Hollande a proclamat sfarsitul crizei din Europa, insa pietele nu au reactionat. Ce spun analistii economici
10 Iun 2013
Presedintele francez Francois Hollande a proclamat sfarsitul crizei datoriilor de stat din zona euro, in timpul unei intalniri la Tokyo cu investitorii japonezi, insa pietele financiare nu au reactionat la declaratia liderului de la Paris, iar analistii se arata sceptici.
"Ceea ce trebuie sa intelegeti aici in Japonia este ca criza din Europa a luat sfarsit", a declarat Hollande intr-o intalnire cu liderii mediului de afaceri din Japonia, in timpul unei vizite in Asia, potrivit BBC.
Europa este insa in recesiune, iar somajul stabileste luna de luna noi recorduri. Relativ recent, in luna aprilie, existau inca temeri legate de supravietuirea zonei euro, din cauza controverselor provocate de acordul de bailout incheiat cu Cipru.
In ultimii trei ani, UE si FMI au intervenit pentru prevenirea unor crize financiare in Grecia (de doua ori), in Irlanda si Portugalia, iar Spania a obtinut finantare de la UE pentru recapitalizarea bancilor.
Şomajul din zona euro este de peste 12%, cu aproape 20 de milioane de someri, iar regiunea este in recesiune de sase trimestre consecutive - un an si jumatate.
In discursul sustinut la Tokyo, Hollande a afirmat ca criza datoriilor de stat a ajutat Europa sa se intareasca.
"Consider ca aceasta criza nu va slabi zona euro, ci o va face mai puternica. Acum, avem toate instrumentele pentru stabilitate si solidaritate. A avut loc o imbunatatire in guvernanta economica a zonei euro, am pregatit o uniune bancara, avem reguli privind probleme de buget care ne permit sa ne coordonam mai bine si sa avem o forma de convergenta", a explicat presedintele francez.
Luni dimineata, pietele nu pareau sa aiba vreo reactie la comentariile lui Hollande, iar analistii se arata sceptici.
"Declaratia lui Hollande potrivit careia criza din zona euro a luat sfarsit nu pare ca a fost receptata, deoarece exista foarte putina substanta in spatele acestei opinii. Cu somajul la cote record in zona euro si proteste continue impotriva masurilor de austeritate, investitorii nu reusesc sa inteleaga cum a ajuns la aceasta concluzie", comenteaza un analist londonez, citat de The Guardian.
Un alt economist subliniaza ca, intr-adevar, costurile de finantare ale statelor din sudul zonei euro s-au stabilizat, insa somajul ridicat arata ca situatia a trecut de la o criza de lichiditate la una economica, care arde mocnit.
Sursa: Mediafax.ro
Continutul, designul, structura, precum si materialele PortalCodulFiscal.ro apartin Editurii RENTROP & STRATON si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala. Pentru detalii consultati sectiunea Termeni si conditii.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "Intreprinderi legate
Impozit micro sau impozit pe profit?"!
Studii de caz si articole despre europa
Dec012019
Export de bunuri in Europa
de
Mariana Prejbeanu
valabil la 01 Dec 2019
Intrebare: Va rog sa ma ajutati si pe mine cu legislatia care reglementeaza exportul de suc in Europa. Va multumesc!
ANALIZA: Dacia sfideaza criza severa de pe continent. Marca romaneasca, in fruntea asaltului masinilor ieftine in Europa
de
Portal Codul Fiscal
23 Aug 2013
Dacia, marca auto cu cea mai buna crestere in Europa, sfideaza criza severa de pe continent, atrage clienti de la companii mai cunoscute si se lauda cu o marja de profit caracteristica producatorilor de masini de lux, ilustrand shimbarea de paradigma la nivelul industriei.
Parte a grupului Renault, Dacia a reusit sa se impuna in Europa de Vest desi autoturismele sale nu au fost ...
Vezi toate studiile de caz despre europa keyboard_double_arrow_right