Organizare casierie pentru fiecare punct de lucru
valabil la 15 Nov 2023
Intrebare: In cazul punctelor de lucru in care sunt evidentiate operatiunile de incasari si plati este obligatorie existenta deciziei pentru numirea casierului sau este suficient ca personalul care deserveste punctul de lucru sa aiba in fisa postului si responsabilitatea intocmirii registrului de casa pentru puntul de lucru. Exista obligativitatea evidentierii in cont de casa analitic pentru fiecare punct de lucru a incasarilor si platilor in balanta de verificare sau este suficient ca aceste operatiuni cu numerar sunt evidentiate in casa centrala pentru toate punctele de lucru in ordinea efectuarii lor?
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulFiscal.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un Click AICI)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro -
cel mai apreciat site de consultanta fiscala din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu: TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 90.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in fiscalitate si contabilitate
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT ! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "SAF-T 2025"!
Intrebari similare din categoria Documente
Mar062025
Registru de incasari si plati PFA
de
Gina Popescu
valabil la 06 Mar 2025
Intrebare:
Referitor la Registrul de incasari si plati ca document obligatoriu de intocmit pentru un PFA care utilizeaza contabilitatea in partida simpla am urmatoarele intrebari:
1. Care operatiuni din cele de mai jos se evidentiaza si care nu se evidentiaza in acest registru, care dintre tranzactiile considerate cheltuieli sunt deductibile sau nedeductibile:
- depunere numerar / retragere numerar ...
Mar062025
Completare RJIP
de
Gina Popescu
valabil la 06 Mar 2025
Intrebare:
Va rog sa imi spuneti punctual pentru aceste situatii:
a) depunere numerar / retragere numerar ATM - se inregistreaza da/nu
b) transfer din cont PFA in cont personal titular (nu ca si creditare ci pur si simplu titularul isi ia sumele provenite din activitatea sa economica) - se inregistreaza da/nu
c) transfer din cont titular in cont PFA cu titlul de creditare si invers, restituire ...
Nov132024
Emitere chitanta catre persoane juridice
de
Gina Popescu
valabil la 13 Nov 2024
Intrebare:
O societate cu activitate de comert vinde atat fizic, cat si online. La vanzarea catre persoane fizice incaseaza doar prin banca. La vanzarea catre persoane juridice, in acest caz, poate incasa cu chitanta? In ce conditii poate emite chitanta? Multumesc!
Sep112024
Document emis pentru incasari in numerar
de
Amelia Dumitras
valabil la 11 Sep 2024
Intrebare:
Pentru livrari de bunuri cu amanuntul sau prestari de servicii catre populatie, la incasari folosesc casa de marcat. Pentru livrari de bunuri si prestari de servicii catre societati comerciale incasez numerar cu chitantier cu limitele impuse de legislatie. Este corect?
Sep092024
Bonul fiscal sau chitanta pentru incasarea in numerar de la persoane juridice?
de
Profeanu Laura
valabil la 09 Sep 2024
Intrebare:
Firma platitoare de TVA, presteaza servicii atat catre firme-persoane juridice, cat si catre persoane fizice. Catre persoane fizice se emite bon fiscal iar pentru persoane juridice se emite factura si ca document de incasare se taie chitanta. Cum este corect pentru persoanele juridice sa emita bon fiscal ca si dovada a contravalori incasarii facturii sau chitanta? Pana acum s-a emis chitanta ...
Feb172024
Document incasare vanzari prin aparat vending
de
Elena Garofil
valabil la 17 Feb 2024
Intrebare: Firma are ca si activitate fitnes. S-a cumparat un aparat vending, care functioneaza cu monede. Intrebarea mea este daca firma trebuie sa introduca vanzarea prin acest aparat in casa de marcat sau pe ce baza intra in contabilitatea firmei vanzarea? Ajunge o chitanta la sfarsitul zilei?