Tipuri de impunere pentru activitatea desfasurata de o persoana juridica in Romania
Raspuns oferit deSerju Dumitrescu
Expert contabil, Auditor financiar, Doctor in economie
valabil la 15 Iun 2017
Intrebare: Am fondat o companie in Franta si dorim sa dezvoltam un produs software. Ne-am gandit sa creem o companie si in Romania care sa se ocupe de dezvoltarea produsului.
Compania din Franta trebuie sa detina in totalitate compania din Romania si cautm solutia cea mai buna din punct de vedere al fiscalitatii.
Care va fi modul de impozitare a societatii din Romania?
Compania din Franta trebuie sa detina in totalitate compania din Romania si cautm solutia cea mai buna din punct de vedere al fiscalitatii.
Care va fi modul de impozitare a societatii din Romania?
• Tip societate: S.R.L.
• Numar de angajati: 1-10 angajati
• Cod CAEN: produse software
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro
Login utilizator
De ce sa te inregistrezi?
- 47 de experti sunt la dispozitia ta 24 / 7 / 365!
- Ai acces la o baza de date cu 90.000 intrebari si raspunsuri din contabilitate, fiscalitate, impozit pe salarii.
- Toate informatiile din portal iti stau la dispozitie oricand si din orice locatie!
- Accesul total in portal consultanta personalizata te costa acum doar 4 lei/zi, TVA inclusa.
- Consultanta oferita de specialistii PortalCodulFiscal.ro
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "Intreprinderi legate
Impozit micro sau impozit pe profit?"!
Intrebari similare din categoria Tranzactii intre persoane afiliate
Mai202024
Tratamentul fiscal al veniturilor din cesionarea titlurilor de participare
de
Alexandru Palaghia
valabil la 20 Mai 2024
Intrebare: Societatea A care este un SA cu sediul in Romania are doi actionari: societatea B rezidenta in Spania si societatea C un SRL, cu rezidenta in Romania si cu capital integral spaniol Societatea B detine, de asemenea 90% din capitalul societatii C. Societatea C doreste sa cedeze actiunile sale la societetea A catre societatea B. Ce implicatii fiscale presupune acest transfer? Multumesc.
Mai072024
Asociere in participatie. Aport
de
Profeanu Laura
valabil la 07 Mai 2024
Intrebare: Societati afiliate: Societatea A detine 25% din societatea B, acestea sunt si afiliate. Societatea B va construi un hotel, insa asociatii persoane juridice vor aduce aport in societatea B conform procentelor detinute pana la finalizarea hotelului. Cum va putea fi contabilizat acest aport daca banii nu se doresc a fi restituiti in urma vanzarii/inchirierii hotelului? Care sunt conturile care se ...
Feb202024
Persoane afiliate, recunoastere cheltuieli cu deprecierea creantelor neincasate
de
Elena Ionescu
valabil la 20 Feb 2024
Intrebare: Firma A are in evidenta clienti neincasati - firma B -in suma de 450.000 lei. Facturiile au fost emise de catre firma A in perioada 01.10.2010-31.12.2019, fiind calculate si achitate toate impozitele si taxele aferente acestor venituri (impozit profit si TVA). Actionarul majoritar al firmei B, in perioada 2010-2019 a fost actionar si in firma A. Se pot considera aceste sume neincasate de catre ...
Feb212024
Inchidere imprumut nerecuperat. Implicatii fiscale
de
Mariana Prejbeanu
valabil la 21 Feb 2024
Intrebare: Imprumut acordat intre parti afiliate in care societatea imprumutatoare nu mai poate recupera imprumutul acordat. Care ar fi implicatiile fiscale la trecerea pe cheltuieli a sumei imprumutate, societatea este platitoare de impozit pe profit. Inchiderea sumei nerecuperate cu suma creditata firmei de catre administratorul firmei imprumutatoare? Va rog sa imi comunicati opinia si implicatiile ...
Ian192024
Microintreprindere, detinere indirecta, asociati afiliati
de
Amelia Dumitras
valabil la 19 Ian 2024
Intrebare: O persoana fizica detine o microintreprindere cu un procent de 100%. Sotia detine si ea o alta microintreprindere tot cu 100%. De la 1 ianuarie mai pot fi ambele microintreprinderi sau se considera detinere indirecta? Multumesc.
Ian172024
Incadrare la microintreprinderi in cazul intreprinderilor legate
de
Olga Crevelescu
valabil la 17 Ian 2024
Intrebare: O societate comerciala este detinuta de doi asociati persoane fizice (A si B) in procente A 50% si B 50%. Aceasta societate este platitoare de impozit pe profit cu o CA de 1.000.000 euro. Asociatul A este administrator. Aceeasi asociati detin o alta societate comerciala in aceleasi procente. Aceasta societate este microintreprindere cu o CA de 100.000 euro. Asociatul A este administrator. Mai ...