Obligatiile fiscale din vectorul fiscal ar putea fi modificate online
14 Iul 2017
In vederea eficientizarii administrarii fiscale si pentru minimizarea eforturilor de conformare a contribuabililor, printr-un proiect de ordin Agentia Nationala de Administrare Fiscala propune asigurarea posibilitatii de modificare de catre contribuabili, prin intermediul Internetului, a categoriilor de obligatii fiscale declarative, care, potrivit legii, sunt inscrise in vectorul fiscal, cu exceptia solicitarii de inregistrare in scopuri de TVA.
Categoriile de obligatii fiscale de declarare, cu caracter permanent, care se inscriu in vectorul fiscal sunt:
a) taxa pe valoarea adaugata;
b) impozitul pe profit;
c) impozitul pe veniturile microintreprinderilor;
d) accizele;
f) impozitul pe venitul din salarii si pe venituri asimilate salariilor;
g) contributia pentru asigurari sociale de sanatate;
h) contributia de asigurari pentru somaj;
i) contributia de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale;
j) contributia de asigurari sociale;
k) contributia la Fondul de garantare pentru plata creantelor salariale;
l) contributia pentru concedii si indemnizatii;
m) redeventele miniere;
n) redeventele petroliere;
o) contributia pentru finantarea unor cheltuieli in domeniul sanatatii;
p) impozitul pe monopolul natural din sectorul energiei electrice si al gazului natural;
q) impozitul asupra veniturilor suplimentare obtinute ca urmare a dereglementarii preturilor din sectorul gazelor naturale;
r) impozitul pe veniturile din activitatile de exploatare a resurselor naturale, altele decat gazele naturale;
s) impozitul pe constructii;
s) taxa de autorizare/taxa de licenta din domeniul jocurilor de noroc.
t) impozit specific unor activitati.
Astfel, prin proiectul de ordin, se propune aprobarea unui formular special, formularul 700 "Declaratie de inregistrare/modificare a categoriilor de obligatii fiscale declarative inscrise in vectorul fiscal".
Daca ordinul va fi publicat in Monitorul Oficial Formularul 700 ar putea fi utilizat de catre toate categoriile de contribuabili pentru declararea, exclusiv prin intermediul Internetului, a inregistrarilor sau mentiunilor privind vectorul fiscal, cu exceptia solicitarii de inregistrare in scopuri de TVA. Proiectul prevede ca, pentru inregistrarea/modificarea obligatiilor declarative care formeaza vectorul fiscal prin formularul 700 nu se depun, odata cu declaratia de mentiuni, documente justificative. In prezent, conform prevederilor art. 86 alin. (1) din Codul de procedura fiscala declaratia de inregistrare fiscala este insotita de acte doveditoare ale informatiilor cuprinse in aceasta.
In prezent formularele de inregistrare fiscala se depun in format hartie, la registratura organului fiscal compteten sau la posta, cu confirmare de primire.
Pentru inregistrarea fiscala se utilizeaza urmatoarele formulare:
a) Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni/Declaratie de radiere pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica (010);
b) Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni/Declaratie de radiere pentru contribuabilii nerezidenti care nu au sediu permanent in Romania (015);
c) Declaratie fiscala/ Declaratie de mentiuni/ Declaratie de radiere pentru persoanele juridice straine care au locul de exercitare a conducerii efective in Romania (016)
d) Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoane fizice romane si straine care detin cod numeric personal (020);
e) Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoane fizice care nu detin cod numeric personal (030);
f) Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni/Declaratie de radiere pentru institutii publice (040);
g) Cerere de inregistrare a domiciliului fiscal al contribuabilului (050);
h) Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni/Declaratie de radiere pentru sediile secundare (060);
i) Declaratie privind sediile secundare (061);
j) Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni/Declaratie de radiere pentru persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere (070).
Continutul, designul, structura, precum si materialele PortalCodulFiscal.ro apartin Editurii RENTROP & STRATON si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala. Pentru detalii consultati sectiunea Termeni si conditii.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "Intreprinderi legate
Impozit micro sau impozit pe profit?"!
Studii de caz si articole despre formular 700
Nov202024
Inregistrarea in scopuri de TVA in regim normal, formalitati de indeplinit
de
Amelia Dumitras
valabil la 20 Nov 2024
Intrebare:
O societate neplatitoare de TVA depaseste cifra de afaceri de 300.000 lei in luna decembrie 2024. Cand devine platitoare de TVA si cum se inregistreaza din punct de vedere TVA?
Actualizari recente ale formularelor de inregistrare fiscala 010, 015 si 700
de
Profeanu Laura
30 Oct 2024
ANAF a anuntat recent modificari importante ale formularelor de inregistrare fiscala 010, 015 si 700 prin Ordinul nr. 6580/2024, in vigoare de la 29 octombrie 2024. Ordinulul nr. 6580/2024 priveste modificarea si completarea APANAF nr. 1.699/2021 pentru aprobarea formularelor de inregistrare fiscala a contribuabililor si a tipurilor de obligatii fiscale care formeaza vectorul fiscal.
...
Sep302024
Iesire prin optiune de la plata TVA
de
Gina Popescu
valabil la 30 Sep 2024
Intrebare:
In cazul unei societati platitoare de tva la trimestru, care are lunar doar o factura de prestari servicii de la un neplatitor de TVA, isi pastreaza codul de TVA? Multumesc!
Aug212024
Inchiriere imobil in Germania
de
Profeanu Laura
valabil la 21 Aug 2024
Intrebare:
O societate comerciala din Romania are un administrator care locuieste mai mult timp in Germania, unde mai are o societate. Administratorul avizand emiterea de facturi intre cele doua companii, atunci cand considera oportun. Sederea lui in Germania nu este in interes economic pentru firma din Romania, totusi aceasta ii plateste lunar chiria acolo, catre o persoana fizica nerezidenta.
Va rog ...
Aug162024
Revenirea de la anul fiscal si cel financiar modificat
de
Alexandru Palaghia
valabil la 16 Aug 2024
Intrebare:
In prezent, societatea noastra are an financiar modificat si se doreste revenirea la an calendaristic incepand cu data de 01.01.2025. S-a depus notificare la ANAF D700 cu privire la schimbare an fiscal in data de 27.03.2024.
Conform Codului fiscal, ultimul an financiar inainte de revenire ar trebui sa cuprinda perioada 01.04.2023-31.12.2024.
1. Cum trebuie prezentate situatiile financiare ...
Iul272024
Trecere de la microintreprindere la profit in timpul anului
de
Nicolae Liviu
valabil la 27 Iul 2024
Intrebare:
Avem cazul unei societati inregistrata ca microintreprindere pe 29 Feb. 2024 care a renuntat la unicul salariat pe care il avea (in acest caz, salariat identic cu asociatul unic) incepand cu data de 15.07.2024 si, in consecinta, am incercat sa depunem D700 (fara succes, primind eroarea "Operatia de trecere de la micro la profit nu se poate efectua prin F700") pentru a modifica ...
Vezi toate studiile de caz despre formular 700 keyboard_double_arrow_right