in cazul in care firma decide ca nu rectifica aceste declaratii?
Dec022019
Venituri din chirii obtinute in luna decembrie 2019. Declaratia unica
de
Olga Crevelescu
valabil la 02 Dec 2019
Intrebare: Se incheie un contract de inchiriere in data de 30.11.2019, cu data de start 01.12.2019. Perioada inchirierii - pana la 31.12.2019 (dupa care contractul se reziliaza), suma propusa - 3.800 lei. Cum trebuie intocmita Declaratia Unica pentru aceasta situatie (in 2019 si 2020 pana in 15.03)? Avand in vedere suma chiriei trebuie sa calculez CASS? Multumesc.