Important: Comunicat ANAF
03 Aug 2021
Precizari ANAF – DGV
Atribuirea numarului EORI de catre autoritatea vamala se realizeaza GRATUIT
Ca urmare a unor sesizari primite prin care ni se aduce la cunostinta ca in numele ANAF - Directia Generala a Vamilor este solicitata achitarea unei taxe pentru atribuirea numarului EORI, precizam urmatoarele:
Autoritatea vamala nu solicita niciun fel de tarif/taxa pentru atribuirea numarului EORI.
Numarul EORI este un numar unic in Uniunea Europeana, pe care autoritatile vamale sau alte autoritati desemnate de catre statele membre il atribuie operatorilor economici si altor persoane interesate, in vederea utilizarii acestuia in toate operatiunile vamale derulate de acestea, pe intreg teritoriul Uniunii Europene.
In Romania, autoritatea competenta cu inregistrarea si atribuirea numerelor EORI este Directia Generala a Vamilor.
Numerele EORI se solicita de catre persoanele interesate la directiile regionale vamale in a caror raza de competenta teritoriala isi au sediul/domiciliul sau, in cazuri exceptionale, la birourile vamale de frontiera.
In vederea atribuirii numarului EORI, persoana interesata are de a depune o cerere de inregistrare. Cererea se completeaza si imprima in/din aplicatia nationala EORI.
Aceasta aplicatie este disponibila pe site autoritatii vamale romane, la acest link: https://www.customs.ro/e-customs/eori/sistem-informatic
Serviciul Comunicare, Relatii Publice si Mass-media ANAF
Continutul, designul, structura, precum si materialele PortalCodulFiscal.ro apartin Editurii RENTROP & STRATON si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala. Pentru detalii consultati sectiunea Termeni si conditii.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "Intreprinderi legate
Impozit micro sau impozit pe profit?"!
Studii de caz si articole despre taxa vamala
Iun302016
Importul de bunuri versus achizitii intracomunitare de bunuri
de
Serju Dumitrescu
valabil la 30 Iun 2016
Intrebare: Societatea noastra importa PVC din tari ale UE si din tari NonUE.
Aceste importuri au loc pe baza de comanda scrisa de la cumparator, livrarea catre cumparator se face imediat dupa vamuirea marfii fara sa treaca prin depozitul societatii noastre, conditia de livrare este DDP, toate costurile cu importul marfii pana la depozitul cumparatorului inclusiv le suporta vanzatorul, adica societatea ...
Iun222016
Conditie de livrare DDP. Mod raportare
de
Serju Dumitrescu
valabil la 22 Iun 2016
Intrebare: Societatea X a importat materii prime din SUA in valoare de 12724.56 RON, taxele vamale au fost in valoare de 293 RON, TVA-ul in valoare de 2604 RON si conditia de livrare a fost: DDP.
Atat taxele vamale, cat si TVA-ul au fost platite de catre expeditorul din SUA. Neplatind TVA-ul, nu-l putem deduce.
In ce rubrica trebuie trecut importul respectiv in declaratia 300?
Oct082015
Import de bunuri. Cursuri valutare utilizate pentru inregistrarea achizitiei bunurilor si pentru stabilirea drepturilor de import
de
Otilia Roman
valabil la 08 Oct 2015
Intrebare: Cursul de schimb pentru inregistrarea in contabilitate a importului de bunuri trebuie sa fie cursul de la data receptiei bunurilor. Daca receptia bunurilor are loc la data declaratiei vamale de import, putem considera cursul de schimb de pe declaratia vamala de import ca fiind cursul de la data receptiei?
Vezi toate studiile de caz despre taxa vamala keyboard_double_arrow_right