Tratament fiscal. Vouchere de vacanta
valabil la 14 Iul 2014
Intrebare: Un birou notarial vrea sa ofere tichete de vacanta salariatilor. Art. 48 din Codul Fiscal pct. 5-f.1 ne spune ca tichetele de vacanta acordate de angajator sunt deductibile limitat potrivit legii. Legea 94/2014 la art. 3 spune ca tichetele de vacanta acordate de angajator sant deductibile la calculul impozitului pe profit in limita a 6 salarii minime brute pe tara. Biroul notarial este platitor de impozit pe venit. Deci se pot acorda tichete de vacanta in limita a 6 salarii minime anual?
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Creeaza un CONT de TESTARE GRATUITA pentru a avea acces la toate raspunsurile din PortalCodulFiscal.ro, completand formularul de mai jos. (Poti vedea exemple de raspunsuri cu un Click AICI)
Informatii la zi oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro -
cel mai apreciat site de consultanta fiscala din Romania
Vrei sa ai acces instant la TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?
Este foarte simplu: TESTEAZA GRATUIT pentru 48 de ore!
- Ai la dispozitie o Baza de Date cu peste 90.000 de intrebari si raspunsuri
- Gasesti Legislatie la zi + Sfaturile specialistilor in fiscalitate si contabilitate
Completeaza formularul de mai jos si TESTEAZA GRATUIT ! Beneficiaza de oferta noastra speciala!
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "SAF-T 2025"!
Intrebari similare din categoria Impozit pe Profit Microintreprinderi
Mar052025
Acordare cadouri salariatilor de catre o societate cu capital integral de stat
de
Gina Popescu
valabil la 05 Mar 2025
Intrebare:
Societate comerciala cu capital integral de stat, actionar Primaria orasului care are inregistrata pierdere pe total in 2024.
Se pot acorda cadouri in bani salariatilor in limita a 300 ron, cu ocazia Pastelui avand in vedere ca acestea se incadreaza la cheltuieli sociale prevazute la art 25. din legea nr. 227/2015 ca urmare a reglementarilor fiscale aplicabile (OUG 156/2024 cu modificare OUG ...
Mai312024
Redirectionarea impozitului pe profit
de
Profeanu Laura
valabil la 31 Mai 2024
Intrebare: O Societate microintreprindere/ imp. profit doreste sa redirectioneze prin D177 impozit pe vent/profit pe anul 2023. Care este modul de calcul, daca societatea aplica bonificatie? Se calculeaza si redirectioneaza mai putin cu valoarea bonificatiei (la valoare impozitului platit)? Multumesc.
Mai092024
Impozit pe profit datorat in contextul OUG 1532020
de
Profeanu Laura
valabil la 09 Mai 2024
Intrebare: In cazul cheltuielilor de sponsorizare/mecenat/burse private, pentru stabilirea limitei in care acestea pot fi scazute din impozitul pe profit datorat, potrivit prevederilor art. 25 alin.(4) lit.(i) din Codul fiscal, procentul de 20% se aplica asupra impozitului pe profit datorat. Ce inseamna impozitul pe profit datorat - acesta este impozitul pe profit datorat inaintea aplicarii facilitatilor ...
Apr142024
Microintreprinderi cu actionari unici afiliati
de
Elena Ionescu
valabil la 14 Apr 2024
Intrebare: In baza reglementari legale actuale, mai pot fi interpretate ca fiind "intreprinderi legate" (in vederea stabilirii indeplinirii conditiilor de a aplica impozitul pe venitul microintreprinderilor) doua societati comerciale detinute de doi soti, daca fiecare sot este asociat unic si administator la societatea sa si, deci, nu detin parti sociale unul la societatea celuilalt?
Apr162024
Recuperarea pierderilor fiscale anterioare si dupa 1 ianuarie 2024
de
Elena Ionescu
valabil la 16 Apr 2024
Intrebare: In legatura cu pierderea fiscala de la 31.12.2023, aceasta se recupereaza incepand cu profiturile anului 2024 in limita a 70% din pierderea respectiva sau in limita a 70% din profitul inregistrat in 2024? Pentru a o recupera din profitul lunii martie 2024 trebuie sa am depusa declaratia 101 anticipat? Pentru pierderile fiscale inregistrate incepand cu anul 2024 se aplica acelasi principiu de ...
Apr152024
Redefinirea notiunii de intreprinderi legate. Impozitul micro in anul 2024
de
Dana Hristu
valabil la 15 Apr 2024
Intrebare: O societate care activeaza in domeniul HORECA, are cifra de afaceri in 2023 de peste 500.000 euro, cei doi actionari detin in societatea mentionata 50/50% si, de asemenea, mai detin intr-o alta societate un procent de 25/25%. Ce impozit vor avea cele 2 firme?