Microintreprinderi: deducerea pentru casele de marcat
24 Sep 2018
Avand in vedere ca ne aflam in perioada de introducere a noilor case de marcat reamintim ca persoanele juridice platitoare de impozit pe veniturile microintreprinderilor care achizitioneaza case de marcat pot deduce valoarea de achizitie a acestora din baza impozabila a impozitului pe veniturile microintreprinderilor.
Deducerea se efectueaza in conformitate cu documentul justificativ, in trimestrul in care au fost puse in functiune, potrivit legii. Punerea in functiune se face potrivit prevederilor legale.
Deducerea aferenta valorii de achizitie a caselor de marcat nu este limitata la o singura casa de marcat. Ca atare, societatile vor deduce valoarea de achizitie a noilor case de marcat din baza impozabila a impozitului pe veniturile microintreprinderilor, in luna punerii acestora in functiune, indiferent de numarul caselor de marcat achizitionate chiar daca au dedus si valoarea vechilor case care se inlocuiesc.
Sumele se scad din baza impozabila a impozitului pe veniturile microintreprinderilor determinata conform art. 53 din Codul fiscal, asupra careia se aplica cotele de impunere, fara a fi evidentiate distinct in declaratia 100 - Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat.
Continutul, designul, structura, precum si materialele PortalCodulFiscal.ro apartin Editurii RENTROP & STRATON si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala. Pentru detalii consultati sectiunea Termeni si conditii.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "Intreprinderi legate
Impozit micro sau impozit pe profit?"!
Studii de caz si articole despre microintreprindere
Clarificari privind aplicarea sistemului de impozitare pe veniturile microintreprinderilor
de
Profeanu Laura
17 Nov 2024
Hotararea Guvernului nr. 1393/2024, in vigoare de la 11 noiembrie 2024, aduce clarificari detaliate privind aplicarea regimului de impozitare pentru microintreprinderi, prevazut la art. 47 din Codul fiscal. Modificarile aduse Normelor metodologice de aplicare a Codului fiscal (HG 1/2016) includ exemple concrete care explica modul de determinare a conditiilor de incadrare, cum ar fi veniturile ...
Nov162024
Cotele de impozitare pe veniturile microintreprinderilor
de
Profeanu Laura
valabil la 16 Nov 2024
Intrebare:
Doi asociati detineau la 31.12.2023 doua societati, fiecare cu cate un procent de 50% din partile sociale ale celor doua societati. Ambele societati erau platitoare de impozit micro la 31.12.2023, iar cifra de afaceri cumulata a celor doua societati nu depasea 500.000 de euro.
In anul 2024 s-a decis ca una dintre sociatati sa treaca la impozit pe profit, conform prevederilor legale.
...
Nov132024
Reguli de aplicare a sistemului de impunere pe veniturile microintreprinderii
de
Profeanu Laura
valabil la 13 Nov 2024
Intrebare:
Persoana X detine o microintreprindere, cifra de afaceri sub 500.000 euro, asociat unic, doreste sa infiinteze o societate noua in care va fi tot asociat unic, cu acelasi obiect de activitate. Va rog sa-mi spuneti daca prima societate poate sa ramana ca microintreprindere, iar cea de-a doua platitoare de impozit pe profit, chiar daca va avea angajati.
Nov132024
Iesire prin optiune de la TVA
de
Gina Popescu
valabil la 13 Nov 2024
Intrebare:
O societate platitoare de impozit micro si TVA la incasare, doreste sa iasa de la TVA. Daca are un leasing in desfasurare, cand trebuie sa faca ajustare de TVA? Cand iese sau cand devine proprietara mijlocului de transport odata cu facturarea ratei reziduale?
Dar in cazul unui mobilier de birou (scaune birou) inca neamortizate?
Multumesc.
Nov112024
Plafon microintreprindere. Venituri din drepturi de proprietate intelectuala
de
Vera Constantin
valabil la 11 Nov 2024
Intrebare:
Plafonul de 500.000 euro pentru microintreprinderi cuprinde si veniturile inregistrate de persoana fizica din drepturi de proprietate intelectuala?
Nov102024
Plata cursuri perfectionare microintreprindere
de
Vera Constantin
valabil la 10 Nov 2024
Intrebare:
Pentru o societate neplatitoare de tva, platitoare micro, care presteaza servicii stomatologice si participa la conferinte in specialitatea stomatologica unde isi deconteaza pe firma transport si plata efectiva a respectivelor cursuri, cum ar trebui sa procedez din punct de vedere fiscal si declarativ (se declara in D112 si daca da, la ce punct)? Se impoziteaza si se adauga contributii la ...
Vezi toate studiile de caz despre microintreprindere keyboard_double_arrow_right