Tratamentul contabil aplicabil avansurilor transmise in cadrul asocierilor in participatiune
Raspuns oferit deAlexandru Palaghia
Expert contabil
valabil la 07 Sep 2022
Intrebare: Societatea ABC, platitoare de TVA, este lider de asociere ("Lider") pentru o asociere in participatiune ("Asociere"), care are ca obiect dezvoltarea unui proiect rezidential ("Proiectul"). Asocierea este formata din trei membri - X, Y si Z, fiecare dintre acestia detinand cote de participatie diferite. Inainte de finalizarea Proiectului, Asocierea (prin intermediul Liderului) semneaza antecontracte de vanzare-cumparare, pentru care incaseaza avansuri. Liderul emite pentru aceste avansuri facturi supuse TVA-ului. Contabilizarea operatiunilor este urmatoarea: 1. Emitere factura avans [Debit cont 411 Clienti = Credit cont 419 Clienti creditori 2. Incasare avans [Debit cont 512 Banca = Credit cont 411 Clienti]. Va rugam sa ne confirmati daca tratamentul contabil al avansului de mai sus este corect sau ar trebui ca avansul provenit din incheierea antecontractului de vanzare-cumparare sa fie inregistrat direct ca venit al Asocierii si repartizat de catre Lider asociatilor, prin decontul de venituri si cheltuieli.
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro
Login utilizator
De ce sa te inregistrezi?
- 47 de experti sunt la dispozitia ta 24 / 7 / 365!
- Ai acces la o baza de date cu 90.000 intrebari si raspunsuri din contabilitate, fiscalitate, impozit pe salarii.
- Toate informatiile din portal iti stau la dispozitie oricand si din orice locatie!
- Accesul total in portal consultanta personalizata te costa acum doar 4 lei/zi, TVA inclusa.
- Consultanta oferita de specialistii PortalCodulFiscal.ro
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "Intreprinderi legate
Impozit micro sau impozit pe profit?"!
Intrebari similare din categoria Contabilitatea de gestiune
Sep252024
Tratament contabil al cheltuielilor ulterioare
de
Profeanu Laura
valabil la 25 Sep 2024
Intrebare:
Bunul second hand achizitionat este o marfa si nu imobilizare corporala.
Sep062024
Tratament contabil al cheltuielilor ulterioare
de
Profeanu Laura
valabil la 06 Sep 2024
Intrebare:
Societatea achizitioneaza un bun SH in valoare de 25.000 lei.
Bunul SH necesita reparatii, reparatii care sunt facute in regie proprie si care au o valoare de 5.000 lei:
- piese: 3.500 lei
- manopera: 1.500 lei
Reparatiile respective (5.000 lei) maresc valoarea bunului SH sau merg direct pe cheltuiala? Care sunt inregistrarile contabile?
Mai182024
Cheltuieli efectuate cu scopul stimularii vanzarilor pentru laboratorul de cofetarie
de
Profeanu Laura
valabil la 18 Mai 2024
Intrebare: Pentru un laborator de cofetarie nou deschis, cum se procedeaza din punct de vedere contabil, ce implica si ce documente se intocmesc, daca la inceput se doreste sa se ofere produse gratuite pentru promovare, pachete pentru promovare, daca se doreste sa se testeze ingredientele (acestea vor fi o pierdere pentru societate)? Va rog sa ma ajutati cu monografie contabila si ce documente trebuie ...
Feb232024
Eroare inregistrare factura. Aspecte contabile si fiscale
de
Irina Dumitrescu
valabil la 23 Feb 2024
Intrebare: O firma care in 2022 era platitoare de impozit pe venit a inregistrat eronat o factura de servicii, astfel: 4111 = 707 X 4111=4427 Y. In 2023 se face corectia : 4111 = 707 -X 4111= 4427 -Y si 4111=1171 X 4111=4427 Y. Intrucat in 2022 era platitor de impozit pe venit, cheltuiala cu descarcarea din gestiune a marfii nu a influentat calcularea impozitului. 1. Dar in 2023, facand corectia cu minus a ...
Ian112024
Cheltuieli auto cu deductibilitate limitata 50%
de
Profeanu Laura
valabil la 11 Ian 2024
Intrebare: Societate pe actiuni, platitoare de impozit pe profit, cod CAEN: 7022, achizitioneaza in luna decembrie 2023 un autovehicul care va fi folosit atat in scop personal cat si pentru desfasurarea activitatii, deductibilitate 50%. Pe langa suma achitata pentru masina, acesta mai cumpara setul de anvelope de iarna, care au o valoare de aproape 7500 lei TVA. Cum vor fi incadrate aceste anvelope in ...
Dec072023
Descarcare gestiune stoc marfa fara rulaj si tratamentul fiscal
de
Alexandru Palaghia
valabil la 07 Dec 2023
Intrebare: Un depozit de piese auto are un stoc foarte vechi 50.000 lei din care cam o treime sunt piese vechi care s-au deteriorat sau nu mai corespund tehnic - uzate moral. Cum pot scoate din gestiune piesele care nu mai pot fi vandute sau valorificate datorita faptului ca sunt prea ruginite sau uzate moral si care ar fi implicatiile fiscale? Va multumesc!