Tratament fiscal, coduri TVA si WHT - achizitii servicii intracomunitare
valabil la 12 Apr 2023
Intrebare: Achizitionam un echipament din afara tarii care implica si instalarea lui in Romania. In contract bunurile si serviciile sunt cotate separat. Am primit o factura de avans pe 40% din suma pe care nu este facuta impartirea - servicii/bunuri. As dori sa stiu urmatoarele: 1. Care este tratamentul fiscal pe care ar trebui sa il aplic pe parte de TVA - livrare cu instalare sau servicii si bunuri achizitionate separat si cum ar trebui sa declar in 300 si in 390? 2. WHT - trebuie sa cer certificat de rezidenta fiscala si sa declar operatiunea in declaratia 017 si daca da, de la ce data - 30 de zile de la semnarea contractului? 3. Pe ce codificare SAF-T de TVA si WhT ar trebui sa pun operatiunea? Avansul pe ce tip de codificare de TVA?
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulFiscal.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un Click AICI)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro -
cel mai apreciat site de consultanta fiscala din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu: TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 90.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in fiscalitate si contabilitate
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT ! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "SAF-T 2025"!
Intrebari similare din categoria e-Factura
e-Transport SAF-T
20Dec2024
Declaratii activitate desfasurata inainte de data fuziunii
de
Gina Popescu
valabil la 20 Dec 2024
Intrebare:
Doua societati fuzioneaza prin absorbtie. Atat absorbita, cat si absorbanta, depun SAF-T. Fuziunea finalizandu-se in cursul trim IV (01.12). Cum procedam cu depunerea declaratiilor trimestriale SAF-T si Taxa pe Cifra de afaceri?
27Nov2024
Transfer bunuri intre gestiuni, valoare declarata in e-Transport
de
Elena Garofil
valabil la 27 Nov 2024
Intrebare:
O societate comerciala face transferul marfurilor din depozit catre magazinele sale din tara pe baza avizului. Daca la aprovizionarea magazinelor valoarea de pe aviz fara TVA se completeaza pentru obtinerea codului UIT, la returul marfurilor catre depozit ce valoare trec (pe aviz se trece valoarea marfurilor de pe raft, cu adaos si tva neexigibil si ar dura foarte mult sa identifice vanzatorul ...
16Sep2024
RO e-factura B2C
de
Profeanu Laura
valabil la 16 Sep 2024
Intrebare:
O persoana fizica, rezidenta in Romania, obtine venituri din inchirierea in scop turistic a locuintei personale, impozitarea venitului se face anual, la norma de venit. Nu este inregistrata ca platitor TVA, venitul anual obtinut fiind sub plafonul reglementat de art. 310 din Codul fiscal.
Este obligata sa emita factura la cererea clientului pentru serviciile de cazare? Va fi obligata sa ...
17Iul2024
Achizitii intracomunitare cu auto propriu. Obligatia obtinerii codului UIT
de
Profeanu Laura
valabil la 17 Iul 2024
Intrebare:
O societate achizitioneaza marfuri din UE si le transporta cu masina proprie cu o capacitate mai mare de 2.5t. Valoarea totala a acestor marfuri depaseste 10.000 lei, insa ele sunt pe facturi diferite.In acest caz va trebui scos codul UIT, avand in vedere ca cei 10.000 lei se obtin prin insumarea facturilor aferente marfurilor din masina?
11Iun2024
Bunuri cu risc fiscal ridicat transportate rutier care fac obiectul monitorizarii prin Sistemul RO e-Transport
de
Profeanu Laura
valabil la 11 Iun 2024
Intrebare: In contextul modificarilor privind declararea in E-transport, societatea care are ca activitate comercializarea de piese auto, livreaza pe teritoriul Romaniei marfa, care nu este incadrata la bunuri cu risc fiscal, catre clienti. Livrarea se face de catre furnizor, cu autovehiculele proprii care depasesc 2.5 tone. Pentru aceasta livrare trebuie obtinut codul UIT incepand cu 01.07.2024? Furnizorul ...
13Iul2022
Utilizarea sistemelor e-factura si e-transport pentru serviciile de lohn
de
Alexandru Palaghia
valabil la 13 Iul 2022
Intrebare: Livram servicii intracomunitare de bunuri cu risc (regim lohn), avem obligatia inscrierii in sistemul Ro e-Factura? Dar in Ro e-Transport?