Inchiriere server, venituri din chirii
valabil la 11 Mar 2023
Intrebare: Avem un contract de inchiriere pentru un server IT incheiat intre o firma belgiana (care ofera SERVER-UL spre inchiriere) si o firma persoana juridica romana (care foloseste server-ul inchiriat pe teritoriul Romaniei). Firma belgiana detine 1% din firma din Romania. Contractul de inchiriere este incheiat pe o perioada de 3 ani si conform lui se emite factura de chirie anual in valoare de 200 euro. Mentionez ca avem certificat de rezidenta fiscala pentru firma belgiana. Ce obligatii declarative si ce obligatii de plata are firma din Romania? Ce se declara in declaratia 207? Se intocmeste declaratia 017?
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulFiscal.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un Click AICI)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro -
cel mai apreciat site de consultanta fiscala din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu: TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 90.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in fiscalitate si contabilitate
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT ! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "SAF-T 2025"!
Intrebari similare din categoria Tranzactii intre persoane afiliate
05Feb2025
Venituri impozabile obtinute din Romania
de
Profeanu Laura
valabil la 05 Feb 2025
Intrebare:
Societate de distributie primeste de la societate mama din Polonia o factura in care sunt refacturate costuri (costuri cu salariile pentru angajati ai societatii mama care au prestat servicii pe teritoriul Romaniei si alte servicii executate de terti pentru societatea din Romania). Va rog sa ne transmiteti monografia contabila atat pentru refaturare salarii si pentru refacurare alte servicii, ...
11Ian2025
Plata CASS venituri dividende, calitatea de asigurat
de
Elena Garofil
valabil la 11 Ian 2025
Intrebare:
Un asociat unic desfasoara activitate de antrenor pe societate comerciala SRL, nu este salariat, repartizeaza dividende la sfarsitul anului. Asociatul unic incaseaza dividende si de la o alta societate comerciala. Valoarea dividendelor primite este peste 6 salarii.
Intrebare: in conditiile in care plateste CASS prin declaratia unica depusa, asociatul unic este asigurat pentru ...
07Dec2024
Insumare venituri microintreprinderi legate
de
Elena Ionescu
valabil la 07 Dec 2024
Intrebare:
Daca cele doua societati nu sunt legate, se mai tine cont de veniturile lor insumate? (limita de 500.000 cumulat nu se aplica doar intreprinderilor legate?)
27Nov2024
Impozit venituri din dobanzi obtinute de o persoana juridica straina din creditare asociat
de
Elena Ionescu
valabil la 27 Nov 2024
Intrebare:
Societatea PIMK SRL este inregistrata in Romania, ca platitoare de TVA si impozit pe profit, avand ca asociat unic PIMK BULGARIA, inregistrata in Bulgaria.
Intre cele doua societati a fost incheiat in contract de imprumut in valoare de 5 mil. EURO cu dobanda de 5% pe an cu valabilitate pana in Decembrie 2029, societatea din Romania fiind debitorul, iar cea din Bulgaria fiind creditorul.
Va ...
31Oct2024
Conversia imprumutului din lei in valuta
de
Mariana Prejbeanu
valabil la 31 Oct 2024
Intrebare:
Poate un imprumut intercompany sa fie rambursat intr-o moneda diferita fata de cea in care a fost acordat? De exemplu, o societate A imprumuta societatii B suma de 2,000,000 lei cu o dobanda de 8% (societatile sunt afiliate). Daca societatea B doreste sa ramburseze imprumutul in euro, se intentioneaza sa se intocmeasca un act aditional la contractul de imprumut, specificand ca valoarea ...
28Iun2024
Societate din UE: Achizitie intracomunitara de bunuri urmata de livrare intracomunitara de bunuri
de
Ela Dumitra
valabil la 28 Iun 2024
Intrebare: Societatea mama trimite in Romania la prelucrat piese in sistem lohn. Avand in vedere ca trimit la noi spre prelucrare ultimul proces in comanda de productie, societatea mama ar vrea sa trimitem piesele direct catre clientul lor din Spania. Asta ar insemna ca la finalul procesului de productie, noi emitem catre societatea mama, piesele le livram in Spania direct la client si factura de vanzare o ...