Imprumut acordat de o societate romaneasca afiliatelor sale. Aspecte juridice, fiscale, de raportare
valabil la 27 Mar 2023
Intrebare: Va rog frumos sa-mi spuneti in care conditii o firma din Romania poate da cu imprumut 2 mil eur unei firme din Croatia: 1. Daca firma din Croatia este filiala firmei din Romania prin care firma din Romania obtine venituri din Croatia? 2. Daca firma din Croatia nu este legata de firma din Romania, este total independenta, dar au acelasi asociat administrator? 3. Este legal dpdv al BNR sa acorde imprumutul (firma din Romania nu este autorizata de BNR ca si IFN) daca acest imprumut este facut o singura data? 4. Poate fi reincadrat vreodata imprumutul (din cele doua situatii) la "spalare de bani"? 5. Este obligatoriu dosarul preturilor de transfer in cele doua cazuri? 6. Este obligatoriu sa fie acordat acest imprumut cu dobanda? Daca da, aceasta poate fi sub nivelul dobanzii de referinta a BNR? Va multumesc.
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro
Login utilizator
De ce sa te inregistrezi?
- 47 de experti sunt la dispozitia ta 24 / 7 / 365!
- Ai acces la o baza de date cu 90.000 intrebari si raspunsuri din contabilitate, fiscalitate, impozit pe salarii.
- Toate informatiile din portal iti stau la dispozitie oricand si din orice locatie!
- Accesul total in portal consultanta personalizata te costa acum doar 4 lei/zi, TVA inclusa.
- Consultanta oferita de specialistii PortalCodulFiscal.ro
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "SAF-T 2025"!
Intrebari similare din categoria Tranzactii intre persoane afiliate
Ian042025
Reorganizare societate prin divizare sau transfer de activitate
de
Elena Ionescu
valabil la 04 Ian 2025
Intrebare:
Societate cu cod CAEN - 0111 Cultivarea cerealelor, inregistreaza pierdere la 31.12.2024, pentru al doilea an consecutiv, din cauza preturilor scazute la cereale. A doua activitate a firmei este Cod CAEN - 1071 - Fabricarea produselor de panificatie, activ care ar genera profit la nivel de ramura. Administratorul unic asociat ar dori sa separe activitatile prin infiintarea unei firme. Tot el ...
Dec132024
Contracte de imprumut intre doua societati afiliate. Recunoasterea dobanzilor
de
Profeanu Laura
valabil la 13 Dec 2024
Intrebare:
Dorim sa analizam corectitudinea calculului de dobanda aferent unor contracte de imprumut intre doua societati comerciale romane afiliate, tinand cont de urmatoarele:
- imprumuturile au fost acordate in 2021-2022, cu un termen de rambursare de pana la 5 ani, cu posibilitate de prelungire
- dobanda specificata in contracte este dobanda BNR de referinta, valabila la data acordarii ...
Dec052024
Mentinere statut fiscal de microintreprindere, detineri persoane afiliate
de
Elena Ionescu
valabil la 05 Dec 2024
Intrebare:
Pentru a ramane microintreprindere, platitoare de impozit de venit in anul 2025, una din conditii sa nu detii mai mult de 25% in mod direct sau indirect din totalul drepturilor de vot si veniturile cumulate sa nu depaseasca 500.000 euro.
Intrebare: Gradul de rudenie, tata - fiu, sot - sotie conteaza in cazul impozitului (deoarece la TVA incasare se tine cont de gradul de rudenie)?
Concret, ...
Nov272024
Impozit venituri din dobanzi obtinute de o persoana juridica straina din creditare asociat
de
Elena Ionescu
valabil la 27 Nov 2024
Intrebare:
Societatea PIMK SRL este inregistrata in Romania, ca platitoare de TVA si impozit pe profit, avand ca asociat unic PIMK BULGARIA, inregistrata in Bulgaria.
Intre cele doua societati a fost incheiat in contract de imprumut in valoare de 5 mil. EURO cu dobanda de 5% pe an cu valabilitate pana in Decembrie 2029, societatea din Romania fiind debitorul, iar cea din Bulgaria fiind creditorul.
Va ...
Oct312024
Societate agricola, dosarul preturilor de transfer
de
Elena Ionescu
valabil la 31 Oct 2024
Intrebare:
O societate agricola X are 5 actionari care detin urmatoarele procente:
1. Actionarul A 11.4%
2. Actionarul B 11,4%
3. Actionarul C 7,1%
4. Actionarul D 5,7%
5. Actionarul E 64,4%
Actionarii A, B, C si D lucreaza in particular terenul agricol pe care il detin in proprietate (fara a avea o forma de organizare, platesc impozit la norma de venit).
Lucrarile agricole sunt efectuate ...
Oct312024
Conversia imprumutului din lei in valuta
de
Mariana Prejbeanu
valabil la 31 Oct 2024
Intrebare:
Poate un imprumut intercompany sa fie rambursat intr-o moneda diferita fata de cea in care a fost acordat? De exemplu, o societate A imprumuta societatii B suma de 2,000,000 lei cu o dobanda de 8% (societatile sunt afiliate). Daca societatea B doreste sa ramburseze imprumutul in euro, se intentioneaza sa se intocmeasca un act aditional la contractul de imprumut, specificand ca valoarea ...