Tratament contabil plantatie agricola
valabil la 30 Iul 2021
Intrebare:
O societate comerciala, microintreprindere, platitoare de tva, a achizitionat in decembrie 2020 un teren arabil pe care era cultivat grau. (La vanzare dec 2020, terenul s-a scos dintr-un contract de arenda, practic s- a cumparat un teren arabil, liber de sarcini, dar cultivat).
Acum in iulie s-a facut recoltarea graului (s-a treierat cu combina si transportat la siloz) de catre o societate care doreste sa cumpere acest grau, urmand sa primim o factura de prestari servicii pentru recoltare grau.
Avand in vedere ca
- terenul nu este dat in arenda
- societatea nu are si nu va avea in obiectul de activitate cultura cerealelor si nici "vanzarea" acestora,
- doreste sa valorifice acest grau la o firma de profi, tot platitoare de tva,
- aceasta recoltare este o activitate ocazionala ce a rezultat in urma achizitiei terenului cultivat;
- pentru aceasta recolta, s-au efectuat numai de catre terti, doar operatiuni de recoltare (treierat si transport), de catre societatea in cauza nu s-a facut achizitie de seminte, nu s-a cultivat, nu sunt salariati.
- facturarea doreste sa se faca pe kg grau cu pret unitar/kg; (stim ca facturarea se face cu taxare inversa)
Cum este corect din punct de vedere contabil?
- poate sa considere veniturile din aceasta valorificare pe contul 758 alte venituri iar chletuielile direct pe contul 628 si pe factura va scrie "valorificare productie grau cultivat inainte de achizitionare teren arabil" cu kg grau la cantitate?
- sau trebuie sa opereze obligatoriu cu conturlie de stocuri si productie (711, 345,)?
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulFiscal.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un Click AICI)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro -
cel mai apreciat site de consultanta fiscala din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu: TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 90.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in fiscalitate si contabilitate
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT ! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "SAF-T 2025"!
Intrebari similare din categoria Venituri
27Mar2025
Inregistrare contract de sponsorizare ONG
de
Gina Popescu
valabil la 27 Mar 2025
Intrebare:
Un ONG al carui cod CAEN este 8541- Invatamant superior non-universitar primeste venituri din sponsorizari pentru perioada 2024-2025 in cadrul aceluiasi contract.
Deoarece veniturile incasate din sponsorizari fac referire atat la anul 2024 cat si anul 2025, cum este mai corect a fi inregistrate in contabilitate?
a) Inregistrarea pe venituri in totalitate a sponsorizarilor primite
sau
...
06Mar2025
Regimul fiscal al refacturarilor de cheltuieli
de
Alexandru Palaghia
valabil la 06 Mar 2025
Intrebare:
Alaturi de onorariul / remuneratia cuvenita Prestatorului, Beneficiarul va fi dator sa achite acestuia si contravaloarea taxelor, impozitelor, costurilor etc. suportate de Prestator in numele / favoarea Beneficiarului sau pentru prestarea serviciilor (transport, expedieri, depozitari etc.) fie ca acestea sunt prestate / realizate direct de catre Prestator sau prin terti contractati de acesta ...
02Feb2025
Calcul bonificatie microintreprindere
de
Mariana Prejbeanu
valabil la 02 Feb 2025
Intrebare:
Va rog frumos daca aveti vreun model de calcul al bonificatiei pentru microintreprindere cu conturile contabile din balanta. Adica ce adun, impart, dar sa am un exemplu direct pe conturi contabile. Multumesc.
30Ian2025
Contabilitate de angajamente
de
Profeanu Laura
valabil la 30 Ian 2025
Intrebare:
Societate Nationala cu capital de stat, care aplica IFRS, a inregistrat in anul 2021 in evidenta contabila o ajustare de depreciere de 100% pentru o creanta client.
In anul 2024 societatea castiga procesul in instanta urmand sa fie incasat creanta in luna februarie 2025, inainte de depunerea situatiilor financiare pentru anul 2024.
Ajustarea constituita se va anula prin trecerea pe venit ...
25Ian2025
Principiul contabilitatii de angajamente
de
Profeanu Laura
valabil la 25 Ian 2025
Intrebare:
O companie din domeniul real estate ofera stimulente chiriasilor la semnarea sau renegocierea contractelor. Prin urmare, veniturile din chirii obtinute ca urmare a acestor stimulente sunt liniarizate. Avem urmatoarele situatii:
1. Un chirias existent a beneficiat de 7 luni de chirie gratuita la inceputul contractului (2022). In decembrie 2024, acest chirias a decis sa inchirieze un spatiu ...
19Dec2024
Renuntare imprumut asociat
de
Gina Popescu
valabil la 19 Dec 2024
Intrebare:
Asociatul unic a imprumutat firma. Inca nu reuseste sa o faca profitabila, intentionand sa obtina un credit de la banca sau sa aplice pentru fonduri europene i-ar trebui sa obtina profit la 31.12.2024. O solutie ar fi sa renunte la creditarea facuta societatii si societatea sa transforme sumele in venituri. Este posibil? Ce implicatii fiscale are fi, platim impozit pe venituri? Este mai bine ...