LIMITELE ADMISIBILE de perisabilitate pentru produse alimentare
Conform HG 831/2004 privind limitele admisibile de perisabilitate, la pct. 1 din anexa nr. 2 la norme, pentru "Carne, slanina, organe si subproduse comestibile (de ovine, porcine, bovine, pasari, vanat) - proaspete si refrigerate (exclusiv cele preambalate in gramaj fix si carnea de miel)" limita maxima de perisabilitate in comertul cu amanuntul este de 0.45%.
Avand in vedere ca la pct. 3 denumirea este "Carne congelata", intrebarea care se pune este daca ficatul congelat (care este un organ) intra in aceasta categorie, tinand cont ca la pct. 1 sunt mentionate expres in denumire "organe").
Daca facem o analiza a intelesului pct. 1 si 3 ajungem la concluzia (dupa parerea mea, absurda) ca toate produsele mentioante la pct. 1 dupa primul cuvant "Carne", daca sunt in stare congelata, constatate minus la inventar, nu sunt eligibile pentru a determina asupra lor perisabilitati deductibile fiscal.
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulFiscal.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un Click AICI)
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "SAF-T 2025"!