Promisiune de vanzare sau leasing financiar
valabil la 19 Feb 2019
Intrebare: Societatea noastra presteaza servicii de transport la nivel national. Serviciile de transport la nivelul provinciei sunt prestate efectiv de societati terte. In final, in fata clientului societatea noastra este raspunzatoare pentru calitatea serviciilor de transport. Aceste societati terte primesc in schimbul serviciilor de transport un comision. Aceste societati terte lucreaza sub sigla societatii noastre. In acest context, societatea noastra ajuta aceste societati terte cu asigurarea autovehiculelor necesare prestarii serviciilor de transport. Astfel, societatea noastra incheie un antecontract de vanzare-cumparare cu aceste societati terte care doresc utilizarea unor autovehicule detinute de societatea noastra. Principalele prevederi ale antecontractului de vanzare-cumparare sunt: 1. Societatea terta achita lunar o anumita rata, cu titlu de avans, catre societatea noastra. Pe perioada acestui contract societatea terta are dreptul de folosinta. 2. Transferul dreptului de proprietate va avea loc la data incheierii contractului de vanzare - cumparare, adica dupa ce agentia va achita valoarea intreaga a autovehicului. 3. In situatia in care rata nu este achitata timp de 2 luni consecutive, atunci societatea terta are obligatia de a inapoia autovehiculul. 4. Pe perioada contractului societatea terta va suporta toate costurile privind intretinerea si mentenanta. 5. Numarul de rate variaza intre 24 si 60. Societatea noastra considera antecontractul de mai sus drept o promisiune de vanzare si in consecinta veniturile sunt inregistrate doar in momentul semnarii contractului de vanzare. Pana la momentul semnarii contractului de vanzare sumele incasate de societatea noastra de la societatile terte in baza antecontractelor de vanzare - cumparare sunt inregistrate in soldul contului 419 Clienti - creditori. A se vedea art. 442 din OMF 1802: o promisiune de vanzare nu genereaza contabilizarea de venituri. La momentul semnarii contractului de vanzare societatea recunoaste autovehiculele. Inregistrari contabile: lunar factura de avans: 411 = 419 411 = 4427 5121 = 411 Inregistrare amortizare 6811 = 2813 La semnarea contractului de vanzare-cumparare: 411 = 7583 411 = 4427 6583 = 2133 2813 = 2133. Este corect cum procedeaza societatea noastra? Deoarece firma de audit considera aceste contracte ca fiind contracte de leasing financiar.
• Tip societate: S.R.L.
• Numar de angajati: 1-10 angajati
• Platitoare TVA: Da
• Cod CAEN: Contabilitate - 6920
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulFiscal.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un Click AICI)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro -
cel mai apreciat site de consultanta fiscala din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu: TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 90.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in fiscalitate si contabilitate
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT ! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "SAF-T 2025"!
Intrebari similare din categoria Tratament fiscal operatiuni economice
Apr012025
Asociatie crescatori se animale
de
Gina Popescu
valabil la 01 Apr 2025
Intrebare:
Puteti sa-mi spuneti va rog ce implicatii fiscale si contabile prezinta o asociatie a crescatorilor de animale, CAEN privind activitatile economice sau financiare Activitati auxiliare pentru cresterea animalelor, care incaseaza subventii APIA pentru serviciile de determinare a calitatii genetice a raselor de animale? Asociatia are 5 angajati, este platitoare de tva si impozit pe profit. Ce ...
Mar272025
Livrare si montaj panouri fotovoltaice. Cota TVA
de
Irina Dumitrescu
valabil la 27 Mar 2025
Intrebare:
Pentru Programul Casa Verde 2024 avem urmatoarele nelamuriri:
Aportul beneficiarului, minim 3000 de lei, se factureaza catre Persoana Fizica cu cota de 9% sau 19%?
Dar factura emisa pentru decontul AFM, stim ca trebuie sa indeplineasca anumite criterii, dar in urma diferitelor informatii aparute in online nu ne este clar ce cota TVA se aplica?
In suma decontata de AFM, cei 30.000 lei ...
Mar252025
RO e-factura, emitere si transmitere facturi de decontare
de
Amelia Dumitras
valabil la 25 Mar 2025
Intrebare:
Incepand cu 01.02.2025 societatea noastra a incheiat un contract de servicii cu societatea B (client). De asemenea s-a facut o anexa la contractul de servicii conform caruia societatea noastra va plati in numele clientului facturile de la Tik-Tok, Google, Facebook-Meta (campanie PPC: pay-per click). Facturile sunt emise avand numele clientului B si la platitor, numele societatii noastre.
...
Mar222025
Locul prestarii de servicii
de
Profeanu Laura
valabil la 22 Mar 2025
Intrebare:
Societatea A din Romania semneaza un contract de furnizare de echipamente cu societatea B din Romania.
Societatea B din Romania incheie un contract cu partener din Ungaria - societatea C - prin care echipamentele furnizate de A vor fi livrate si instalate pe produsele (este vorba de mijloace de transport) detinute de societatea C.
Pentru derularea contractului dintre A si B in ceea ce ...
Mar202025
Conditii deductibilitate TVA
de
Gina Popescu
valabil la 20 Mar 2025
Intrebare:
Exact asa am procedat si noi, si acum ni s-a spus ca nu am fi avut drept de deducere a TVA la aceste echipamente. Ne puteti spuneti oare de ce?
Mar202025
Anulare drept de deducere tva
de
Gina Popescu
valabil la 20 Mar 2025
Intrebare:
Sincer, nu stiu de ce, asta este si nedumerirea noastra, ni s-a comunicat de la ANAF ca nu am avea drept de deducere al tva. S-a specificat ca ar fi o directiva europeana, dar nu gasesc nimic, din 2021 (perioada de desfasurare activitate 2021 - 2022) pentru a putea argumenta.