Deductibilitate TVA platita in vama
Raspuns oferit deDana Hristu
Consultant fiscal
valabil la 09 Oct 2014
Intrebare: O societate RO, in anul 2004, a facut un import temporar de utilaj achizitionat in leasing financiar, cu inchidere vamala la valoare reziduala in anul 2011. Nu a fost respectat contractul, nu s-a inchis vama si, in 2012, au venit somatii de plata taxe vamale, comision vamal, TVA, penalitati si dobanzi compensatorii. Au fost achitate in etape: in 2012 a fost achitata taxa vamala si inclusa pe cheltuiala in 2012. In 2014 au fost achitate toate debitele restante (penalitati recalculate). Valoarea TVA este in contul 446. Acest TVA platit este deductibil? Ce demersuri mai trebuie facute in aceasta situatie? Ce alte implicatii fiscale si contabile mai exista?
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro
Login utilizator
De ce sa te inregistrezi?
- 47 de experti sunt la dispozitia ta 24 / 7 / 365!
- Ai acces la o baza de date cu 90.000 intrebari si raspunsuri din contabilitate, fiscalitate, impozit pe salarii.
- Toate informatiile din portal iti stau la dispozitie oricand si din orice locatie!
- Accesul total in portal consultanta personalizata te costa acum doar 4 lei/zi, TVA inclusa.
- Consultanta oferita de specialistii PortalCodulFiscal.ro
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "Intreprinderi legate
Impozit micro sau impozit pe profit?"!
Intrebari similare din categoria Dobanzi si penalitati de intarziere
Feb012019
Sanctiuni privind nedepunerea la termen a declaratiilor fiscale
de
Mariana Prejbeanu
valabil la 01 Feb 2019
Intrebare: In decembrie 2017 s-a omis sa se declare impozitul pe dividende, dar plata a fost facuta la scadenta, la 25.01.2018.Acest lucru s-a sesizat in decembrie 2018 cand s-a realizat punctajul. Pe parcursul anului 2018 au fost declarate si platite toate celelalte obligatii. Declaratia s-a depus cu intarziere pentru aceasta suma, dar suma platita pentru dividende a fost pe tot parcursul anului in ...
Apr072015
Inregistrari contabile si impozite sustragere tigari
de
Irina Coma
valabil la 07 Apr 2015
Intrebare: La o societate comerciala, conform dovezii primite de la politie, s-au sustras tigari in valoare de 14916.90 lei. Mentionez ca marfa era neasigurata. Ce inregistrari contabile trebuie sa fac si ce impozite datorez?
Mar232015
Cod de TVA anulat din oficiu. Obligatia privind ajustarea TVA, reinregistrarea, dreptul de ajustare
de
Amelia Dumitras
valabil la 23 Mar 2015
Intrebare: O societate platitoare de TVA a cumparat un teren in anul 2007 de la o societate platitoare de TVA cu taxare inversa. Din pacate, TVA -ul a fost anulat de Administratia Financiara in februarie 2012 si societatea a devenit neplatitoare de TVA. Ce se intampla cu TVA-ul aferent terenului atunci cand devine neplatitor de TVA din oficiu? Se ajusteaza TVA in favoarea statului? Daca se doreste ...
Ian262015
Imprumut acordat unei societati afiliate. Prorata
de
S.M Armaselu
valabil la 26 Ian 2015
Intrebare: S-a acordat, la un moment dat, un impumut unei societati afiliate, conform legislatiei in vigoare, pentru care primim si o dobanda.
1. Este considerata aceasta operatiune un act ocazional pentru societate?
2. Este obligatoriu sa calculam prorata?
3. Trebuie sa luam in calcul la prorata si dobanda primita pentru acest imprumut acordat?
Nov142014
Tranzactie de vanzare a unui activ pe termen lung. Tratament fiscal, TVA si impozit pe profit
de
Amelia Dumitras
valabil la 14 Nov 2014
Intrebare: Societatea detine o cladire receptionata partial in august 2014, dar nefinalizata inca. Valoarea in contabilitate a cladirii si investitiei in curs este de 3.1 mil euro. Se estimeaza ca receptia finala a cladirii va fi in primul trimestru al anului 2015. In prezent, societatea intentioneaza sa faca un "sales and lease back" cu o societate de leasing in suma de 4.3 mil euro. Societatea va emite ...
Iul282014
Deductibilitate dobanzi. Regim TVA pentru servicii de management
de
Irina Dumitrescu
valabil la 28 Iul 2014
Intrebare: 1. Dobanzile si penalitatile facturate in urma contractelor comerciale sunt deductibile la calculul impozitului pe profit?
2. In cazul unui serviciu de consultanta prestat in Romania pentru o societate din Grecia, factura se intocmeste cu sau fara TVA sau se considera taxare inversa? Unde se declara in D300? Este necesara declararea in D390?