Conditii deductibilitate provizioane privind deprecierea creantelor
Raspuns oferit deEla Dumitra
Lector Universitar dr.
valabil la 28 Feb 2022
Intrebare: Pentru a beneficia de deductibilitatea provizionului privind deprecierea unei creante trebuie ca creanta sa indeplineasca conditiile prevazute de art. 26 alin. 2 lit c). Clientul este din Germania, intre parti nu exista un contract semnat si nici comenzi pentru producerea bunurilor vandute, pe facturi nu se specifica data scadenta. Pentru prima conditie, sa fie "neincasate intr-o perioada ce depaseste 270 de zile de la data scadente", cum pot dovedi scadenta? Care este legea pe care pot sa o invoc? Codul civil sau Legea 72/2013 privind masurile de combatere a intarzierii in executarea obligatiilor la plata? Dar a treia conditie cum o pot dovedi, cum pot demonstra ca clientul nu este persoana afiliata, avand in vedere ca nu am acces la baza de date din Germania pentru a verifica afilierea?
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro
Login utilizator
De ce sa te inregistrezi?
- 47 de experti sunt la dispozitia ta 24 / 7 / 365!
- Ai acces la o baza de date cu 90.000 intrebari si raspunsuri din contabilitate, fiscalitate, impozit pe salarii.
- Toate informatiile din portal iti stau la dispozitie oricand si din orice locatie!
- Accesul total in portal consultanta personalizata te costa acum doar 4 lei/zi, TVA inclusa.
- Consultanta oferita de specialistii PortalCodulFiscal.ro
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "Intreprinderi legate
Impozit micro sau impozit pe profit?"!
Intrebari similare din categoria Legislatie
Nov202024
Acordare burse. Deductibilitate
de
Mariana Prejbeanu
valabil la 20 Nov 2024
Intrebare:
Cheltuielile efectuate pentru bursele din cadrul invatamantului profesional dual scad sumele aferente impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime intre 0.75% din CA sau 20% din impozitul pe profit datorat?
Oct312024
Creante mai vechi de trei ani
de
Profeanu Laura
valabil la 31 Oct 2024
Intrebare:
Curtea de Conturi solicita date despre furnizorii si creditorii din sold la 31 decembrie. In sold la creditori avem si sume care sunt mai vechi de 3 ani, pentru care nu au fost cereri de restituire. Avem vreo culpa pentru faptul ca nu sunt restituite?
Apr302024
Provizioane pentru litigii - marfa in custodie
de
Profeanu Laura
valabil la 30 Apr 2024
Intrebare: Avem un client intrat in insolventa, la care am livrat marfa cu factura si aviz. Pentru facturile cu scadenta mai mare de 270 zile, am constituit provizion. Care ar fi abordarea in ceea ce priveste marfa trimisa cu aviz in custodie, cu probabilitate foarte mica de a fi recuperata? Putem constitui provizion pentru litigii (6812 = 1511)?
Feb022024
Sistemul de compensare datorii si creante SIC
de
Profeanu Laura
valabil la 02 Feb 2024
Intrebare: Daca am optat sa facem compensari conform HOTARARE nr. 773 din 28 octombrie 2019, respectiv prin intermediul platformei CPPI cu acei parteneri care la randul lor sunt inrolati pe aceasta platforma. Cu ceilalti parteneri care NU s-au inrolat putem face compensari si pe hartie - acord de compensare, proces verbal de compensare etc, sau nu ne mai este permisa compensarea decat prin CPPI? Multumesc!
Ian122024
Autoturisme, deductibilitate cheltuieli
de
Elena Garofil
valabil la 12 Ian 2024
Intrebare: Va rog sa imi prezentati care este tratamentul fiscal, in cazul unei societati comerciale, platitoare de impozit, al cheltuielilor cu autoturismele societatii (va rog sa imi prezentati si tratamentul fiscal pentru amortizare). Societatea detine 4 autotursime, are 1 asociat si 1 administrator. Fiecare foloseste cate o masina, pentru care se intocmeste foaie de parcurs. Celalte doua masini, un ...
Dec192023
Scaderea din gestiune a creantelor clienti neincasate
de
Alexandru Palaghia
valabil la 19 Dec 2023
Intrebare: Suntem o societate platitoare de impozit pe profit si TVA. Avem un client extern pentru care s-a emis o factura in 2019, fara TVA, valoare in valuta, factura fiind neincasata pana in prezent. Nu am putut sa mai luam legatura cu acest client pana in prezent. Creanta este inregistrata in contul 4118 si sunt constituite ajustari pentru depreciere 50% deductibile si 50% nedeductibile. Se doreste ...