Salariati detasati in Italia peste 183 de zile. Impozit pe salarii retinut in Romania si Italia. Evitarea dublei impuneuri. Aspecte restituire impozit retinut in plus in Romania
Raspuns oferit deConstanta Popa
Consultant fiscal
valabil la 13 Mai 2022
Intrebare: Societate romana are contracte de prestari servicii in Italia. Angajatii au fost detasati pentru efectuarea lucrarilor in Italia. Toti angajatii detasati au avut documentul A1 pe toata perioada prestarii serviciilor. Contributiile sociale s-au platit numai in Romania, acestia avand doc.A1. Insa societatea a platit pentru toata activitatea desfasurata, impozit pe salarii pentru salariul din Romania pentru fiecare angajat detasat. Separat a fost achitat de catre societate impozit pe venit in Italia pentru veniturile obtinute pentru activitatea desfasurata, in Italia fiind impozitata remuneratia neta (salariu din Romania si diurna), o suma de impozit achitata mai mare decat cea din Romania. Societatea are deschis si punct de lucru in Italia, dar salariile au fost achitate din Romania pentru cei detasati. Activitatea s-a desfasurat in mod continuu pe santierele navale din Italia cel putin pe perioada 2017-2022 pe care o analizez in prezent. Salariatii au fost detasati mai intai pe o perioada de 60 de zile conform Codului muncii, apoi au fost efectuate prelungiri succesive de cate 60 de zile. Intrebarea este daca ne aflam in cazul dublei impuneri si cum se efectueaza rectificarea declaratiilor in acest caz? Societatea a inregistrat retinerea impozitului pe salarii in Romania 421 = 444 si a achitat la bugetul de stat si 635.IT = 5121 plata impozit venit Italia, impozitele fiind declarate nominal conform declaratiilor busta paga si achitate in Italia.
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro
Login utilizator
De ce sa te inregistrezi?
- 47 de experti sunt la dispozitia ta 24 / 7 / 365!
- Ai acces la o baza de date cu 90.000 intrebari si raspunsuri din contabilitate, fiscalitate, impozit pe salarii.
- Toate informatiile din portal iti stau la dispozitie oricand si din orice locatie!
- Accesul total in portal consultanta personalizata te costa acum doar 4 lei/zi, TVA inclusa.
- Consultanta oferita de specialistii PortalCodulFiscal.ro
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "Intreprinderi legate
Impozit micro sau impozit pe profit?"!
Intrebari similare din categoria Aplicarea Conventiilor pentru evitarea dublei impuneri
Nov222024
Impunere venituri din dividende persoana juridica Franta
de
Elena Ionescu
valabil la 22 Nov 2024
Intrebare:
Suntem o companie romaneasca (societate pe actiuni) parte a unui grup multinational cu sediul in Franta. Avem doi actionari - doua societati, una din Franta cu 99.5% din actiuni, celalalta din Romania cu 0.5% din actiuni. Dorim sa oferim dividende din rezultatele reportate al anilor anteriori. Ce implicatii din punct de vedere al taxelor exista? Impozit pe dividende, witholding tax?
Nov172024
Plata dobanda bruta nerezident. Implicatii impozit pe veniturile nerezidentilor
de
Constanta Popa
valabil la 17 Nov 2024
Intrebare:
Daca am platit bancii din Grecia dobanda bruta, inclusiv taxe, impozit de 16 %, societatea noastra mai are vreo obligatie fiscala de declarat / platit? Multumesc.
Nov182024
Venituri din comisioane pentru o firma din Polonia. Nerezidenti
de
Anastasia Bogaciuc
valabil la 18 Nov 2024
Intrebare:
O SRL din Polonia factureaza comision catre societatea noastra. Detinem certificat de rezidenta fiscala. Societatea din Polonia plateste impozit pe profit in tara sa si a impozitat deci inclusiv veniturile obtinute din comisionul facturat catre noi.
In aceasta situatie, potrivit prevederilor conventiei de evitare a dublei impuneri dintre Romania-Polonia, considerati ca societatea din Romania ...
Nov142024
Dobanzi la credite bancare externe. Impozit pe veniturile nerezidentilor
de
Constanta Popa
valabil la 14 Nov 2024
Intrebare:
Societatea noastra are 2 credite externe la banci in Grecia.
Va rog sa-mi spuneti care sunt obligatiile de plata / declarare in ceea de priveste impozitul pe dobanzi.
Care care sunt obligatiile de plata / declarare in ceea de priveste impozitul in cazul in care detinem certificat de rezidenta fiscala din Grecia?
In cazul in care nu detinem certificat de rezidenta fiscala din Grecia?
...
Nov082024
Impozitarea veniturilor realizate de o formatie muzicala rezidenta in Ucraina, din Romania
de
Elena Ionescu
valabil la 08 Nov 2024
Intrebare:
Pentru o factura de la o societate din Ucraina, privind o prestatie live a unei formatii de muzica, in cadrul unui festival de film, organizat in Romania, care este cota de impozit care se aplica, in cazul in care societatea din Ucraina prezinta certificat de rezidenta fiscala? Dar daca nu prezinta certificat de rezidenta fiscala? Multumesc.
Oct232024
Impozitare venituri avocat care locuieste in alt stat
de
Elena Ionescu
valabil la 23 Oct 2024
Intrebare:
O avocata inregistrata in Baroul din Romania, sta mai mult de 183 de zile in Belgia, dar vine la procese in Romania, in ce tara se impoziteaza?