Stingerea obligatiei principale prin darea in plata
valabil la 24 Mai 2024
Intrebare: Va rugam sa ne oferiti o solutie cu privire la tratamentul contabil si fiscal pentru un contract de dare in plata. Ne confruntam pentru prima data cu aceasta situatie si avem perceptii diferite intre departamente (financiar-contabil, juridic, marketing, logistic etc). Pentru o intelegere unitara si corecta avem nevoie de parerea unui specialist, motiv pentru care apelam la ajutorul dvs. Cativa dintre partenerii nostri (avand atat calitate de clienti, cat si calitate de furnizori) ne-au prestat servicii de marketing. Pentru stingerea datoriei s-a agreat in contract/act aditional, darea in plata a produselor comercializate de catre societatea noastra. Mentionam ca produsele care fac obiectul acestui tip de contract, reprezinta livrari suplimentare fata de comenzile efectuate in baza contractului de vanzare-cumparare, incheiat anterior. Va redau mai jos extrase din contract / acte aditional care fac referire la darea in plata. Cazul 1: La articolul privind Pretul contractului se mentioneaza: - partile convin in mod extres ca plata pretului sa se realizeze prin transmiterea proprietatii urmatoarelor produse comercializate de beneficiar, a caror valoare este cel putin egala cu pretul prezentului contract (produs: Metos) Cazul 2: La articolul Obiect (din Actul aditional la contract), se mentioneaza: - in vederea stingerii totale a obligatiei de plata a sumei de X lei rezultat din contractul mai sus mentionat, Beneficiarul da, iar Prestatorul primeste prin dare in plata urmatoarele produse comercializate de beneficiar, in valoare totata de x lei (produs: Los Ovados); Intrebari: 1. Ce documente se intocmesc la livrarea produselor care fac obiectul darii in plata? Aviz de expeditie, factura, etc? 2. In cazul in care se emite factura, valoarea produselor facturate reprezinta venit pentru societatea noastra? 3. Este obligatoriu sa se intocmeasca si proces verbal de compensare pentru stingerea datoriilor reciproce? 4. Exista o varianta in care produsele livrate sa nu fie asimilate unei livrari de bunuri adica sa nu trebuiasca inregistrate venituri in contabilitatea noastra? 5. Orice alte clarificari ne-ar fi utile. Va multumim, toate cele bune!
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro
Login utilizator
De ce sa te inregistrezi?
- 47 de experti sunt la dispozitia ta 24 / 7 / 365!
- Ai acces la o baza de date cu 90.000 intrebari si raspunsuri din contabilitate, fiscalitate, impozit pe salarii.
- Toate informatiile din portal iti stau la dispozitie oricand si din orice locatie!
- Accesul total in portal consultanta personalizata te costa acum doar 4 lei/zi, TVA inclusa.
- Consultanta oferita de specialistii PortalCodulFiscal.ro
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "SAF-T 2025"!
Intrebari similare din categoria Inregistrari contabile
Dec222024
Lichidare voluntara societate. Termen situatii financiare
de
Mariana Prejbeanu
valabil la 22 Dec 2024
Intrebare:
Asociatul unic al unei societati cu raspundere limitata, fara activitate de la sfarsitul anului 2019, neplatitoare de TVA, platitoare de impozit pe profit, a hotarat la data de 16.12.2024 lichidarea voluntara a societatii. Soldurile din balanta la data deciziei sunt: C1012 = 600; C1061 = 100; D1171 = 75842; D4482 = 108; D461 (avans nedecontat la data bilanutul) = 4750; C4551 = 80000. Va rog,
...
Dec102024
Achizitia si revanzarea brazilor de Craciun
de
Profeanu Laura
valabil la 10 Dec 2024
Intrebare:
Societatea noastra doreste sa achizitioneze de la o persoana fizica, fara nicio forma de organizare, brazi in vederea revanzarii lor catre alte societati. Care sunt documentele care trebuie sa le folosim? Este suficient borderoul de achizitie pentru intrare in gestiune? Pentru iesirea din gestiune este suficienta factura? In opinia noastra, acesti brazi nu intra in sfera materialului lemnos, ...
Nov292024
Recunoasterea provizioanelor de munca
de
Alexandru Palaghia
valabil la 29 Nov 2024
Intrebare:
Care este pocedura pentru constituire provizioane pentru concediile de odihna neefectuate la final de an? Aceste provizioane sunt obligatorii? Care sunt inregistrarile contabile ce trebuie facute, dar si ce documente se intocmesc? Multumesc!
Nov222024
Acordare cadouri de Craciun clientilor
de
Gina Popescu
valabil la 22 Nov 2024
Intrebare:
De Craciun dorim sa trimitem/dam clientilor nostri pachete cadou. Unor clienti vom trimite pe curier pachetele, iar altora vom duce personal pachetele. Intern am intocmit o lista clara cu clientul si numele persoanei careia ii dam cadoul.
Intrebarea este: Care sunt inregistrarile contabile pe care trebuie sa le facem?
Nov202024
Decontare ochelari
de
Profeanu Laura
valabil la 20 Nov 2024
Intrebare:
Referitor la decontarea ochelarilor de vedere, conform recomandarii Directivei Europene.
Firma noastra deconteaza in limita a 400 lei/an, contra/valoarea ochelarilor de vedere pentru angajati.
In acest scop a fost intocmita o procedura in care sunt precizate categoriile de personal eligibile si documentele justificative necesare a fi prezentate, adica:
- recomandarea mediculul de ...
Sep282024
Lichidare societate pe actiuni. Monografie actionar persoana juridica (tituri de participare, clienti incerti)
de
Gina Popescu
valabil la 28 Sep 2024
Intrebare:
O societate comerciala (A) are ca actionar majoritar (99%) o alta societate comerciala (B). Societatea comerciala A a incheiat procesul de lichidare si conform actului de lichidare se transfera catre actionarul majoritar (B), creante, terenuri si cladiri in valoare de 40.000.000 lei. In contabilitatea societatii comerciale B exista titlurile de participare (261) detinute la societate ...