Deductibilitate cost excedentar al indatorarii
valabil la 28 Oct 2019
Intrebare: O societate comerciala romaneasca, platitoare de impozit pe profit, inregistreaza la sfarsitul anului 2018 cost excedentar al indatorarii reportat in suma de 1.500.000 ron. La 30.09.2019, din activitatea curenta, inregistreaza urmatoarele: * venituri : 410.000.000ron * cheltuieli ( exclusiv impozit pe profit): 400.000.000 ron * amortizare fiscala: 50.000 ron * venituri/cheltuieli neimpozabile: 0 * costul excedentar al indatorarii, pentru perioada curenta 01.01.2019-30.09.2019 este de 5.000.000 ron. Care este nivelul costului excedentar deductibil la 30.09.2019 ?
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulFiscal.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un Click AICI)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro -
cel mai apreciat site de consultanta fiscala din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu: TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 90.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in fiscalitate si contabilitate
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT ! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "SAF-T 2025"!
Intrebari similare din categoria Regimul deducerilor
22Ian2020
Autoutilitara sub 3.500 kg achizitionata in leasing. Intreruperea utilizarii. Regimul amortizarii, cheltuielilor si a TVA aferenta ratei de leasing. Alocarea unei noi utilizari
de
Constanta Popa
valabil la 22 Ian 2020
Intrebare:
Va rugam sa ne sprijiniti cu o opinie la urmatoarea problema:
- societatea a achizitonat o autoutilitara frigorifica, cu masa < 3.500 kg, in leasing, pe care o utiliza pentru aprovizionarea departamentului en-gros. In prezent acest department nu mai functioneaza,iar autoutilitara nu mai este folosita.Cum ar trebui tratatate fiscal amortizarea, taxa auto, asigurarile, dobanda ...
26Nov2019
Achizitii intracomunitare de autoturisme din UE. Furnizor neinregistrat in scop de TVA sau inregistrat in scop de TVA (cod valid)
de
Dana Hristu
valabil la 26 Nov 2019
Intrebare: O societate comerciala, cu activitate de dealer auto, platitor de TVA si impozit profit, achizitioneaza autoturisme noi de la o persoana juridica din Uniune, care nu este platitor de TVA. Care este regimul TVA aplicabil si monografia contabila pentru aceasta achizitie? In situatia in care autoturismele achizitonate sunt second hand care este regimul TVA aplicabil ?
31Oct2019
Achizitie autoturisme second-hand, exercitarea dreptului de deducere
de
Amelia Dumitras
valabil la 31 Oct 2019
Intrebare: O societate comerciala inregistrata in Romania, platitoare de TVA, efectueaza doar achizitii de masini din UE, prin intermediul unei platforme de licitatii auto, facturate de catre furnizori externi la regimul marjei. Pentru serviciile de transport si alte costuri externe (taxe licitatii, redactare documente, predare auto) societatea primeste si facturi de la furnizori externi, tot din UE, cu ...
17Oct2019
Proiect de cercetare. Co-finantare. Deductibilitate TVA
de
Irina Dumitrescu
valabil la 17 Oct 2019
Intrebare: Am incheiat un contract de finantare cu ministerul agriculturii si dezvoltarii rurale privind un proiect de cercetare. In devizul cadru avem prevazute cheltuieli de capital - dotari si cheltuieli privind stocurile - materiale consumabile. TVA-ul aferent acestor achizitii este deductibil pentru unitate, atat pentru decontarile de la buget cat si pentru partea suportata din cofinantare?
21Sep2019
Transport salariati la si de la locul de munca. Tratament fiscal TVA
de
Ionut Jinga
valabil la 21 Sep 2019
Intrebare: Societatea deconteaza transportul salariatilor la si de la locul de munca la domiciliu. Unora li se deconteaza abonament mijloc de transport in comun - caz in care salariatul aduce factura emisa de RATC pe numele societatii noastre, iar altora combustibilul - deplasarea facandu-se cu auto proprie, caz in care salariatul intocmeste foaie de parcurs. Pe bonul fiscal de combustibil este trecut ...
26Iul2019
Operatiuni cu drept de deducere si fara drept de deducere pentru TVA. Regim mixt. Pro-rata
de
Dana Hristu
valabil la 26 Iul 2019
Intrebare: O societate cu activitate de amanet realizeaza operatii impozabile (vanzare de bijuterii, telefoane, etc) pentru care colecteaza TVA, vanzare lingouri de aur, scutite de TVA pentru care se aplica regimul special si veniturile din comisioane amanet, scutite fara drept de deducere (neimpozabile?, activitati financiare). Este obligatorie in acest caz folosirea proratei TVA sau putem aplica ...