Persoana impozabila din stat membru, regim fiscal TVA pentru import si operatiuni taxabile cu locul in Romania
valabil la 25 Iul 2023
Intrebare: O societate din Austria, inregistrata in scopuri de TVA in Austria, a realizat 3 importuri de utilaje in perioada Iunie - Iulie 2021 in Romania (declaratiile vamale au fost intocmite pe societatea din Austria). TVA-ul aferent declaratiilor vamale, pentru respectivele importuri, in valoare de aproximativ 44.000 euro, a fost platit catre statul roman de catre o societatea din Romania in numele si pentru societatea din Austria (aceste sume platite de societatea din Romania, au fost ulteriori recuperate de la societatea din Austria). Bunurile care au facut obiectul tranzactiei, au fost vandute si livrate de catre societatea din Austria, catre clienti platitori de TVA din Romania, tranzactia fiind efectuata in regim de scutire de TVA. Dorim sa stim daca exista vreo posibilitatea prin care compania din Austria poate sa solicite TVA-ul plati statului roman pentru importurile de utilaje. Precizam ca societatea din Austria nu este si nici nu a fost inregistrata fiscal in Romania. Precizam ca utilajele care au facut obiectul importului nu au parasit teritoriul Romaniei, au fost livrate de catre firma din Austria direct catre clientii finali, inregistrati fiscal in Romania (platitori de TVA). Multumesc!
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulFiscal.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un Click AICI)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro -
cel mai apreciat site de consultanta fiscala din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu: TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 90.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in fiscalitate si contabilitate
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT ! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "SAF-T 2025"!
Intrebari similare din categoria Deducerea, rambursarea si restituirea TVA
Ian292025
Riscuri fiscale pentru vanzare autoturism sub valoarea de piata, persoane afiliate
de
Amelia Dumitras
valabil la 29 Ian 2025
Intrebare:
Detin o masina pe firma Formula Eco, mai exact un Jaguar x300, motor de 6.000 cmc, v12 an fabricatie: 1995. Masina este proprietatea firmei din August 2020, iar in Februarie 2025 urmeaza sa fie inscrisa ca si autovehicul istoric la RAR avand peste 30 de ani de la data fabricarii.
Eu fiind unic asociat si unic administrator in cadrul firmei, care este valoarea minima cu care o pot vinde de pe ...
Nov282024
Obligatia de a emite factura
de
Profeanu Laura
valabil la 28 Nov 2024
Intrebare:
O societate comerciala A, livreaza marfa pe baza de aviz si contract, fara a incasa contravaloarea, cu plata la termen, catre o alta societate B, nou infiintata, care va obtine cod de tva in luna urmatoare.
Pentru a putea deduce tva din facturile de achizitie, societatea B solicita o amanare a facturarii pentru luna urmatoare.
Care este termenul legal in care societatea A este obligata sa ...
Oct302024
Rambursarile de taxa catre persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA
de
Profeanu Laura
valabil la 30 Oct 2024
Intrebare:
Societatea este contribuabil mijlociu, presteaza servicii software in principal pentru clienti externi (UE si nonUE). Intentionam sa depunem decont cu rambursare TVA. Ultima luna in care societatea a platit efectiv TVA a fost 02/2020. Din luna 03.2020 pana in prezent am avut intotdeauna sold de recuperat, desi au fost si luni in care am avut TVA de plata (compensat in decont). Sumele ...
Sep012024
Import materiale accesorii pentru obtinere produse finite, beneficiar din stat tert, regim fiscal TVA
de
Amelia Dumitras
valabil la 01 Sep 2024
Intrebare:
O societate a platit TVA conform unui DVI, prin care au fost importate din GB in Romania anumite materiale (materiale pentru cablajele ulterior confectionate tot pentru cei de la care s-a realizat importul). Asupra acestor bunuri s-au adus modificari, rezultand un produs finit, care la o data ulterioara a fost re-exportat aceluiasi tert,de la care a fost efectuat importul. Factura finala ...
Aug082024
Servicii electronice prestate beneficiarilor non UE
de
Alexandru Palaghia
valabil la 08 Aug 2024
Intrebare:
O societate a achizitionat echipamente de lucru de tip servere de la un furnizor din Romania (factura cu TVA). Aceste echipamente sunt folosite pentru a presta servicii (facturare putere de calcul) catre un client NON-UE, iar serverele sunt amplasate fizic in spatiile de exploatare ale clientului NON-UE. Facturile catre client se emit fara TVA iar in momentul achizitiei echipamentelor, s-a ...
Iul182024
Factura abonament sportiv salariat. Regim TVA
de
Vera Constantin
valabil la 18 Iul 2024
Intrebare:
Avem o factura de abonament sportiv la un angajat, pentru care este deductibila partea de 100 euro, iar pentru diferenta platim toate contributiile, constituind un avantaj pentru salariat. In acest caz TVA aferenta acestei facturi este sau nu este deductibila?