Tratamentul TVA la cumparatorul-revanzator de bunuri non UE
Raspuns oferit deAlexandru Palaghia
Expert contabil
valabil la 09 Ian 2024
Intrebare: Contract vanzare bunuri export (non-Ue). Exista contract incheiat intre trei parti: A, B, C. Societatea A (non UE) vinde catre societatea B (membru UE) produse finite, pe care la randul ei le revinde catre societatea C (nonUE). Factura de export este intocmita de catre societatea A in calitate de vanzator, societatea B fiind mentionata in calitate de cumparator iar societatea C destinatar al bunurilor. Declaratia vamala este intocmita de catre societatea A, in casuta 2 a declaratiei apar datele de identificare ale societatii A, la destinatar apare societatea C, societatea B nu este mentionata in declaratia vamala de export. Bunurile pleaca de la societatea A (nonUE), cu documente insotitoare factura de export si declaratie de export intocmite asa cum am mentionat, transportul este asigurat de catre societatea A. Pe teritoriul tarii societatii B (membru UE) se intocmeste declaratie de tranzit, dupa care bunurile isi urmeaza cursul catre societatea C (nonUE). Societatea B emite si transmite societatii C factura de revanzare a bunurilor. Intrebare: Pentru societatea B, societate care nu este exportator vamal si nu poate fi exportator din punct de vedere al TVA, asa cum sunt intocmite documentele, care este regimul fiscal aplicabil legat de TVA? Exista numai obligativitatea operarii in D300 a operatiunii de export avand in vedere ca locul incarcarii si al livrarii este in afara UE? Va multumesc.
Nota: Raspunsul la aceasta intrebare este disponibil doar pentru utilizatorii inregistrati. Clic aici pentru a te convinge de utilitatea raspunsurilor oferite de expertii PortalCodulFiscal.ro
Login utilizator
De ce sa te inregistrezi?
- 47 de experti sunt la dispozitia ta 24 / 7 / 365!
- Ai acces la o baza de date cu 90.000 intrebari si raspunsuri din contabilitate, fiscalitate, impozit pe salarii.
- Toate informatiile din portal iti stau la dispozitie oricand si din orice locatie!
- Accesul total in portal consultanta personalizata te costa acum doar 4 lei/zi, TVA inclusa.
- Consultanta oferita de specialistii PortalCodulFiscal.ro
SMS
VIZUALIZATI INSTANT acest raspuns, platind prin SMS!
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Puteti accesa raspunsul la intrebarea de mai sus, platind prin SMS 10 Euro + TVA.
Apasa butonul "Plateste prin SMS" si urmeaza instructiunile privind procedura de plata folosind telefonul mobil. Odata procedura de plata finalizata, vei putea vizualiza raspunsul chiar in pagina accesata.
Sau CLICK AICI pentru a alege varianta de Abonament pentru 3, 6 ori 12 luni.
Veti putea adresa intrebari in mod direct consultantilor si veti putea vedea toate intrebarile si raspunsurile din site.
Peste 700 de contabili folosesc zilnic site-ul nostru.
Newsletter PortalCodulFiscal.ro
Ramai la curent cu toate solutiile propuse de specialisti.
Aboneaza-te ACUM la Newsletterul PortalCodulFiscal.ro si primesti cadou Raportul special "Intreprinderi legate
Impozit micro sau impozit pe profit?"!
Intrebari similare din categoria Regim de scutire TVA
Nov152024
Vanzare mijloc fix catre persoane fizice din afara UE
de
Gina Popescu
valabil la 15 Nov 2024
Intrebare:
In cazul unui SRL platitor de tva, care vinde un utilaj catre o persoana fizica in Republica Moldova, factura se va face cu tva sau fara?
Nov082024
Tratament fiscal operatiunile de asigurare, reasigurare
de
Profeanu Laura
valabil la 08 Nov 2024
Intrebare:
O societate comerciala avand ca obiect de activitate agentie de turism - tur-operatoare (CAEN 7912) vinde catre clienti asigurari de calatorie, asigurari storno etc. Suma incasata de la client/calator este mai mare decat suma achitata catre furnizor/asigurator. Care este regimul de TVA aplicabil in aceasta situatie? Concret daca asigurarea costa 50 euro si se vinde cu 60 euro colectez TVA? ...
Oct232024
Prestare de servicii intracomunitare
de
Alexandru Palaghia
valabil la 23 Oct 2024
Intrebare:
Firma are un contract de prestari servicii cu o firma din Polonia, platitoare de TVA. In contract este stipulat ca societatea din Romania sa opereze comenzile din Romania pe platforma firmei din Polonia. Vinde online jucarii. Transportul coletelor si ambalarea, totul se realizeaza de firma din Polonia. La firma din Romania nu este marfa deloc. Dupa vanzari, comisionul firmei din Romania este ...
Oct172024
Achizitie materie prima din China cu livrare directa in Turcia, urmata de livrare bunuri din Turcia in Grecia
de
Gina Popescu
valabil la 17 Oct 2024
Intrebare:
Societatea noastra cumpara materie prima din China si o trimite direct in Turcia pentru a face un produs finit (materia prima nu ajunge in Romania). Dupa obtinerea produsului finit in Turcia, acesta este vandut catre un client din Grecia. Ce taxe trebuie societatea noastra sa plateasca in Romania si cum trebuie sa declare operatiunea? Va multumim!
Sep272024
Regim fiscal TVA servicii prelevare celule stem
de
Amelia Dumitras
valabil la 27 Sep 2024
Intrebare:
Societate cu raspundere limitata, autorizata sa desfasoare activitate medicala specializata la terti - cod CAEN 8622, neplatitoare de TVA, prin administrator/asociat unic, avand calitatea de medic primar specializare obstetrica-ginecologie, urmeaza sa realizeze servicii medicale de prelevare celule stem. Pentru incasarea onorariului, firma va emite factura pentru servicii medicale de prelevare ...
Aug292024
Servicii accesorii transportului bunurilor aflate in tranzit pe teritoriul Romaniei
de
Gina Popescu
valabil la 29 Aug 2024
Intrebare:
In legatura cu importul si tranzitul unor marfuri care vin cu containerul si se descarca in portul Constanta si tranziteaza Romania si ajung in Ucraina, societatea noastra se comporta ca un intermediar adica primeste facturile de descarcare marfa (handling) si le refactureaza catre o firma din afara UE care nu este proprietarul containerului si este la randul sau un intermediar.
Pentru ...