Repartizare profit intreprindere sociala
Raspuns oferit deElena Ionescu
Consultant fiscal
valabil la 02 Aug 2022
Intrebare:
aloca minimum 90% din profitul realizat scopului social si rezervei statutare;
se obliga sa transmita bunurile ramase in urma lichidarii catre una sau mai multe intreprinderi sociale;
aplica principiul echitatii sociale fata de angajati, asigurand niveluri de salarizare echitabile, intre care nu pot exista diferente care sa depaseasca raportul de 1 la 8.
O microintreprindere cu atestat de intreprindere sociala, face cheltuieli pentru gupul tinta asumat prin programul de finantare. In concret aceasta face masaj catre camine de batrani, iar in contabilitate evidentiem analitic aceste cheltuieli: cu deplasarea, cu produsele de masaj, creme, uleiuri, cu salariile personalului samd.
Conform reglementarilor intreprinderea sociala va: respecta principiile economiei sociale:
actioneaza in scop social si/sau in interesul general al comunitatii;aloca minimum 90% din profitul realizat scopului social si rezervei statutare;
se obliga sa transmita bunurile ramase in urma lichidarii catre una sau mai multe intreprinderi sociale;
aplica principiul echitatii sociale fata de angajati, asigurand niveluri de salarizare echitabile, intre care nu pot exista diferente care sa depaseasca raportul de 1 la 8.
Activitatile desfasurate de intreprinderile sociale pot fi activitati de prestari servicii sau productie.
Cheltuielile se inregistreaza dupa natura lor, conform prevederilor OMFP 1802/2014.
Intrebarile mele sunt: 1. la sfarsit de an profitul contabil se determina ca venituri minus cheltuieli. Dar in aceste cheltuieli deja sunt incluse aceste cheltuieli sociale facute pentru grupul tinta asumat, in momentul in care eu repartizez 117 = 1068 cu cei 90% din profit ca destinatie pentru scopului social si rezervei statutare, nu se dubleaza costurile?
si 2. Trebuie sa urmaresc ca acele cheltuieli sociale facute pentru grupul tinta sa fie in valoarea celor 90% luati din profit ?
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro
Login utilizator
De ce sa te inregistrezi?
- 47 de experti sunt la dispozitia ta 24 / 7 / 365!
- Ai acces la o baza de date cu 90.000 intrebari si raspunsuri din contabilitate, fiscalitate, impozit pe salarii.
- Toate informatiile din portal iti stau la dispozitie oricand si din orice locatie!
- Accesul total in portal consultanta personalizata te costa acum doar 4 lei/zi, TVA inclusa.
- Consultanta oferita de specialistii PortalCodulFiscal.ro
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "Intreprinderi legate
Impozit micro sau impozit pe profit?"!
Intrebari similare din categoria Legea contabilitatii
Sep272024
Plata diferentei de diurna in valuta
de
Alexandru Palaghia
valabil la 27 Sep 2024
Intrebare:
In urma calcularii diurnei aferente unei deplasari a unui salariat se poate vira contravaloarea diurnei direct in valuta? Angajatul are cont de euro si doreste sa i se vireze diurna in acel cont. Multumesc!
Iun212024
Constituirea rezervei legale, acoperirea pierderii contabile, majorare capital prin incorporarea primelor de emisiune
de
Elena Ionescu
valabil la 21 Iun 2024
Intrebare: O societate, platitoare de impozit pe profit, are urmatoarea situatie patrimoniala la 31.12.2023: Terenuri 4.000 lei, Disponibilitati in banca 6.000 lei, Furnizori 2.000 lei, Capital social 6.000 lei, Rezerve legale 1.000 lei, Rezultat reportat (pierdere) 2.000 lei, Rezultatul exercitiului curent - 2023 (profit) 3.000 lei. Intrebare: 1. Cum constituim si care va fi suma rezervei legale la finalul ...
Mai132024
Tratamentul fiscal al produselor acordate cu titlu de mostra
de
Alexandru Palaghia
valabil la 13 Mai 2024
Intrebare: Suntem o societate de comert cu ridicata si dorim sa acordam clientilor nostri cateva produse gratuit cu aviz de expeditie. Dorim sa fie acordate ca si "Sampling", exista un un procent in care trebuie sa ma incadrez cu aceste produse gratuite si o baza legala? Multumesc!
Apr022024
Refacturare impozit pe cladire
de
Mariana Prejbeanu
valabil la 02 Apr 2024
Intrebare: In cazul unui contract de inchiriere imobil intre doua persoane juridice pentru desfasurarea unui activitati economice au fost refacturate de catre proprietarul imobiluli si cheltuielile cu impozitul pe cladire. Am urmatoarele intrebari: 1) se pot deduce aceste cheltuieli de chirias; 2) este obligatoriu a se consemna acest lucru in contract sau daca este consemnat ca chiriasul suporta cheluielile ...
Feb192024
Reducere impozit pe profit potrivit OUG 153/2020
de
Ionut Jinga
valabil la 19 Feb 2024
Intrebare: La trimestrul 4 2023 am devenit platitor impozit pe profit, inainte fiind cu impozit pe venit 1%. Daca la finele anului beneficiez de bonificatie in valoare de 12%, conform ordonantei 153/2020, o aplic procentual la valoarea impozitului pe profit trim 4 sau scad si din impozitul pe venit? Exemplu, va rog.
Feb012024
Contractul de mandat/administrare - micro
de
Anastasia Bogaciuc
valabil la 01 Feb 2024
Intrebare: O societate comerciala are acelasi asociat (unic) si administrator. Pentru contractul de administrare se poate considera cerinta indeplinita ca societatea sa fie microintreprindere? Daca da, in ce conditii?