Schimbul de bunuri sau servicii
Va rugam sa ne sprijiniti in intelegerea din punct de vedere contabil si fiscal a unui contract de barter, ce reprezinta acordarea unor echipamente neutilizate ale societatii A in schimbul unor servicii prestate de un furnizor - societate B, servicii ce reprezinta cheltuieli de exploatare pentru societatea A (conectate cu cifra de afaceri). Intelegerea noastra este ca din punct de vedere juridic si contabil, acest tip de contract de barter are ca unic efect eliminarea transferului de bani intre cele 2 societati, folosindu-se compensarea ca operatiune contabila dar se pastreaza obligativitatea de a emite facturi fiscale in ambele societati, fiind considerate livrari de bunuri/prestari servicii conform art. 272 din codul fiscal. Este corecta aceasta interpretare? Sau exista si alta abordare din punct de vedere contabil-fiscal? Multumesc!
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro
Login utilizator
De ce sa te inregistrezi?
- 47 de experti sunt la dispozitia ta 24 / 7 / 365!
- Ai acces la o baza de date cu 90.000 intrebari si raspunsuri din contabilitate, fiscalitate, impozit pe salarii.
- Toate informatiile din portal iti stau la dispozitie oricand si din orice locatie!
- Accesul total in portal consultanta personalizata te costa acum doar 4 lei/zi, TVA inclusa.
- Consultanta oferita de specialistii PortalCodulFiscal.ro
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "SAF-T 2025"!