Lichidare voluntara cu transfer imobil la asociat
Raspuns oferit deGina Popescu
Economist
O societate care detine un imobil se va lichidar voluntar, urmand ca imobilul sa intre in posesia asociatului persoana fizica prin dare in plata in contul unui imprumut.
Se va realiza evaluarea imobilului, valoarea reevaluta fiind mult mai mare decat valoarea contabila neta inregistrata in contabilitate.
Va rog sa ne spuneti daca transferul imobilului din patrimoniul societatii in patrimoniul persoanei fizice cu ocazia dizolvarii (in procesul transferului universal de patrimoniu) se poate realiza doar cu impozitarea cu 10% a castigului din lichidare la nivelul persoanei fizice sau este necesar ca profitul sa se realizeze mai intai pe societate si sa fie impozitat cu 16% si doar apoi cu 10% la nivelul asociatului (profitul din lichidare peste valoarea capitalului social)?
Majoritatea spetelor mentioneaza doar impozitarea cu 10%, rationament pentru care noi nu gasim justificarea legala. Cum poate fi ocolita realizarea venitului din transfer (7583) pe societate si a profitului aferent? Contul 456 nu functioneaza in contrapartida cu 212 ca sa putem transfera imobilul direct in contul asociatilor, fara a mai realiza venitul pe societate? Va rugam sa argumentati raspunsul si sa-l insotiti de monografia relevanta pe tot parcursul procesului de scoatere a imobilului din patrimoniul afacerii.
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro
Login utilizator
De ce sa te inregistrezi?
- 47 de experti sunt la dispozitia ta 24 / 7 / 365!
- Ai acces la o baza de date cu 90.000 intrebari si raspunsuri din contabilitate, fiscalitate, impozit pe salarii.
- Toate informatiile din portal iti stau la dispozitie oricand si din orice locatie!
- Accesul total in portal consultanta personalizata te costa acum doar 4 lei/zi, TVA inclusa.
- Consultanta oferita de specialistii PortalCodulFiscal.ro
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "Intreprinderi legate
Impozit micro sau impozit pe profit?"!