Retur de produse. Plafoane de numerar
valabil la 05 Nov 2023
Intrebare: Societatea noastra vinde cu amanuntul, pe baza de bon fiscal, produse cu valori care deseori sunt peste 5.000 lei. Sunt destul de dese situatiile in care clientul, persoana fizica, doreste sa faca schimb de produs, adica se returneaza produsul deja achizitionat (inainte de legea 296 din 26.10.2023 sau care a fost achitat cu cardul) si cumpara altul de minimum aceeasi valoare. In practica se emite o factura de storno pentru produsul returnat si o dispozitie de plata de valoarea egala cu cea a facturii de storno. Imediat se face o vanzare pentru produsul dat la schimb pentru care se emite bon fiscal care se incaseaza astfel: cash - pentru valoarea de pe dispozitia de plata emisa pentru retur SI diferenta (daca e cazul) fie cash, fie card. In fapt, banii din dispozitia de plata nu au fost platiti clientului si nici incasati (pe bonul fiscal), doar ceea ce a depasit valoarea dispozitiei de plata. Cum ar trebui sa procedam astfel incat sa respectam plafoanele de incasari si plati prevazute de legea 296 din 26.10.2023? Am vrea sa putem face aceste tranzactii pe loc, astfel incat sa nu pierdem cumparatorul (mergand pe varianta de plata in cont bancar a produsului returnat, urmand ca vanzarea sa aiba loc ulterior). Multumesc!
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulFiscal.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un Click AICI)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro -
cel mai apreciat site de consultanta fiscala din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu: TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 90.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in fiscalitate si contabilitate
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT ! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "SAF-T 2025"!
Intrebari similare din categoria Operatiuni de trezorerie
19Mar2025
Avans spre decontare, plata in numerar in Germania
de
Elena Garofil
valabil la 19 Mar 2025
Intrebare:
Achizitii auto din alt stat membru UE. In cazul in care este necesara plata cash in alt stat membru UE pentru achizitii auto (fara posibilitate transfer bancar) cum as putea proceda? Autoturismul depaseste suma de 5000 lei (plafon avans spre decontare), persoana care merge in Germania dupa masina este nevoita sa detina suma de 5000 euro. Problema este depasirea planfonului pentru avansul spre ...
07Ian2025
Factura incasata cu bon fiscal, ulterior emiterii
de
Profeanu Laura
valabil la 07 Ian 2025
Intrebare:
Facturile emise cu valoare mai mica de 5.000 lei, se pot incasa numerar, cu bon fiscal la o data ulterioara? Multumesc!
22Nov2024
Sold registru casa
de
Alexandru Palaghia
valabil la 22 Nov 2024
Intrebare:
Cum se poate proceda in cazul unei societati avand ca obiect comertul cu amanuntul (alimente, bauturi, tutun, produse de uz casnic) al carei administrator achita majoritatea facturilor de marfa in numerar, din casierie insa nu tine evidenta stricta a soldului acesteia, rezultand, ocazional, zile cu sold negativ in registrul de casa (per total, soldul la inceputul si la finalul lunii este ...
18Nov2024
Casierie pe minus
de
Anastasia Bogaciuc
valabil la 18 Nov 2024
Intrebare:
Societatea face incasari preponderent prin banca, avand soldul in casierie de 150 lei. Insa a alimentat carburant, achitand cu cardul personal si apoi a mai facut o plata in numerar mai mare deca soldul din caserie (desigur, in limita legala, de 2000 lei).
Intrebari:
1. Pe ce cont inregistrez plata cu cardul personal (creditare)?
2. Soldul caseriei este negativ (minus 1850 lei), este ...
25Oct2024
Depunere numerar in contul societatii. Legea 702015
de
Irina Dumitrescu
valabil la 25 Oct 2024
Intrebare:
Care este procedura in cazul unui asociat al unui SRL care a depus in contul bancar curent al firmei o suma in numerar ce a fost utilizata la plata unei facturi emisa de un furnizor al societatii (in contextul interzicerii operatiunilor de creditare in numerar a societatilor incepand din data de 11.11.2023)? Care ar fi implicatiile dpdv contabil si fiscal sau cum anume poate fi reglata ...
11Oct2024
Plafoane de incasari si plati in numerar
de
Ionut Jinga
valabil la 11 Oct 2024
Intrebare:
Va rog sa-mi spuneti care este plafonul de incasari si plati cu numerar pentru persoane fizice si juridice , in prezent si incepand cu 01.01.2025.