Recunoastere cheltuieli servicii societate straina
valabil la 15 Nov 2023
Intrebare: Contract de servicii incheiat intre o societate din Olanda si una din Franta, ambele cu subsidiare in Romania. Subsidiara din Romania a societatii din Franta va primi facturi de servicii de la societatea din Olanda (facturi in EUR). Poate societatea din Romania, subsidiara a societatii din Franta, sa inregistreze si sa recunoasca cheltuielile din aceste facturi doar in baza contractului semnat intre societatile straine (Olanda si Franta)? Multumesc!
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulFiscal.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un Click AICI)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro -
cel mai apreciat site de consultanta fiscala din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu: TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 90.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in fiscalitate si contabilitate
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT ! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "SAF-T 2025"!
Intrebari similare din categoria Tranzactii intre persoane afiliate
Dec072024
Infiintare societate in SUA
de
Profeanu Laura
valabil la 07 Dec 2024
Intrebare:
Societate comerciala cu sediul social Romania, incadrata in categoria mari contribuabili, deschide in SUA o noua societate comerciala, al carei unic asociat va fi societatea din Romania.
Intre cele 2 entitati se vor desfasura tranzactii comerciale, constand in transfer de marfa de la societatea din SUA catre societatea din Romania.
Va rugam sa ne precizati care sunt obligatiile celor 2 ...
Mai072024
Asociere in participatie. Aport
de
Profeanu Laura
valabil la 07 Mai 2024
Intrebare: Societati afiliate: Societatea A detine 25% din societatea B, acestea sunt si afiliate. Societatea B va construi un hotel, insa asociatii persoane juridice vor aduce aport in societatea B conform procentelor detinute pana la finalizarea hotelului. Cum va putea fi contabilizat acest aport daca banii nu se doresc a fi restituiti in urma vanzarii/inchirierii hotelului? Care sunt conturile care se ...
Apr282024
Imprumuturi intre societati
de
Mariana Prejbeanu
valabil la 28 Apr 2024
Intrebare: Societatea X are administrator unic pe tata, iar societatea Y are ca administrator unic fiul. Nu au actiuni detinute intre ele. Societatea X imprumuta societatea Y cu 100.0000 lei pe o perioada de 18 luni (pentru dezvoltarea societatii Y). Va rog sa imi spuneti daca cele 2 societati sunt afiliate si este corect ca imprumutul sa-l inregistrez in contul 4551.
Feb202024
Persoane afiliate, recunoastere cheltuieli cu deprecierea creantelor neincasate
de
Elena Ionescu
valabil la 20 Feb 2024
Intrebare: Firma A are in evidenta clienti neincasati - firma B -in suma de 450.000 lei. Facturiile au fost emise de catre firma A in perioada 01.10.2010-31.12.2019, fiind calculate si achitate toate impozitele si taxele aferente acestor venituri (impozit profit si TVA). Actionarul majoritar al firmei B, in perioada 2010-2019 a fost actionar si in firma A. Se pot considera aceste sume neincasate de catre ...
Ian192024
Microintreprindere, detinere indirecta, asociati afiliati
de
Amelia Dumitras
valabil la 19 Ian 2024
Intrebare: O persoana fizica detine o microintreprindere cu un procent de 100%. Sotia detine si ea o alta microintreprindere tot cu 100%. De la 1 ianuarie mai pot fi ambele microintreprinderi sau se considera detinere indirecta? Multumesc.
Ian172024
Incadrare la microintreprinderi in cazul intreprinderilor legate
de
Olga Crevelescu
valabil la 17 Ian 2024
Intrebare: O societate comerciala este detinuta de doi asociati persoane fizice (A si B) in procente A 50% si B 50%. Aceasta societate este platitoare de impozit pe profit cu o CA de 1.000.000 euro. Asociatul A este administrator. Aceeasi asociati detin o alta societate comerciala in aceleasi procente. Aceasta societate este microintreprindere cu o CA de 100.000 euro. Asociatul A este administrator. Mai ...