Noi modificari pentru zilieri
11 Apr 2018
Prin Legea 86 publicata in M.OF. nr. 313 din 10 aprilie 2018 au fost aduse modificari si completari Legii 52/2011 privind exercitarea unor activitati cu caracter ocazional desfasurate de zilieri.
Modificarile si completarile aduse vizeaza:
- Extinderea posibilitatii de a presta activitate pentru acelasi beneficiar pe o perioada de maxim 180 de zile cumulate pe durata unui an calendaristic si in cazul zilierilor din domeniul viticol. Astfel, zilierii care presteaza activitati in domeniul cresterii animalelor in sitem extensiv prin pasunatul sezonier al ovinelor, bovinelor, cabalinelor, activitati sezoniere in cadrul gradinilor botanice aflate in subordinea universitatilor acreditate, precum si in domeniul viticol pot presta activitati pentru acelasi beneficiar pe o perioada de maxim 180 de zile cumulate pe durata unui an calendaristic. Pentru celelalte activitati prevazute de Legea 52 niciun zilier nu poate presta activitati pentru acelasi beneficiar pe o perioada mai lunga de 90 de zile cumulate pe durata unui an calendaristic.
- Completarea domeniilor in care pot presta activitate zilierii cu urmatoarele activitati:
- Restaurante – clasa 5610;
- Alte activitati de alimentatie n.c.a. – 5629;
- Baruri si alte activitati de servire a bauturilor – clasa 5630.
- Reglementarea activitatii de intermediere intre cererea si oferta de munca ziliera. Agentiile de intermediere intre cererea si oferta de munca ziliera pot fi:
a) Societati infiintate pe teritoriul Romaniei in conditiile Legii societatilor nr. 31/1990 care au ca obiect de activitate Activitati ale agentiilor de plasare a fortei de munca – cod CAEN 7810;
b) Societati infiintate in alte state membre ale Uniunii Europene sau in Spatiul Economic European , in baza legislatiei statului de origine, care au fost supuse sau nu, dupa caz, unei conditii de acreditare sau autorizare pentru prestarea de servicii de intermediere a muncii in statul respectiv si care se stabilesc cu caracter permanent in Romania, in conditiile Legii 31/1990, sau presteaza transfrontalier astfel de servicii pe teritoriul Romaniei, cu caracter temporar sau ocazional.
Zilierii care ocupa un loc de munca in urma intermedierii realizate de o agentie acreditata pot presta activitati pentru acelasi beneficiar pe o durata de maximum 180 de zile cumulate pe durata unui an calendaristic.
Activitatea de intermediere intre cererea si oferta de munca ziliera se realizeaza, pe teritoriul Romaniei, pe baza cererilor formulate de persoanele interesate sa beneficieze de munca unui zilier, de catre agentiile de intermediere acreditate conform criteriilor si procedurii ce urmeaza a fi aprobate prin Hotarare de Guvern. Acreditarea agentiilor de intermediere intre cererea si oferta de munca ziliera se va realiza de catre Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, prin agentiile pentru ocuparea fortei de munca judetene, respectiv a municipiului Bucuresti.
Continutul, designul, structura, precum si materialele PortalCodulFiscal.ro apartin Editurii RENTROP & STRATON si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala. Pentru detalii consultati sectiunea Termeni si conditii.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "Intreprinderi legate
Impozit micro sau impozit pe profit?"!
Studii de caz si articole despre legea 86
Mai192018
Import pentru un neplatitor de TVA
de
Mariana Prejbeanu
valabil la 19 Mai 2018
Intrebare: Firma neplatitoare de TVA doreste sa faca import de produse din China. In ce conditii se poate face acest lucru?
Iun302016
Importul de bunuri versus achizitii intracomunitare de bunuri
de
Serju Dumitrescu
valabil la 30 Iun 2016
Intrebare: Societatea noastra importa PVC din tari ale UE si din tari NonUE.
Aceste importuri au loc pe baza de comanda scrisa de la cumparator, livrarea catre cumparator se face imediat dupa vamuirea marfii fara sa treaca prin depozitul societatii noastre, conditia de livrare este DDP, toate costurile cu importul marfii pana la depozitul cumparatorului inclusiv le suporta vanzatorul, adica societatea ...
Iun292016
Perfectionarea pasiva
de
Ela Dumitra
valabil la 29 Iun 2016
Intrebare: Societatea noastra va solicita autoritatilor vamale o autorizatie de perfectionare pasiva pentru operatiuni de manopera produse de imbracaminte realizate cu o societate din Bosnia. Materiile prime vor ajunge in Bosnia in 2 moduri: tesaturile se vor transporta fizic direct de la un furnizor din Turcia catre subcontractorul din Bosnia iar alte accesorii pentru articolele de imbracaminte se vor ...
Mai162016
Diferente dupa emiterea DVI. Masuri de remediere
de
Serju Dumitrescu
valabil la 16 Mai 2016
Intrebare: Care este procedura de urmat daca se constata minus sau plus la receptia fizica, dupa emiterea DVI?
Iul092014
Diferente suplimentare de pret pentru bunuri importate, consecinte privind obligatiile vamale suplimentare
de
Amelia Dumitras
valabil la 09 Iul 2014
Intrebare: Pentru facturi de diferente de pret la importuri se intocmeste DVI suplimentar, cu plata taxelor aferente?
Mar242014
Bunuri primite prin donatii de la partener intracomunitar
de
Ela Dumitra
valabil la 24 Mar 2014
Intrebare: Societate din Romania, platitoare TVA inregistrata in ROI, primeste cu aviz de insotire de la o societate din Italia - platitoare de TVA, cod valid VIES - un utilaj pentru prelucrare bunuri mobile in mai 2012 in baza unui "contract long for use" fara a fi specificata durata contractului si valoarea utilajului. Societatea din Italia nu factureaza chirie. Utilajul a fost inregistrat in afara ...
Vezi toate studiile de caz despre legea 86 keyboard_double_arrow_right