Procedura prin care organizatorii de nunti si botezuri pot solicita alte plafoane pentru incasarile in numerar
12 Aug 2016
Conform modificarilor aduse Legii 70/2015, incepand cu data de 01 august 2016, pentru operatiunile de incasari in numerar pe zi, de la persoane fizice, organizatorii de nunti si botezuri, pot solicita organului fiscal central competent in administrarea obligatiilor lor fiscale aprobarea unui alt plafon de incasari decat plafonul zilnic de 10.000 lei de la o persoana pentru serviciile legate de aceste evenimente.
Prin OMFP 1265 din 08 august 2016 a fost aprobata procedura prin care organizatorii de nunti si botezuri pot solicita alte plafoane pentru incasarile in numerar.
Conform acestei proceduri, persoanele care dispun de sali sau alte spatii, autorizate potrivit legii, in care se pot organiza nunti si botezuri, pentru operatiunile de incasari in numerar pe zi, de la persoane fizice, pentru serviciile legate de aceste evenimente, pot solicita organului fiscal central competent in administrarea obligatiilor lor fiscale printr-o cerere, aprobarea unui alt plafon de incasari mai mare de 10.000 lei. In cerere organizatorii de evenimente propun plafonul de incasari in numerar aferent serviciilor de organizare de nunti si botezuri.
Cererea, al carui model se regaseste in anexa nr. 1 la ordin, se poate depune la registratura organului fiscal competent sau se poate comunica prin posta, cu confirmare de primire. Cererea va fi insotita de:
a) documentul de proprietate sau folosinta a spatiului/spatiilor in care se desfasoara evenimentul/evenimentele;
c) situatia incasarilor pentru fiecare eveniment pe ultimele 12 luni conform anexei nr. 2 la ordin. In cazul organizatorilor de evenimente care nu au incasari pentru o perioada anterioara de 12 luni, depun situatia incasarilor pentru perioadele pentru care au avut asemenea evenimente, dar nu mai putin de 2 evenimente;
d) copii ale facturilor emise in baza contractelor de furnizare a serviciilor, pentru perioada pentru care se intocmeste situatia prevazuta la lit. c).
e) orice alte documente relevante in sustinerea cererii.
Plafonul de incasari in numerar solicitat se stabileste de organul fiscal competent, in functie de nivelul maxim al incasarilor aferent unui eveniment din totalul evenimentelor organizate in perioada de 12 luni pentru care se intocmeste situatia incasarilor pentru fiecare eveniment.
Cererea se solutioneaza de catre organul fiscal prin emiterea unei decizii de aprobare sau unei decizii de respingere a cererii, in cazul in care nu se justifica aprobarea cererii altui plafon de incasari sau cand nu sunt depuse documentele ce trebuiesc anexate cererii. Emiterea unei decizii de respingere nu are ca efect pierderea dreptului de a depune o noua cerere. Impotriva deciziilor de respingere organizatorii de evenimente pot formula plangere prealabila in conformitate cu prevederile Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificarile si completarile ulterioare.
Plafonul aprobat poate fi reinoit la expirarea perioadei de valabilitate a deciziei sau poate fi modificat ori de cate ori organizatorul apreciaza ca se impune modificarea acestuia.
Reinnoirea plafonului de incasari se poate solicita cu 30 de zile inainte de expirarea perioadei de valabilitate a Deciziei de aprobare a plafonului de incasari in numerar. In cazul in care organizatorul de astfel de evenimente doreste reinnoirea plafonului de incasari depune cerere de reinnoire a plafonului de incasari in numerar, insotita de situatia incasarilor pentru fiecare eveniment pe ultimele 12 luni.
Pentru modificarea plafonului, organizatorul poate depune o cerere ori de cate ori apreciaza ca se impune modificarea acestuia.
Continutul, designul, structura, precum si materialele PortalCodulFiscal.ro apartin Editurii RENTROP & STRATON si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala. Pentru detalii consultati sectiunea Termeni si conditii.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "Intreprinderi legate
Impozit micro sau impozit pe profit?"!
Studii de caz si articole despre legea 70
Iul062024
Restituirea imprumut asociat prin depunerea la ghiseul bancii
de
Vera Constantin
valabil la 06 Iul 2024
Intrebare:
O societate poate restitui un imprumut catre un asociat prin depunerea la ghiseul bancii a sumei respective direct in contul bancar al asociatului, banca emitand in acest sens chitanta cu care se va scadea casieria societatii? Societatea nu a mai desfasurat de ceva vreme activitate si i s-a inchis automat contul bancar, astfel incat nu mai poate face plata prin transfer bancar.
Apr242024
Asociere in participatiune. Incasare numerar
de
Mariana Prejbeanu
valabil la 24 Apr 2024
Intrebare: Suma dintr-un decont lunar, rezultata din asocierea in participatiune a doua firme (una in domeniul jocurilor de noroc), poate fi fragmentata si incasata cu numerar in limita plafonului zilnic?
Feb092024
Compensare avans cu imprumut
de
Irina Dumitrescu
valabil la 09 Feb 2024
Intrebare: Asociatul firmei a tot imprumutat societatea de-a lungul timpului. De vreo doi ani isi recupereaza imprumutul cash, din vanzarile efectuate. Incepand cu 11.11.2023, nu mai avem voie sa facem in numerar aceasta operatiune. Ca sa scad soldul casei i-am dat avans spre decontare in noiembrie si decembrie. Asociatul este si angajat, deci are voie sa ia avans spre decontare 1000 lei/zi. Probabil si in ...
Feb062024
Sume peste plafonul de casa
de
Elena Ionescu
valabil la 06 Feb 2024
Intrebare: Care e opinia dvs. in legatura cu tratarea sumei peste plafonul legal de casa ca si venit din alte surse cu declararea si plata impozitului aferent de 10%?
Feb022024
Restituiri de imprumuturi in numerar. Plati dividende in numerar
de
Profeanu Laura
valabil la 02 Feb 2024
Intrebare: Care sunt sanctiunile legale aplicate de catre ANAF in cazul in care s-a facut restituire in numerar catre administrator a imprumuturilor facute de acesta catre societate? Aceeasi intrebare si pentru plata dividendelor catre asociati in numerar. Multumesc!
Ian182024
Termen prescriere contraventii. Legea 70/2015
de
Olga Crevelescu
valabil la 18 Ian 2024
Intrebare: Care este termenul de prescriptie al amenzilor prevazute in Legea nr.70/2015 actualizata? Adica, daca astazi soldul de casa este 60.000 lei, mai mare decat maximul legal, in cat timp societatea poate fi amendata?
Vezi toate studiile de caz despre legea 70 keyboard_double_arrow_right