Contract de comision. TVA. Impozit
valabil la 20 Iul 2015
Intrebare: Societatea A din Romania intermediaza pentru societatea B din Bulgaria vanzarea unor marfuri catre un client C din Romania. Practic, societatea A a pus in legatura celelalte doua societati si in continuare va gestiona comenzile pe care societatea C din Romania le face catre B din Bulgaria. In schimbul acestui serviciu, societatea A din Romania va incasa de la societatea B din Bulgaria un comision de 1% din valoarea comenzilor. Care sunt implicatiile fiscale generate de acest Contract de comision (declaratii TVA, 390, impozit pe nerezidenti, conventia de evitare a dublei impuneri).
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulFiscal.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un Click AICI)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro -
cel mai apreciat site de consultanta fiscala din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu: TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 90.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in fiscalitate si contabilitate
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT ! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "SAF-T 2025"!
Intrebari similare din categoria Proceduri fiscale
25Feb2025
Obligatia de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale
de
Profeanu Laura
valabil la 25 Feb 2025
Intrebare:
O S.R.L. nu este obligata sa se doteze cu casa de marcat, prestand servicii de instalatii la domiciliul clientului, dar, pentru a veni in sprijinul clientilor care pentru plata serviciilor mai simple - gen revizii instalatii - cu valoare fixa vor sa achite direct la domiciliu, a achizitionat o casa de marcat mobila pe care o foloseste doar pentru acest gen de lucarari. Intrebare: Pentru restul ...
07Oct2024
Factura si bon fiscal. Neconcordante intre D300 si P300
de
Ionut Jinga
valabil la 07 Oct 2024
Intrebare:
O societate platitoare de tva presteaza servicii - cursuri auto catre persoane fizice. Pentru prestarea serviciilor se emite factura si bon fiscal pentru sumele incasate. Exista situatii in care incasarea are loc in aceeasi zi, dar exista si situatia in care se negociaza o scadenta de 30-60 zile, astfel incat in aceasta situatie nu se stie cum va achita ulterior clientul cash sau prin virament ...
09Sep2024
Emitere factura pentru bonul fiscal. Justificarea serviciilor prestate
de
Otilia Roman
valabil la 09 Sep 2024
Intrebare:
In situatia in care o persoana fizica, careia i s-au emis bonuri fiscale pentru prestari de servicii, solicita ulterior incasarii sumelor si emiterii bonurilor si emiterea unei facturi, cum se poate proceda in acest sens? Daca nu se poate emite factura cu o data ulterioara bonurilor fiscale, ce alta procedura ar fi ca persoana respectiva sa primeasca un document din care sa rezulte serviciile ...
02Iul2024
Facturare servicii catre persoane fizice. Emitere bonuri fiscale
de
Vera Constantin
valabil la 02 Iul 2024
Intrebare: Daca se emite o factura proforma pentru prestari servicii catre o persoana fizica, se pot emite, dupa prestarea efectiva, doar bonuri fiscale pentru serviciile respective, fara am mai fi insotite de factura?
18Aug2023
Contract de punere la dispozitie. Reglementare legala
de
Rodica Mantescu
valabil la 18 Aug 2023
Intrebare: Societatea noastra doreste sa incheie un contract de Outsourcing leasing pentru acoperirea necesarului de personal. Trebuie sa depunem vreun document la ANAF sau la alte institutii pentru contractul respectiv? Multumesc anticipat.
28Feb2023
Completare Declaratia INTRASTAT. Tara de origine a bunurilor
de
Ionut Jinga
valabil la 28 Feb 2023
Intrebare: Un SRL din Romania platitor de TVA si impozit pe profit aduce marfa de la un furnizor din Austria. Marfa circula Austria - Bucuresti. Unele marfuri sunt produse in Austra, insa altele sunt produse in alte tari din UE sau din afara UE. SRL-ul din Romania intocmeste si depune Declaratia Intrastat. Problema este ca furnizorul din Austria nu ofera informatii despre originea bunurilor pe motiv ca nici ...