Deductibilitatea dirunei fara formularul A1
Raspuns oferit deProfeanu Laura
Consultant fiscal
valabil la 18 Iun 2024
Intrebare: O firma care se ocupa cu venituri din vanzari (gasire de clienti pentru clientii pe care ii au in portofoliu) trimite in strainatate des singurul angajat sa descopere noi piete de vanzare si sa faca cercetari pentru extindere: 1. Daca la finalul lunii exista un tabel cu zilele lucrate, serviciile prestate si clientii pe care i-a ajutat sa devina cumparatori pentru (soft de exemplu) un bonus la cateva luni, suplimentar vanzarilor normale lunare, poate sa fie vreodata incadrata aceasta activitate ca si impozit pe profit? 2. Administratorul care este si angajat merge odata pe luna intr-o tara europeana pentru a avea prezentari de produse pentru client si sa caute noi clienti in tara respectiva. Delegatia este intre 3 si 7 zile. Nu i se obtine formular portabil A1 dar doreste sa primeasca diurna. Este deductibila aceasta diurna daca nu are formular portabil A1? Este obligat sa-si obtina acest formular A1 pentru aceste deplasari? 3. La ce rand in Declaratia 112 pot trece diurna externa a administratorului fara A1? Sunt obligata sa-i trec aceasta diurna si in Revisal, chiar daca nu are A1? Va multumesc.
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro
Login utilizator
De ce sa te inregistrezi?
- 47 de experti sunt la dispozitia ta 24 / 7 / 365!
- Ai acces la o baza de date cu 90.000 intrebari si raspunsuri din contabilitate, fiscalitate, impozit pe salarii.
- Toate informatiile din portal iti stau la dispozitie oricand si din orice locatie!
- Accesul total in portal consultanta personalizata te costa acum doar 4 lei/zi, TVA inclusa.
- Consultanta oferita de specialistii PortalCodulFiscal.ro
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "Intreprinderi legate
Impozit micro sau impozit pe profit?"!
Intrebari similare din categoria Impozit pe profit
Nov272024
Sponsorizari. Momentul scaderii din impozitul pe profit
de
Constanta Popa
valabil la 27 Nov 2024
Intrebare:
Sponsorizarile acordate in perioada 01.10.2024 - 31.12.2024 se scad din impozitul pe profit final aferent trimestrului 4, declarat prin Declaratia 101 anuala in iunie 2025?
Cele acordate in perioada 01.01.2025 - 31.03.2025 se scad din impozitul pe profit de plata aferent trimestrului 1 din 2025?
Nov142024
Sponsorizare in bunuri. Manastire din Grecia
de
Vera Constantin
valabil la 14 Nov 2024
Intrebare:
O societate producatoare de tamplarie incheie un contract de sponsorizare (ferestre si usi din productia proprie) cu o Manastire din Grecia. Avand in vedere ca Manastirea nu este inscrisa in Registrul entitatilor de cult din Romania, cheltuiala este deductibila fiscal?
Fiind o sponsorizare intracomunitara (in produse din productia proprie) care este regimul TVA? Este necesara obtinerea ...
Nov062024
Calcul IMCA, indicator Vs - accize recunoscute concomitent la venituri si cheltuieli
de
Gina Popescu
valabil la 06 Nov 2024
Intrebare:
Societatea comercializeaza si produse accizabile pe care le achizitioneaza intracomunitar pentru care plateste accize in Romania dar si provenite din achizitii de la furnizori interni.
Ne puteti preciza ce se incadreaza exact la indicatorul V_s punctul (vii) veniturile reprezentand accizele care au fost reflectate concomitent in conturile de cheltuieli" si cum se calculeaza veniturile ...
Nov052024
Costuri excedentare ale indatorarii
de
Constanta Popa
valabil la 05 Nov 2024
Intrebare:
O societate comerciala platitoare de impozit pe profit calculeaza la septembrie 2024, COSTUL INDATORARII. Va rog sa ne precizati daca calculele sunt corecte. Aceste calcule respecta Ordinul 10/2024. Din calcule, reiese ca atat in relatie cu firma afilitata cat si pe total, costul excedentar al indatorarii este deductibIl integral.
Are urmatoarele informatii:
Are cheltuieli cu dobanzile ...
Oct312024
Cheltuieli aferente unui sediu aflat in locuinta proprietate personala a unei persoane fizice
de
Profeanu Laura
valabil la 31 Oct 2024
Intrebare:
O persoana fizica are incheiate doua contracte de inchiriere cu o persoana juridica platitoare de impozit pe profit (persoana fizica este si asociat la persoana juridica respectiva). Primul contract de inchiriere este pentru un imobil unde persoana juridica isi are sediul social, iar al doilea contract de inchiriere este pentru un imobil unde persoana juridica are punct de lucru deschis ...
Oct292024
Cheltuielile cu dobanzi penalizatoare stabilite in cadrul contractelor cu afiliati
de
Profeanu Laura
valabil la 29 Oct 2024
Intrebare:
O societate a semnat un contract de imprumut cu asociatul unic pe o perioada de 5 ani cu o dobanda de 0,5% pe zi. Asociatul unic a notificat societatea in anul 2024 ca datoreaza dobanzi si penalitati de intarziere o valoare mai mare decat debitul. Cum inregistreaza societatea aceste dobanzi si penalitati, pe cheltuieli curente? Aceste cheltuieli cu dobanzile si penalitatile de intarziere sunt ...