Prejudiciu fiscal stabilit de o alta institutie decat ANAF. Interpretare eronata. Aspecte de procedura fiscala
Raspuns oferit deOtilia Roman
Consultant fiscal
valabil la 02 Iul 2020
Intrebare:
In anul 2013 am platit in contul de prejudiciu o suma de 100.000 lei din care 60.000 lei pentru sarcina TVA si 40.000 pentru sarcina impozit pe profit.
Estimare prejudiciului s-a facut de Activitatea de Inspectie Fiscala de care apartinem, la solicitarea IPJ -Serviciul de investigare a fraudelor, printr-un proces-verbal care nu a fost inregistrat in fisa noastra de rol, nefiind un act administrativ fiscal. In 2014 in urma unui control ni s-a dat TVA de plata suplimentar de 150.000 lei.
Tot in 2014 am facut o cerere de compensare a TVA -ului calculat suplimentar, cu toata suma platita in contul de prejudiciu (inclusiv cu suma de 40.000 lei care a fost initial platita pentru sarcina de impozit pe profit).
Administratia financiara a dat curs cereri noastre emitand in acest sens o Decizia de compensare. In 2018 in urma unei adrese primite de la Tribunal referitoare la sumele din contul de prejudiciu, ANAF se autosesizeaza si anuleaza partial Decizia de compensare pentru suma de 40.000 lei fara sa emita una alt act administrativ de modificare sau anulare partiala ci pur si simplu invocand art.50 alin. (2) din Codul de procedura fiscala. Aceasta anulare ne-a creat prejudicii datorita faptului ca ni s-au anulat niste decizii de anulare a obligatiilor accesorii primite pe baza OUG 44/2015. Am facut plangere la instanta.
Am rugamintea sa ma ajutati cu niste idei fiscale in ajutorul meu. Greseala nu este a mea, nu eu am facut proces verbal de compensare, nu eu am dat cu intarziere Ordinul 2047 privind Procedurile de distribuire a sumelor din contul de prejudiciu (mentionez ca la data la care am facut cererea de compensare nu aparuse Ordinul 2047, acesta nefiind cu aplicabilitate retroactiva, consider ca puteam cere compensarea oricarei datorii cu banii din contul de prejudiciu mai ales ca nici acum desarul penal nu s-a definitivat, astfel sumele estimate la tva si impozit nu sunt certe si exigibile). Multumesc.
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro
Login utilizator
De ce sa te inregistrezi?
- 47 de experti sunt la dispozitia ta 24 / 7 / 365!
- Ai acces la o baza de date cu 90.000 intrebari si raspunsuri din contabilitate, fiscalitate, impozit pe salarii.
- Toate informatiile din portal iti stau la dispozitie oricand si din orice locatie!
- Accesul total in portal consultanta personalizata te costa acum doar 4 lei/zi, TVA inclusa.
- Consultanta oferita de specialistii PortalCodulFiscal.ro
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "Intreprinderi legate
Impozit micro sau impozit pe profit?"!
Intrebari similare din categoria Sanctiuni si Contestatii
Iul222024
Inspectie fiscala. Neacordare deductibilitate fiscala pentru cheltuieli cu servicii prestate de furnizor
de
Ionut Jinga
valabil la 22 Iul 2024
Intrebare:
In urma unui control ANAF organele de inspectie fiscala reclasifica niste cheltuieli cu prestari de servicii de la trei furnizori ca fiind nedeductibile la calculul impozitului pe profit deoarece organelle de inspectie fiscala considera ca facturile emise de acesti furnizori au urmarit de fapt obtinerea de avantaje fiscale motivand pe de o parte ca acestea (societatile prestatoate) erau ...
Sep012023
Control documentar. Contestatii
de
Portal Codul Fiscal
valabil la 01 Sep 2023
Intrebare: Avem un control documentar la o societate platitoare de impozit pe profit la care am inregistrat facturile de cumparari in interesul asociatului unic pe contul 457 = 401 457=4426. Am platit impozit pe dividende din 2016-2022 in suma de 266092 lei, avand dividende neridicate in sold de 947000 lei la iulie 2023. Suma totala pe care organul fiscal o considera venit din alte surse este de 400000 lei, ...
Nov222022
Achizitie registru unic de control
de
Portal Codul Fiscal
valabil la 22 Nov 2022
Intrebare: Cine are obligatia achizitionarii registrului unic de control? Care este sanctiunea daca nu exista acest registru?
Ian152022
Firma suspendata din 2009. Amenzi pentru neindeplinire obligatii declarative
de
Vera Constantin
valabil la 15 Ian 2022
Intrebare: Am o firma deschisa in 2007, care a fost suspendata temporar din 2009. Firma pe perioada ei de existenta n-a avut nici o activitate. Din 2009 pana in prezent nu s-a depus balanta, bilantul sau orice alt gen de declaratii. Pot sa stiu daca firma va suporta vreo amenda sau penalitate. Multumesc.
Nov242021
Amenzi pentru lipsa audit intern
de
Vera Constantin
valabil la 24 Nov 2021
Intrebare: Cine poate aplica amenda pentru lipsa auditului intern la o societate care are obligatia auditului statutar, care este baza legislativa si de cand? Multumesc.
Nov242021
Audit public intern. Sanctiuni ASPAAS
de
Vera Constantin
valabil la 24 Nov 2021
Intrebare: Ce institutie a statului poate constata nerespectarea cerintelor privind organizarea activitatii de audit intern si a comitetului de audit si poate sanctiona un SRL, potrivit art. 44 din Legea nr. 162/2017, cu amenda de la 50.000 la 100.000 lei?