Imprumut intre persoane fizice. Impozit pe venit
valabil la 16 Iul 2012
Intrebare: O persoana fizica A a luat un imprumut prin notariat de la o persoana fizica B. Nu au fost platiti acesti bani si cele 2 persoane s-au judecat.
Dupa un anumit timp B a castigat, iar A trebuie sa ii inapoieze banii.
Cei 2 au ajuns la o intelegere si B a dat o declaratie la notar ca renunta la acei bani. Suma pe care nu a mai fost inapoiata de A se impoziteaza?
Dupa un anumit timp B a castigat, iar A trebuie sa ii inapoieze banii.
Cei 2 au ajuns la o intelegere si B a dat o declaratie la notar ca renunta la acei bani. Suma pe care nu a mai fost inapoiata de A se impoziteaza?
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulFiscal.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un Click AICI)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro -
cel mai apreciat site de consultanta fiscala din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu: TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 90.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in fiscalitate si contabilitate
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT ! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "SAF-T 2025"!
Intrebari similare din categoria TVA
21Mar2025
Vanzare bunuri la lichidare societate, regim fiscal TVA si impozit pe profit
de
Amelia Dumitras
valabil la 21 Mar 2025
Intrebare:
Va rog sa-mi spuneti ce regim fiscal se aplica, din punctul de vedere a TVA si al impozitului pe profit, in cazul lichidarii unui SRL si vanzarii bunurilor catre asociat (asociat persoana fizica din UE). Este vorba de trei apartamente pe care le detine societatea. Societatea este platitoare de TVA, regim normal. Va multumesc!
13Feb2025
TVA ambalaje returnabile
de
Gina Popescu
valabil la 13 Feb 2025
Intrebare:
Avand in vedere contradictia unor articole legate de tratamentul fiscal al ambalajelor returnabile cu privire la TVA, rog sa ne comunicati daca aceste ambalaje intra in sfera TVA, aceste tranzactii sunt raportate la nivel decont 300 si 394. Daca da, unde si rog si un temei legal. Multumesc!
08Mai2024
Scutire de TVA pentru activitati de invatamant
de
Profeanu Laura
valabil la 08 Mai 2024
Intrebare: O societate cu domeniul principal de activitate - Transport rutier de marfuri, platitoare de TVA lunar si impozit microintreprindere are activitati secundare autorizate de invatamant conform coduri CAEN 8532, 8553, 8559, 8560 ce se desfasoara la punctele de lucru. Aceste activitati de invatamant sunt purtatoare de TVA? Multumesc!
08Apr2024
Suportarea liniara a cheltuielilor si a veniturilor in cazul stimulentelor la contracte de inchiriere
de
Profeanu Laura
valabil la 08 Apr 2024
Intrebare: Referitor la contractele de chirie cu stimulente acordate chiriasilor, inregistrate conform pc 223 si 224 din reglementarile contabile, in lunile de gratie fac 418 Clienti - facturi de intocmit = 706 Venituri din redevente, locatii de gestiune si chirii. Aceasta inregistrare pe care o fac in lunile de gratie este in sfera de tva, trebuie sa colectez tva? Sau este o simpla inregistrare dpdv. ...
03Apr2024
Ajustarea bazei TVA in cazul reducerilor de pret acordate ulterior
de
Alexandru Palaghia
valabil la 03 Apr 2024
Intrebare: In conditiile noilor modificari legislative: - inainte de 8 martie 2024: - Baza de impozitare se reduce in urmatoarele situatii: (...) c) in cazul in care rabaturile, remizele, risturnele si celelalte reduceri de pret prevazute la art. 286 alin. (4) lit. a) (mai precis, rabaturile, remizele, risturnele, sconturile si alte reduceri de pret acordate de furnizori direct clientilor la data ...
26Mar2024
Acordare reduceri de pret in baza unor documente centralizatoare
de
Vera Constantin
valabil la 26 Mar 2024
Intrebare: Conform Art.330 alin 2_1 pentru reducerile de pret care nu sunt acordate direct clientului direct (de exemplu, sunt acordate clientului final), furnizorii de bunuri / prestatorii de servicii trebuie sa emita un document centralizator in vederea ajustarii bazei de impozitare (TVA colectat). Care este procedura la cumparator? Cum isi ajusteaza TVA-ul dedus? Multumesc.