Noi reglementari privind registrele si formularele obligatorii specifice in domeniul jocurilor de noroc de la 01 iulie 2016
11 Iul 2016
Documentele care stau la baza inregistrarilor in contabilitate pot dobandi calitatea de document justificativ numai in conditiile in care furnizeaza toate informatiile prevazute de normele legale in vigoare.
Incepand cu data de 1 iulie 2016 organizatorii de jocuri de noroc utilizeaza registrele si formularele reglementate prin Ordinul Oficiului National pentru Jocuri de Noroc nr. 135/2016.
Prin acest ordin s-au aprobat Normele generale de intocmire si utilizare a registrelor si formularelor obligatorii specifice in domeniul jocurilor de noroc, Normele specifice de completare si utilizare a registrelor si formularelor obligatorii specifice in domeniul jocurilor de noroc precum si modelele registrelor si formularelor obligatorii, pe tipuri de jocuri de noroc, astfel:
A. Jocurile de noroc de tip pariuri
1. Situatia veniturilor zilnice
B. Jocuri de noroc caracteristice cazinourilor
1. Situatia veniturilor zilnice
2. Situatia veniturilor lunare
3. Situatia bonusurilor acordate zilnic
C. Jocurile de noroc de tip cluburi si turneele de poker/festival poker
1. Situatia veniturilor zilnice
2. Situatia veniturilor lunare
3. Situatia bonusurilor acordate zilnic
D. Jocurile de noroc de slot machine
1. Situatia veniturilor zilnice
2. Situatia veniturilor lunare
3. Situatia castigurilor jackpot zilnice, acordate prin intermediul sistemelelor jackpot
4. Situatia castigurilor jackpot lunare, acordate prin intermediul sistemelelor jackpot
5. Situatia bonusurilor acordate zilnic
6. Situatia bonusurilor acordate lunar
E. Jocurile de noroc de tip bingo desfasurate in sali de joc si bingo televizat
1. Sinteza jocurilor zilnice
2. Situatia veniturilor lunare
F. Jocurile de noroc de tip tombola
Situatia veniturilor
Modelele documentelor financiar-contabile specifice jocurilor de noroc pot fi adaptate de entitati, in functie de necesitatile acestora. Documentele pot fi intocmite pe suport hartie sau in format electronic, iar la solicitarea persoanelor cu atributii de control acestea vor fi prezentate la momentul controlului numai pe suport hartie, semnate de catre un reprezentant al operatorului economic.
Circuitul formularelor si registrelor, precum si numarul de exemplare al acestora se stabilesc prin proceduri proprii privind organizarea si conducerea contabilitatii, aprobate de administratorul entitatii sau alta persoana care are obligatia gestionarii entitatii respective. Entitatile vor asigura un regim intern de numerotare a documentelor financiar-contabile, astfel:
- persoanele care raspund de organizarea si conducerea contabilitatii vor desemna, prin decizie interna scrisa, o persoana sau mai multe, dupa caz, care sa aiba atributii privind alocarea si gestionarea numerelor aferente;
- fiecare document va avea un numar de ordine sau o serie, dupa caz, numar sau serie ce trebuie sa fie secvential(a), stabilit(a) de entitate. In alocarea numerelor se va tine cont de structura organizatorica, respectiv gestiuni, puncte de lucru, sucursale etc.;
- entitatile vor emite proceduri proprii de stabilire si/sau alocare de numere ori serii, dupa caz, prin care se va mentiona, pentru fiecare exercitiu financiar, care este numarul sau seria de la care se emite primul document.
In conditiile in care formularele si registrele obligatorii sunt intocmite si preluate in contabilitate prin utilizarea sistemelor informatice de prelucrare automata a datelor, semnatura nu constituie element obligatoriu. In astfel de situatii trebuie sa se stabileasca prin proceduri proprii modalitati de identificare a persoanelor care au initiat, dispus si aprobat, dupa caz, efectuarea operatiunilor respective.
Continutul, designul, structura, precum si materialele PortalCodulFiscal.ro apartin Editurii RENTROP & STRATON si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala. Pentru detalii consultati sectiunea Termeni si conditii.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "Intreprinderi legate
Impozit micro sau impozit pe profit?"!
Studii de caz si articole despre jocuri de noroc
Nov112024
Amplasare jocuri de noroc in bar. Exploatare in comun. Aspecte fiscale
de
Constanta Popa
valabil la 11 Nov 2024
Intrebare:
SC A SRL cu activitate in domeniul Horeca, neplatitoare de tva, doreste sa aduca in incinta barului aparate de jocuri de noroc prin intermediul unui operator autorizat in domeniul jocurilor de noroc, SC B SRL
Societatea A va factura chirie pt suprafata din bar in care sunt amplasate aparatele de joc.
Totodata, Societatea A convine cu societatea B SRL la incasarea unui procent de 50% din ...
Sep202024
Trecerea la impozit pe profit de la impozit pe venit microintreprindere in cazul asocierii in participatiune
de
Ela Dumitra
valabil la 20 Sep 2024
Intrebare:
O microintreprindere are contract de asociere in participatiune cu o societate comerciala organizatoare de jocuri de noroc, pe langa activitatea principala de comert.
Microintreprinderea este un mic bar care vinde bauturi la sticla, tigari si cafea.
Ca urmare a noilor reglementari, conform OG 16/2022 art. 47 alin. 3 lit. h trebuie sa se inregistreze ca platitoare de profit, chiar ...
Mai202024
CA in domeniul jocurilor de noroc
de
Alexandru Palaghia
valabil la 20 Mai 2024
Intrebare: Cum este corect sa calculez cifra de afaceri in domeniul jocurilor de noroc - slot machine?
Mai242024
Stabilirea cifrei de afaceri la un organizator de jocuri de noroc -slot machine
de
Otilia Roman
valabil la 24 Mai 2024
Intrebare: Conform ORDIN Nr. 135/2016 din 13 iunie 2016 privind aprobarea Normelor generale de intocmire si utilizare a registrelor si formularelor obligatorii specifice in domeniul jocurilor de noroc, a Normelor specifice de completare si utilizare a registrelor si formularelor obligatorii specifice in domeniul jocurilor de noroc, precum si a modelelor acestora, pe tipuri de jocuri de noroc EMITENT: ...
Apr242024
Asociere in participatiune. Incasare numerar
de
Mariana Prejbeanu
valabil la 24 Apr 2024
Intrebare: Suma dintr-un decont lunar, rezultata din asocierea in participatiune a doua firme (una in domeniul jocurilor de noroc), poate fi fragmentata si incasata cu numerar in limita plafonului zilnic?
Impozitarea veniturilor din premii si din jocuri de noroc
de
Profeanu Laura
05 Mar 2024
Participarea la concursuri, loterii sau diverse jocuri de noroc, poate aduce venituri suplimentare, fie in bani, fie in natura. In acest context, Codul Fiscal stabileste un cadru bine definit pentru impozitarea acestor tipuri de venituri, prin articolele 108, 109 si 110, precum si prin normele metodologice de aplicare.
Venituri din premii
Conform art. 108 din Codul Fiscal, veniturile din ...
Vezi toate studiile de caz despre jocuri de noroc keyboard_double_arrow_right