Rascumparare, cesiune actiuni. Monografie contabila si tratament fiscal
Raspuns oferit deElena Garofil
Consultant fiscal
valabil la 03 Dec 2019
Intrebare:
O societate SA, rascumpara toate actiunile de la actionari persoane fizice care sunt intr-un procent mic de 4,47 %. Actiunile au o valoare nominala de 0,378 lei/buc. Valoarea de rascumparare este de 3,12 lei/actiune stabilita de un evaluator la vanzare. Care sunt inregistrarile contabile necesare si corecte de creare a datoriei catre acesti actionari persoane fizice si daca societatea ,in momentul platii acestor actiuni trebuie sa faca stopaj la sursa de 5% pe diferenta intre pretul evaluat la vanzare de 3,12 lei si val. nominala existenta de 0,378 lei /buc.
Acest procent de 4,47 % se cesioneza actionarului principal ,insa ca numar mai mic de actiuni , la o valoare de 1.470,30 lei/buc., mai mare (facandu-se o majorare a actiunii doar prin Hotarare AGEA si rezultand un nr. mult mai mic de actiuni), fara a se modifica capitalul social la aceasta operatiune. Actionarul achita societatii aceste actiuni cesionate prin banca. Care este monografia contabila corecta pentru societatea persoana juridica?
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro
Login utilizator
De ce sa te inregistrezi?
- 47 de experti sunt la dispozitia ta 24 / 7 / 365!
- Ai acces la o baza de date cu 90.000 intrebari si raspunsuri din contabilitate, fiscalitate, impozit pe salarii.
- Toate informatiile din portal iti stau la dispozitie oricand si din orice locatie!
- Accesul total in portal consultanta personalizata te costa acum doar 4 lei/zi, TVA inclusa.
- Consultanta oferita de specialistii PortalCodulFiscal.ro
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "Intreprinderi legate
Impozit micro sau impozit pe profit?"!
Intrebari similare din categoria Impozit pe venit
Dec222019
Regim fiscal utilizare autoturisme
de
Irina Dumitrescu
valabil la 22 Dec 2019
Intrebare: Avem urmatoarele cazuri pentru un SRL, neplatitor de TVA, Microintreprindere:
1. Medicul asociat unic nu este salariat si foloseste masina personala in scopul desfasurarii activitatii: vizite domiciliu pacienti, deplasari intre cele 2 puncte de lucru. In acest caz cheltuiala cu combustibilul este inregistrata integral pe cost (inclusiv TVA-ul). Ce se intampla in acest caz cu conditia ...
Dec172019
Modificare statut fiscal de la microintreprindere, platitor impozit pe profit, microintreprindere
de
Elena Ionescu
valabil la 17 Dec 2019
Intrebare: O societate a fost platitoare de impozit pe profit pana in 31 decembrie 2017. Deoarece nu a avut cifra de afaceri peste 1.000.000 euro, din 01.01.2018 a devenit platitoare de impozit pe veniturile microintreprinderilor. Pentru ca nu ne convenea, am majorat capitalul social si din 01.04.2018 am redevenit platitor de profit. Acum s-a schimbat activitatea firmei si ar fi mai bine sa fim platitori de ...
Dec082019
Deducere sume sponsorizare din impozitul pe veniturile microintreprinderilor
de
Elena Ionescu
valabil la 08 Dec 2019
Intrebare: Suntem o societate platitoare de impozit pe veniturile microintreprinderii si am facut o sponsorizare Asociatiei "Firul Sperantei" Timisoara, in baza unui contract de sponsorizare. In ce conditii ne putem deduce cheltuiala cu sponsorizarea din impozitul datorat? Trebuie sa depunem formularul 107?
Dec052019
Veniturile din dividende obtinute de la o persoana juridica. Tratamemt fiscal
de
Ionut Jinga
valabil la 05 Dec 2019
Intrebare: Veniturile obtinute din dividende ca urmare a participatiei intr-o companie romaneasca sunt impozitate sau nu? Se impoziteaza doar daca detinerea este mai mica decat 10% si pe o perioada mai mica de un an? Sau NU se impoziteaza deloc, indiferent de perioada si de procentul de detinere?
Nov202019
Repartizare profit la dividende. Monografie contabila
de
Ionut Jinga
valabil la 20 Nov 2019
Intrebare: Vreau sa distribui dividende aferente anului 2017, din profitul ramas nedistribuit, intrucat soldul casei este mare voi face cate o AGA cu 10000 lei. Intrebarea mea in pv. AGA trebuie inclus pe langa cei 10000 si impozitul aferent acestor dividende (500) lei. Este corecta monografia: 1171 = 457.2017 100500 lei. 457.2017 = 446.2017 500 457.2017 = 5311 10000?
Nov112019
Avantaje acordate salariatilor societatii partenere. Tratament fiscal
de
Rodica Mantescu
valabil la 11 Nov 2019
Intrebare: Suntem o societatea comerciala care vinde produse catre mai multe companii. Am vrea sa stimulam vanzarea produselor proprii prin acordarea de tichete cadou electronic angajatilor societatii partenere. Cum putem justifica acordarea acestor tichete cadou catre persoanele fizice angajate ale societatii colaboratoare? Ce documente trebuie intocmite pentru a putea acorda aceste stimulente (contract cu ...