Majorarea capitalului social prin compensare cu creante.
valabil la 30 Sep 2019
Intrebare:
O societate pe actiuni decide majorarea capitalului social prin emisiune de actiuni noi, majorarea fiind posibila si prin compensarea unor creante lichide si exigibile asupra societatii.
Sunt trei categorii de creante care vor subscrie:
1. o societate comerciala, care a dobandit creantele prin cesiune de creante de la un furnizor de materiale
2. o societatea comerciala, care a dobandit creantele prin cesiune de creante reprezentand: credite bancare (dobanzi si penalitati) si achizitii de la furnizori de materiale si servicii
3. o persoana fizica care a dobandit creantele prin cesiune de creante de la o societate comerciala furnizoare de materiale si de la salariati (salarii neachitate)
Toti cei trei creditori au creante mai mari de 100.000 lei fata de societatea emitenta.
Intrebare:
Care sunt documentele contabile uzuale, respectiv care este procedura de compensare a acestor trei datorii cu sumele subscrise? Se poate intocmi un document bilateral (de ex. proces- verbal de compensare) sau Ordin de compensare, ori se compenseaza prin intermediul I.M.I.? Daca se utilizeaza Ordin de compensare se inscriu nr. contractelor de cesiune pe de o parte si nota de subscriere pe partea cealalta? Care sunt inregistrarile contabile ale acestor operatiuni in contabilitatea societatii emitente?
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulFiscal.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un Click AICI)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro -
cel mai apreciat site de consultanta fiscala din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu: TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 90.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in fiscalitate si contabilitate
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT ! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "SAF-T 2025"!
Intrebari similare din categoria Documente
Mar062025
Scaderea din evidenta a creantelor si datoriilor
de
Profeanu Laura
valabil la 06 Mar 2025
Intrebare:
Societatea X a incheiat cu societatea Y (avand aceiasi asociati ambele societati) un contract de cesiune creanta in anul 2022, adica societatea X a preluat suma de 8838634.75 de la societatea y.
Societatea x urmand sa plateasca asociatului suma de 8838634.75, iar societatea y trebuia sa plateasca catre societatea x.
Societatea y nevand bani s-a facut un contract de dare in plata cu ...
Mar062025
Scaderea din evidenta a creantelor si datoriilor
de
Profeanu Laura
valabil la 06 Mar 2025
Intrebare:
Ma intereseaza partea cu act aditional la contractul de cesiune creanta, facandu-se acest act practic suma se va stinge la societatea x si va reveni la y, adica cam asa ar trebui, ca societatea y sa fie datoare catre asociati cu suma respectiva si sa se scada de la noi.
Daca se poate face asa, care sunt monografiile contabile dupa ce actul aditional este intocmit?
Feb192025
Regimul fiscal-contabil al operatiunilor cu aur
de
Alexandru Palaghia
valabil la 19 Feb 2025
Intrebare:
Pentru o entitate neplatitoare de tva, impozit micro, care se ocupa cu comercializarea bijuteriilor din aur si argint, care achizitioneaza aur de la persoane fizice pe baza de borderou (acel registru special borderou de achizitii in care practic se tine evidenta la 301 aur in grame), care sunt documentele necesare acestei operatiuni? Plata aurului cumparat de la PF este achitat prin DP din ...
Dec182024
Creanta neincasata. Recuperare prin tert poprit
de
Mariana Prejbeanu
valabil la 18 Dec 2024
Intrebare:
Avem un client rau platnic care nu ne-a achitat doua facturi in valoare de 14161 lei pentru servicii de excavare din 10.10.2024. Care este procedura si ce documente trebuie sa intocmim pentru tert poprit? Multumim.
Nov262024
Compensarea datoriilor cu crenatele detinute la acelasi partener
de
Alexandru Palaghia
valabil la 26 Nov 2024
Intrebare:
Un partener este si client si furnizor pentru societatea noastra. Care este procedura pentru compensarea datoriilor si creantelor in relatia cu acest partener? Conteaza suma, vechimea facturilor? Multumesc!
Nov212024
Anularea inregistrarii unei operatiuni dupa emiterea bonului fiscal
de
Profeanu Laura
valabil la 21 Nov 2024
Intrebare:
Incepand cu data de 1 octombrie 2024 am dotat spalatoria self service cu casa de marcat conform normelor in vigoare. Furnizorul casei mi-a comunicat ca acesta nu elibereaza bon la fiecare utilizare a jentonului si nici raport zilnic. Am completat registrul de casa pe baza incasarilor efective conform monetarului. Pe 18 nov. s-a efectuat verificarea casei de catre furnizor si s-a constat ca ...