Scrisoare de renuntare la recuperarea soldului creditului primita din partea bancii
Raspuns oferit deOlga Crevelescu
Consultant fiscal, Formator autorizat A.N.C.
valabil la 30 Iul 2020
Intrebare: Firma platitoare de impozit pe profit are contractat un credit bancar pentru care inregistreaza intarzieri repetate la plata ratelor. Societatea primeste scrisoare din partea bancii ca aceasta renunta la recuperarea soldului creditului si datoria se stinge "in temeiul art.1629 si urmatorul Cod Civil, Remiterea de datorie". Care sunt implicatiile fiscale si monografia contabila pentru stingerea creditului? As avea nevoie de un raspuns urgent, daca se poate, in vederea finalizarii bilantului contabil pe 2019.
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro
Login utilizator
De ce sa te inregistrezi?
- 47 de experti sunt la dispozitia ta 24 / 7 / 365!
- Ai acces la o baza de date cu 90.000 intrebari si raspunsuri din contabilitate, fiscalitate, impozit pe salarii.
- Toate informatiile din portal iti stau la dispozitie oricand si din orice locatie!
- Accesul total in portal consultanta personalizata te costa acum doar 4 lei/zi, TVA inclusa.
- Consultanta oferita de specialistii PortalCodulFiscal.ro
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "Intreprinderi legate
Impozit micro sau impozit pe profit?"!
Intrebari similare din categoria Reorganizari de societati
Mar072023
Venit din lichidare persoane juridice
de
Costin A. Istrate
valabil la 07 Mar 2023
Intrebare: Ce se intampla cu venitul din lichidare in situatia in care unul din asociati este tot persoana juridica? In situtia in care nu se retine 10% impozit, cum va fi tratat acest venit in evidenta societatii care incaseaza venitul?
Mar052023
Sold cont 4511. Divizare partiala. Transfer active
de
Vera Constantin
valabil la 05 Mar 2023
Intrebare: Aceasta firma in octombrie a fost divizata, s-au infiintat 3 societati noi si din firma initiala s-a desprins cate o ramura de activitate, ramanand una singura. Societatea care s-a ocupat de divizare a facut acest lucru prin intermediul conturilor 4511(anexat). Nu este clar ce se va intampla cu soldul contului 4511 la fiecare firma, cum se vor solda aceste conturi? Asociatii sunt aceiasi la ...
Mar032023
Venit impozabil lichidare persoana juridica
de
Costin A. Istrate
valabil la 03 Mar 2023
Intrebare: Avem o societate care intra in procedura de dizolvare printr-o hotarare AGA din 31.12.22. Mentionam ca in luna februarie s-au depus in termen declaratiile lunare aferente precum si S1003, D101 pentru 2022 si S1039 initial. In luna martie urmeaza sa se declare radierea, daca in urma inregistrarilor efectuate pentru a obtine balanta in zero, obtinem pe contul 456 un sold mai mare decat capitalul ...
Feb012018
Compensare intre actiuni si credite
de
Mariana Prejbeanu
valabil la 01 Feb 2018
Intrebare: O societate comerciala A are inregistrate in contabilitatea ei sume in contul 261, actiuni la o alta societate B si credite primite de la societatea B. Societatea B urmeaza sa se lichideze. Se poate face o compensare intre actiuni si credite, plecand de la faptul ca societatea A nu mai poate sa returneze creditul sau care ar fi solutia de rezolvare a acestei situatii? Care sunt implicatiile ...
Ian242017
Societate in insolventa
de
Irina Dumitrescu
valabil la 24 Ian 2017
Intrebare: Societate cu raspundere limitata intra in insolventa din 28.02.2015. In data de 15.06.2016 a fost aprobat prin hotarare judecatoreasca definitiva planul de reorganizare judiciara va rugam sa ne precizati:
1. Care este termenul de trecere pe venituri a furnizorilor si creditorilor care nu au fost prinsi in planul de reorganizare, plan care a fost aprobat prin Hotarare judecatoreasca definitiva la ...
Ian252016
Obligatii declarative pentru societate absorbita
de
Elena Ionescu
valabil la 25 Ian 2016
Intrebare: Are loc fuziunea prin absorbtie a doua societati comerciale (ambele societati sunt platitoare de TVA lunar, si ambele societati sunt platitoare de impozit pe profit).
1. Data de referinta a fuziunii, respectiv data situatiilor financiare pe baza carora s-a intocmit Proiectul de fuziune este 30.04.2015.
2. Data efectiva a fuziunii, data la care se realizeaza transferul activelor si pasivelor de ...