Esalonare la plata si consecinte pentru neplata sumelor esalonate
Raspuns oferit deJustinian Cucu
Jurist, Consultant fiscal
valabil la 14 Ian 2021
Intrebare: Societatea comerciala AG a obtinut esalonarea la plata obligatiilor fiscale aferente perioadei martie-octombrie 2020. Avand in vedere faptul ca a fost prelungit termenul pentru depunerea cererilor pentru esalonarea la plata pana la 31 martie 2021, societatea comerciala AG poate solicita esalonarea la plata a obligatiilor fiscale aferente perioadei noiembrie 2020-februarie 2021? Daca nu poate achita obligatiile fiscale pentru lunile noiembrie 2020 - februarie 2021, achita penalitati si dobanzi, este executata silit, chiar daca perioada a fost prelungita pana la 31.03.2021? Multumesc.
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro
Login utilizator
De ce sa te inregistrezi?
- 47 de experti sunt la dispozitia ta 24 / 7 / 365!
- Ai acces la o baza de date cu 90.000 intrebari si raspunsuri din contabilitate, fiscalitate, impozit pe salarii.
- Toate informatiile din portal iti stau la dispozitie oricand si din orice locatie!
- Accesul total in portal consultanta personalizata te costa acum doar 4 lei/zi, TVA inclusa.
- Consultanta oferita de specialistii PortalCodulFiscal.ro
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "Intreprinderi legate
Impozit micro sau impozit pe profit?"!
Intrebari similare din categoria Declararea si plata obligatiilor fiscale
Nov212024
Declarare si plata impozit venit din chirii
de
Elena Ionescu
valabil la 21 Nov 2024
Intrebare:
O persoana fizica are un contract de inchiriere cu o persoana juridica. PF nu a declarat in Declaratia Unica pe estimat 2024 niciun contract de inchiriere modificandu-se legislatia si obligatia retinerii la sursa fiind pentru PJ. Doar ca PJ nu a achitat in anul 2024 chiria (trece printr-o perioada de investitii, exista clauza in contract in cazul se precizeaza ca se va achita chiria in functie ...
Oct252024
Certificat de atestare fiscala
de
Profeanu Laura
valabil la 25 Oct 2024
Intrebare:
Ce obligatii de plata restante sunt reflectate la rubrica A) intr-un certificat de atestare fiscala eliberat de ANAF la data de 24.10.2024, atunci cand se mentioneaza: Sus-numitul contribuabil figureaza in evidentele fiscale cu urmatoarele obligatii fiscale si obligatii bugetare individualizate in titluri executorii emis potrivit legii si existente in evidenta organului fiscal central in ...
Oct262024
Repartizare si plata neuniforma dividende, retinere si plata impozit
de
Elena Ionescu
valabil la 26 Oct 2024
Intrebare:
Suntem un SRL cu 2 asociati. Dividendele aferente an 2023 s-au repartizat in AGA din 08.02.2024.
Unui asociat i s-au platit in septembrie 2024 suma A pentru dividende cuvenite an 2022 si suma B pentru dividende cuvenite an 2023.
Este corect sa declaram in D100 si sa platim impozit in 25.10.2024, doar pentru suma B platita aferenta an 2023?
Mentionez ca celuilalt asociat i se platesc inca ...
Aug312024
Pierdere esalonare pe 12 luni. Esalonare clasica
de
Vera Constantin
valabil la 31 Aug 2024
Intrebare:
O societate are domeniu principal de activitate acvacultura in ape dulci si a beneficiat in anul 2022 de fonduri nerambursabile POPAM pentru construirea de bazine pentru cresterea pestelui.
In anul 2024, Autoritatea de management a incheiat un proces verbal prin care stabileste sume necuvenite societatii, respectiv creante aferente fondurilor comunitare in suma de 800.000 lei.
In luna ...
Iun152024
Penalitatea de nedeclarare in cazul creantelor fiscale administrate de organul fiscal central
de
Profeanu Laura
valabil la 15 Iun 2024
Intrebare: In martie 2021 societatea X a avut un control inopinat de la Antifrauda in urma caruia, in baza unui proces verbal s-a stabilit suma de 36.500 lei cu titlu de impozit pe dividende pers.fizice. In timpul controlului s-a depus declaratia 100 cu impozitul pe dividende PJ si s-a si achitat suma integral in aceeasi zi, fiind mentionat in procesul verbal faptul ca s-a declarat si achitat debitul ...
Mai212024
Obligatii fiscale de plata privind veniturile din investitii
de
Dani Cucu
valabil la 21 Mai 2024
Intrebare: In cazul in care asociatul unic este si salariat cu salariul minim si se achita lunar obligatii salariale aferente salariului (CAS, CASS), mai este necesar in cazul dividendelor primite, de depunerea declaratiei 212 si plata contributiei de sanatate (CASS) la dividendele incasate in anul precedent? Dividendele sunt impozitate la data platii cu impozitul pe dividende de 8%.