Tratamentul subventiei primite ulterior efectuarii investitiei
Raspuns oferit deAlexandru Palaghia
Expert contabil
valabil la 07 Iul 2023
Intrebare: In luna iunie, la societatea noastra s-au finalizat lucrarile cu instalarea unor panouri fotovoltaice si a unei statii de incarcare electrica (pentru autoturisme). Toate aceste lucrari fac obiectul unui dosar de finantare nerambursabila prin programul ELECTRIC-UP (acceptat de Ministerul Energiei inca din 2022). Toate costurile investitiei au fost achitate din surse proprii, urmand sa recuperam cam 90% din cheltuieli dupa depunerea dosarului. Intrebare: incepand cu 01.07.2023 va trebuie sa calculez amortizarea la valoarea totala a investitiei, urmand ca dupa aprobare si incasare o parte din amortizare (corespunzator sumei recuperate) sa devina si venit din subventie? 2. Va rog sa ma sfatuiti in ce clasa de mijloace fixe incadrez panourile si statia de incarcare ca sa pot stabili perioada de amortizare. Fac urmatoarele precizari: in contractul de finantare s-a stabilit o suma maxima de decontare (valoarea investitiei este mai mare decat aceasta suma). Durata contractului este de 6 ani, 1 an perioada de implementare (in care ne-am incadrat) si 5 ani perioada de monitorizare. Multumim.
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro
Login utilizator
De ce sa te inregistrezi?
- 47 de experti sunt la dispozitia ta 24 / 7 / 365!
- Ai acces la o baza de date cu 90.000 intrebari si raspunsuri din contabilitate, fiscalitate, impozit pe salarii.
- Toate informatiile din portal iti stau la dispozitie oricand si din orice locatie!
- Accesul total in portal consultanta personalizata te costa acum doar 4 lei/zi, TVA inclusa.
- Consultanta oferita de specialistii PortalCodulFiscal.ro
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "Intreprinderi legate
Impozit micro sau impozit pe profit?"!
Intrebari similare din categoria Imobilizari
Nov142024
Durata de functionare mijloc fix second hand
de
Gina Popescu
valabil la 14 Nov 2024
Intrebare:
Am achizitionat un mijloc fix second hand, care este durata de depreciere pe care trebuie sa o consider la inregistrarea in contabilitate?
Nov042024
Tratament fiscal vanzare cladire veche
de
Profeanu Laura
valabil la 04 Nov 2024
Intrebare:
S-a achizitionat o cladire in 31.07.2002 cu TVA. Cladirea a fost utilizata pentru desfasurarea activitatii principale: croitorie. Acum se doreste vanzarea cladirii. S-au efectuat investitii la cladire peste 20% din valoarea de achizite a cladirii. Mai este de amortizat o perioada de 20 de luni. Cum se va vinde cladirea, din punct de vedere al TVA-ului in cazul in care se doreste vanzarea spre ...
Nov042024
Tratament fiscal vanzare cladire veche
de
Profeanu Laura
valabil la 04 Nov 2024
Intrebare:
Si in legatura cu ajustarea TVA-ului in cazul vanzarii catre persoana fizica (catre sine) la ce valoare se aplica? Mentionez ca cladirea e mai veche de 20 de ani si mai are valoare ramasa de amortizat, aproximativ 11.000 lei. Ajustarea in acest caz la ce valoare se face: la valoarea de achizitie investitiile =115.000 lei sau la valoarea ramasa neamortizata de 11.000 lei?
Oct092024
Vanzare mijloc fix complet amortizat
de
Anastasia Bogaciuc
valabil la 09 Oct 2024
Intrebare:
In cazul vanzarii de mijloace fixe complet amortizate cum se stabileste valoarea de vanzare?
Exista o reglementare legala care stabileste valoare minima de vanzare a unui bun complet amortizat?
Sep172024
Corectare eroare contabila
de
Mariana Prejbeanu
valabil la 17 Sep 2024
Intrebare:
Societate comerciala, neplatitoare de tva, impozit pe profit avand ca obiect de activitate vanzarea de masini sh, achizitioneaza in 2021 un autoturism in vederea revanzarii. Aceasta masina nu a fost vanduta, in schimb a fost inscrisa pe firma tot in 2021, in scopul folosirii in vederea desfasurarii activitatii, fara ca aceasta informatie sa ajunga si la contabilitate si masina a ramas in ...
Sep162024
Contract de comodat Persoana Fizica - Persoana Juridica
de
Mariana Prejbeanu
valabil la 16 Sep 2024
Intrebare:
Societatea a primit cu titlu gratuit (comodat) de la un asociat un apartament propietatea personala pentru a caza muncitorii angajati (non UE). Din punct de vedere fiscal si contabil cum se interpreteaza acest lucru pentru societate? Dar pentru persona fizica care detine apartamentul (in speta asociatul societatii)?